Šta je novo?

Koju Graficku uzeti?

vexa

Slavan
Učlanjen(a)
04.04.2008
Poena
309
Zelio bih u masinu ubacit PCIe karticu, a obzirom da sam do sada imao sve NVIDIA-eve siguran sam da bih opet istu jer sumnjam da su ispred istalih za korak! Medjutim koju NVIDIU uzeti, od kojeg proizvodjaca jer vidim u atom.rs da imaju raznih proizvodjaca, pa se ne mogu odluciti, a tek onda htio bih da pogodim cipset kao na ploci (maticna P8Z68-v/gen3)?

Koliko para bi dao za grafiku? Koje napajanje imaš?

A ako uzimaš ovu ploču, moraš procesor i memoriju da menjaš.

^ slazem se. 14500din, cyclone kuler sa pipama ladi provereno dobro i tiho... trenutno za te pare ne vidim bolje.

edit:
jedino sto bi bilo dobro da se proveri da li postoji mogucnost podesavanja napona. Mislim da koristi isti regulator kao i MSI 660 TF, ali nisam 100% siguran.

Poslednja izmena:
Evo sa strane sam obnovio moje komponente masine koje imam pa mozete pogledati! ccc meni nije potreban prijedlog koju graficku da uzmem od koliko novca, kojeg takta i slicno, nego mi je potrebno od kojeg proizvodjaca da uzmem (PCIe DDR3-DDR5) Gainward, Saphire, Asus, Gigybyte, MSI, Leadtek, eVGA i tako...Potrebna mi je informacija iskusnih ljudi koji vise rade sa grafickim kartama a ne nekoga ko je u zivotu imao samo jednu graficku ili ako je neko negdje vidio koje su na trzistu najbolje od ovih navedenih i onoga sto se nudi u beogradu na trzistu! Mozda sam kojeg proizvodjaca zaboravio al mislim da je to to...Ne znam koliko to igra ulogu al samo mi je to potrebno ostalo, oko vrste DDR-a, izlaza, GPU i ostalih osobina cu ja naknadno da sebi nesta nadjem, sad samo znam da cu uzeti neku NVIDIU, malo bih pobjegao od ATI-ja!!!

Poslednja izmena:
Koliko para bi dao za grafiku? Koje napajanje imaš?

A ako uzimaš ovu ploču, moraš procesor i memoriju da menjaš.

Komponente masine sam postavio sa strane, uzimam samo graficku i znaci nemam sta mijenjati! Mislim da je masina dovoljna sa ovom napojnom da moze povuci sve, a naravno nista ni pretjerano, a postavio sam i novi post negdje na kraju oko toga sta ustvari trazim jer vidim da me mnogi nisu razumjeli i daju prijedloge grafickih!

MSI 650ti OC, cena kod nas ispod 130evra, grafička po meni bestbuy za budžetski gaming.

Nije los izbor uz sve to DDR5 je, ali moram istaci da ova koliko sam vidio pise da nema podrske za uparivanje grafickih, te da nema TV-out koliko sam siguran! Pitanje je koliko je jos bucna i koliko dobro radi, jer sta vrijedi ako je graficka DDR5 a brzina joj nista...Nisam jos provjerio cipsete, a znam da je idealno ako se to upari jos :)

msi je bolji brend od gainward/palit/xpertvision/galaxy (* isti proizvođač, užasne naponske i *****ski rešeno hladjenje)
gigabyte (potpuno nebulozni problemi i nereferentna rešenja, jednostavno nije brend za grafike)
asus, provereno keva, ali i za nijansu skuplji .

dakle msi . ova gore za ~130 je apsolutamente best baj .

ps. #1 ...što se tiče sli (uparivanja 2-ju grafika), moja prognoza je da će se pojaviti par nereferentnih modela koji će imati tu opciju, naravno kad 650ti kao model zastari,
pa postane potrebno malo revitalizovati ponudu.

tv-outa (klasičnog s-video) na karticama nema još od amd hd4xxx i nvidia gt2xxx serije . tj-odavno .

sad je tv-out u vidu HDMI izlaza , a koji je namenjen flat panel televizorima visoke rezolucije , definicije i tako dalje ...

ps. #2... ako si pod uparivanjem čipseta mislio na amd+amd ili nvidia+intel, to smesta zaboravi jer su to najobičnije budalaštine koje lokalni prodavci uvaljuju ljudima kad oće da ih olade za još koji dinar pri prodaji.

*inače , grafičkim karticama se bavim oko mesec dana, ovo sve sam pročitao po raznim rivjuima i forumima,
ovo što sad imam je moja prva grafička kartica ... itd :)

Poslednja izmena:
Upravo biram izmedju verzije GTX 550 - GTX 650, tacnije GTX 550, 550Ti, 550 Ti Golden sample ili GTX 650, 650Ti??? Sta vi mislite, sa novcem isto pariraju, razlike u PCIe, 3D vision i nekim manjim performansama?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno