Šta je novo?

Koju graficku da kupim?

krivi

Cenjen
Učlanjen(a)
22.10.2012
Poena
151
Ovako posle jedno 2 meseca razmatranja, dosao sam do sledece konfiguracije:
Maticna
Procesor
Napajanje
RAM
Kuciste
Hard Disk
E sad ne znam koju graficku da kupim. U pocetku sam hteo Sapphire 7870 2GB Ghz edition, ali nesto je skuplja sada, a i vidim da se pojavila neka MSI R7870-2GD5T/OC. Posto je ta MSI jeftinija 20 evra mislio sam da kupim nju, ali ne mogu nigde review da nadjem (svi su za Twin Frozr i Hawk verzije). Sta mi vi preporucujete? Idealna cena bi bila oko 190-205.

ja sa msi nikada nisam imao problema (verujem da neces ni ti , narocito sa takvim napajanjem).

mislim da nije velika razlika medju msi-ocim r7870 , eventualno u hladjenju (mada vidim da bi ti kuciste bilo dobro provetreno) .

evo sta su rekli liku sa istim problemom kao tvojim , ukratko - go for it .

Za grafiku je 7870 sasvim ok (ići će sve lepo i na 1080p), što se tiče hdd-a, ja bih ti preporučio da uzmeš uvaj malo skuplji disk (1TB Seagate Barracuda® ST1000VX000), za samo nekih 900 din skuplji, ubedljivo najbrži klasični HDD koji sam video (do 220MB/s) i imaš 3 god garancije. Nedavno smo drugar i ja malo testirali, prosto ne možeš da veruješ kako dobro radi.

Ja bih išao na 1,5 TB, ja imam toliko u Black Caviar varijanti i veruj mi da se napunilo očas posla, što HD filmovi što igre, fotke..

Poslednja izmena:
Za grafiku je 7870 sasvim ok (ići će sve lepo i na 1080p), što se tiče hdd-a, ja bih ti preporučio da uzmeš uvaj malo skuplji disk (1TB Seagate Barracuda® ST1000VX000), za samo nekih 900 din skuplji, ubedljivo najbrži klasični HDD koji sam video (do 220MB/s) i imaš 3 god garancije. Nedavno smo drugar i ja malo testirali, prosto ne možeš da veruješ kako dobro radi.

Znas li koja je razlika izmedju hd za desktop i hd za video nadzor koji si spomenuo?

Uf, kad tako pitaš, bojim se da sam provalio neku glupost, hehe, al ajde, kaži. NIsam obraćao pažnju na detelje u specifikaciji, sad sam proverio, dotični je obeležen kao pogodan za video nadzor, ali opet, što znači? Znači da je pouzdaniji, da može da radi non stop, itd... ili možda ne znam dovoljno, ako ima nešto negativno, ili neodgovarajuće za desktop, onda pojasni, please. Da ne zeznem čoveka, a i sebe, jer sam šacovao da ova svoja Raid 2xWD 640 black (koji radi više od 3.5 god.), zamenim sa nečim kao što je ovo 2x1T ili 2x2T.

Nazad
Vrh Dno