Šta je novo?

Koju graficku uzeti?

Psycho1993

Cenjen
Učlanjen(a)
30.11.2010
Poena
170
Koju graficku uzeti, a da se uklopi u konfiguraciju koju trenutno imam? Dakle, Phenom II X4 840 3.2 GHz (uskoro cu ga overklokovati na 3.5-3.6), 2 GB DDR3 1600MHz (za koji dan stize jos 2 GB) i napajanje Chieftec CTG-500-80P 500W (dve 12V grane sa 20 A na svakoj, kombinovano daje 400W u piku).

Sta savetujete? Bitno je da procesor ne bude ogranicavajuci faktor, dakle, da grafika slobodno dise, da se ne guse medjusobno (ma razumete vi mene), i naravno, da napajanje ne pravi problem.

Budzet nije strogo ogranicen, bitno je da to dobro radi.

Poslednja izmena:
Meni se neka 6870 cini kao ekstra izbor. Moze li moje napajanje da je izdrzi? Koliko ja znam, moze, ali... Bolje je da pitam nekog iskusnijeg...

6850 100 posto. verovatno i 6870.
Igras na toj rezoluciji iz potpisa ?

Za sada da, ali cu uskoro uzeti neki full HD monitor. Hocu prvo da uzmem neku jacu graficku, dok imam para :)

Mora da se javi neki "elektricar" da potvrdi snagu tvog napajanja za 6870 i klokovani proc u isto vreme.
Ja igram na 1680x1050 to je rez mog monitora, i cak sa ovom grafickom mi sve bas lepo radi. Da imam 680/70 verujem da bi letelo. Uzeo bih full HD samo ako bih isao na 24" :)

Evo ti dobar link http://www.anandtech.com/bench/Product/290?vs=291

Pa ako cela masina trosi 306 vati sa u piku, nemam ja sto da se bojim. Idem ja na 6870, pa makar ne klokovao nista. :) Za pocetak ce i to biti dosta.

pa njihova mašina toliko troši u piku. tvoj proc sam, vuče u load-u 168W, još oko 150 za karticu.

ispašće da otimam topik, ali imam istu dilemu, za istu karticu. napajanje je CM460 extreme, koje bi kao trebalo da daje realnih 460W. procesor će biti i3 2100, i isto se dvoumim između 6850 i 6870, ne zbog para, već isključivo zbog napajanja. ako bi neko mogao sigurno (ništa nije sigurno, krhko je znanje, ali neko ko se razume za razliku od mene) da mi kaže da li bi to bilo dovoljno (ostatak je 2x4 gb rama, i jedan 7200 hdd, ploča će biti neka p67)

Druze, 168W ne vuce sam procesor ;) Ovaj procesor vuce maksimalno 95W :)

Kada ga klokujes vuce vise od 95w osim ako mu napon ostane isti(default) :)

Ma znam, ali ne planiram da povecavam napon, za 3.5 GHz nema potrebe, proverio sam. Odlucio sam da vijam 6870 ili GTX460. Hvala vam svima na pomoci.

Juri neku HD 6870, to ti je bolji upgrade u odnosu na GTX 460.

Napajanje bi trebalo da gura bez problema, u normalnim uslovima potrošnja neće prelaziti 300 W, i to tek u vrhovima, recimo u nekom benchmarku (3DMark 11 i slično). Prilikom surfa, slušanja muzike i slično oko 100 W, u igrama oko 200-250.

Ma verujem i ja da ce izdrzati bez problema. Sta su sve ljudi vukli na losijim napajanjima, i to po par godina, ovo bi trebalo da je decija igra.

Ma uzimaj 6870 kada je vec ovako jeftina, ocujes je i miran si bar 1 god :)
A 6850 je dobra samo sto se dobro ocuje, na default i nije bas jaka za full hd.. u svakom slucaju vredi doplatiti za 6870.

Ja sam imao HD6850, na FULLHD gura relativno sve. Ko kaze da ona nije za FULLHD nije je imao. Klokovana stize 6870.

Meni na LCPower 6550GP v2.0 radi HD6950 otkljucana u HD6970 + klokovana na 900/1360. :) Kontam da je taj Chif jaci od mog LCa.

Moj ti je savet, idi barem na GTX560ti & HD6950 zbog buducnosti.

Ako ne, barem HD6870. Inace, procesor ce izgurati i HD6850, HD6870 i HD6950 lagano.

Jedinu razliku ces osetiti u 3D Markovima zbog L3 kesa.

Imam neku kombinaciju sa GTX560Ti, pa sam razmisljao nju da uzmem. Moze li na napajanje iz potpisa? Ne bih nista klokovao. A za 3D markove me briga, imam igre, jedino to je bitno :)

Pazi, ne bih menjao napajanje, ako je do toga, onda cu pre uzeti samo 6870, jeftinije je mnogo, a na pocetku necu osetiti razliku. Mada, ja mislim da bi radilo bez problema, ipak daje 400W na 12V, a procesor trosi 95W, dok ostatak ne trosi vise od 20-30W, pogotovo posto ne koristim DVDRW uopste, a HDD imam samo jedan, dok kulera nemam uopste. Ako za GTX560 nije dosta 260-270W, ja onda stvarno nisam pametan...

Sta ostali misle, moze li napajanje iz potpisa gurati GTX560Ti, ili ipak da uzmem 6870?

Nema sta da se mislis,ako nvidia i ati preporucuju 500w napajanje za te kartice cemu dilema?

Hvala svima, verovatno cu i uzimati GTX560Ti.

Uzeo sam ovo napajanje pre 5 meseci, i ne bih bas da ga menjam sad. Svi delovi u racunaru su novi, samo mi fali graficka, sto je poslednje sto cu uzeti. Pozdrav, i hvala na savetu :)

Da ne otvaram novu temu, da li je Phenom x2 555 dovoljno jak za 560 Ti i, uopšte, da li ima na netu nekih tabela sa tom vrstom informacije (spisak GPU i odgovarajućih "minimal requirement" CPU-ova)?

Pa vidim da ti je otkljucano "samo" trece jezgro, pa bi mozda bilo bolje 6850/6870, mada neces imati problema ni sa GTX560Ti, pogotovo ako igras na FullHD rezoluciji, posto je tad ipak bitnija grafika nego CPU. Ako imas para, uzmi, sto razmisljas?! :D Lako je zameniti CPU, oni fino drze cenu :)

I definitivno, stigla je Sapphire HD6870 sa referentnim hladjenjem (ipak necu da klokujem) i prezadovoljan sam. Nisam pogresio uopste. Hvala vam svima puno na savetima, pomogli ste mi mnogo. Pozdrav, i hvala jos jednom :)

Hvala, neću još da uzimam, samo razmišljam za sada :) Srećno sa novom karticom :)

Ostaje ono drugo pitanje, ima li negde na netu pregled "šta koji gpu zahteva od cpu-a" ili te informacije moraju da se iskopavaju iz raznih bench rezutata?

Hvala na lepim zeljama :) Tesko ces naci to za zahtevanje, samo pitaj, neko ce ti reci. Ja bih na tvom mestu uzeo 6870, mogu ti reci da sam prezadovoljan, nije skupa, ne trosi puno, strasno je brza... Uzmi 6870 i ne brini :)

Nazad
Vrh Dno