Šta je novo?

Koju graficku do nekih 150evra?

Sallee

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
319
Koju graficku da kupim do nekih 150 evra da bude kvalitetna (lose iskustvo sa power colorom) znaci neku kvalitetniju marku do te cene, sa najboljim specifikacijama za te pare?

Poslednja izmena:
Ne mogu sada da nadjem sajt gde je to pisalo... ali nasao sam nesto sto bi odgovaralo jeste skuplje, AMD Radeon RX470 Asus 4GB DDR5, DVI/DP/256bit/STRIX-RX470-O4G-GAMING 230 evra na nekom popustu je... nije mnogo bolji od R9 380 2G, ali koliko sam procitao trosi mnogo manje struje od r9

Poslednja izmena:
Bolji je poprilicno od r9 380.

Ako mozes uzmi Sapphire Nitro+ 470 4gb ili Xfx rs 470 4gb ili Msi gaming x 470 4gb.
To su najbolje izvedbe rx 470 karte.
I ostale verzije rx 470 su ok osim Gigabyte i referentnih(referentne su sve koje imaju 1 mali kuler na jednom kraju karte).

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Msi ne smatram za dobru marku jos od pre 10 godina, ne znam koliko je dobra marka xfx, ali isao sam na asus ili gigabyte, takodje sapphire je isto dobra (kvalitetna) marka... treba mi nesto izdrzljivo, kao sto rekoh power color vise ne kupujem...

Nemoj Gigabyte RX470, idi na Nitro+. A možeš i da kupiš nešto što se smatra najpouzdanijim pa da dobiješ loš primerak, ne može se na osnovu jedne karte izvlačiti zaključak o celom brendu.

Pa dobro, ne znamo gde gledas cene. Mi smo ti napisali koju izvedbu da gledas a koju ne.

Asus je dobra izvedba ali imas i boljih, to je cinjenica.
Za 10-15e razlike bih pre uzeo Sapphire nitro+ ili Msi nego Asus, ali to je moj licni ukus i ne znaci da i ti treba tako da uradis.

Meni je Asus najčešće prvi izbor, pogotovo u poređenju sa MSI-em i Sapphire-om. Dodatno što je u pitanju top Asus-ov model, Strix.

Mislim da ima i direktno poredjenje strixa i nitro+a na youtube, ja sam hteo da uzmem asus i igrom slucaja nije bilo pa sam uzeo sapphire, mislim da sam imao dosta srece sa tim :D
Prva mana strixa je 6-pinac.
Druga je throttle koji se resava povecavanjem temperature limit u Ab-u.
Mislim da je i bolje hladjenje na Nitro-u, pisao sam vec u Rx 470 temi koje temp dobijam sa koliko niskim % ventilatora.

Edit: ima tema za ovakvu diskusiju, i to nije ova, nemojte da spamamo coveku.
Obe karte su dobre, neka ostane na tome, a on neka pogleda sam u rx 470 temi ili po netu sta je bolje uzimati.

Poslednja izmena:
ovaj asus sto sam ja gledao ide u njemu ide ovakav pin za struju (ne znam sada da li to zovete 3pinac ili 6pinac :D )... razlika izmedju asusa i nitro je nekih 8 hiljada dinara... trosi oko 120w sto je za pohvalu... moja power color ima 12 pina i trosi 180 do 200w :D

Prilozi

• 30pcs-Lot-15-Pin-SATA-male-To-6-Pin-Female-PCI-E-Graphics-Video-Card-Power.jpg
    30pcs-Lot-15-Pin-SATA-male-To-6-Pin-Female-PCI-E-Graphics-Video-Card-Power.jpg
    69.8 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
Ovo je Sata na 6 pin adapter.
8000 je prevelika razlika i definitivno se ne isplati davati toliki novac za istu kartu samo bolju/slicnu izvedbu.

To je 6 pina, izbroji ih. ( :

Nitro+ ima 8 pina i bolje se klokuje, mada je meni klokovanje grafičkih karti besmisleno. Asus je išao na to da ta verzija bude hladna i tiha i da se ide na dugovečnost. Novije karte sa tom filozofijom zovu Expedition. Ako ne menjaš kartice često, poput mene, to je dobar izbor. Pritom je to najjeftinija RX470 karta kod nas.

U svakom slucaju 8pin konektor moze biti samo prednost u odnosu na 6pin, ako napajanje ima adekvatne konektore naravno.

nitro+ kao dva i dva.

gotov poso.

Najjeftinija Nitro+ je 32k, Asus Strix je 26k. Mislim da mu je to dosta preko budžeta, pritom je čisto bacanje para imajući u vidu da za 32k ima i GTX 1060 nova, domaća da se kupi.

Da, ja sam rekao da ne vredi koliko je skuplja u pre nekom postu. Gtx 1060 sa 3gb ne bih kupio ni u snu, ali to je opet moj izbor :)

u tom slučaju nek kupi najjeftiniju 470icu , asus se obrukao po pitanju naponskih.

@ kokan brate msi nikad nije bio bolji, a verovatno i nece nikad biti bolji od asusa...

jos nesto da pitam posto moja power color prikazuje plavu sliku kada je ubacim, sta vi radite kada se tako nesto desi sa grafickom, da li ima neko ko to kupuje i popravlja i posle prodaje recimo za 120 ili vise evra (tako repariranu karticu)? Znaci ja je prodam za 60 evra taj neko reparira i prodaje dalje...?

Poslednja izmena:
Forgive him goldi for he has sinned.

I 3GB varijanta (naravno da sam na nju mislio) je, po meni, bolji izbor od RX470 4GB-a. Gotovo svuda je brža uz manju potrošnju i temperaturu. Naravno pored ovog Strix Asus-a koji je 6k dinara jeftiniji od ostalih nema ni jedna druga (i RX 470 i GTX1060 3GB) šta da traži. To što ima 6 pin naponsku mesto 8 pina je poprilično nebitno.

Nije bas tako kao sto kazes.
Meni Nitro 470 4gb povuce max 130w posle blagog undervolta.
Prodje kroz Heaven benchmark bez prelaska 62c a ventilatori su najvise vrteli 22-3%

Sad da li je brza to je diskutabilno od igre do igre, tesko da ce biti brza u directx 12 naslovima koji se samo nizu i nizu.
Edit: mozda gtx potrosi manje, ali 130w je vec potrosnja graficke koje gotovo svako ne-kinesko napajanje moze da izdrzi na duze staze tako da ne predstavlja problem.

Poslednja izmena:
Vrh Dno