Šta je novo?

Koju grafičku?

Božo

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poena
301
Ovako nabavio sam neke pare i htio bi uzeti novu grafulju pa koju bi mi preporučili do 1600 kn i jel mislite da bi ta radila dobro na mojoj konfiguraciji
Pentium 4 [email protected] Nortwood
Asus P4P800 - Deluxe
WD 2000JB
256 MB DDR 266mhz
GF 2 MX 400 32 MB (trenutna graficka)

a koliko para je 1600kn?

Trebalo bi 200 jura.

recimo neki gf6600gt agp, cena je 190-210€.

ja bi iskreno pre uzeo 2x512mb rama i gf6200 agp koji bi klokovao. ili gf6600 agp ali onda bi trebalo malo da dodas, nekih 30€.

U Hrvatsoj imas Leadtekov 6800le cini mi se za manje od 180 eura, sigruno se otkljucava i dobro klokuje. Mislim da je to najbolji izbor.

Koko bi sa mojom konfiguracijom mogo izvuči iz 6600gt i jel dobra ta grafička od gigabyta

Stavljati 6600GT na tu konfig.nije isplativo.

Ne mozes da izvuce maksimum iz nje,
jer imas slab procesor i malo rama.
Skoro je svejedno da li ces da stavis modovan 6200 ili 6600gt,
jer mozes da ocekujes priblizno iste performanse,
a cene tih kartica su sve osim priblizno iste.

Pozdrav,
Sasha

Poslednja izmena:
Da bi izvukao maksimum iz 6600GT treba ti A64 3000+ recimo,kojeg nije zgore malo overc.1GB rama bi dobro došao...Može se tu proći jeftinije sa sporijim procesorom(XP,Sempron,jači Northwood) i sa manje memorije ali će zahtijevnije igre štucati.
Tvoja konf.je nažalost preslaba.

Poslednja izmena:
A dobro uzeti cu ju pa vam javim rezultate koju bi mi drugu graficku preporučili

Najbolje bi bilo da to sve prodaš,po mogućnosti nekom slijepcu,i onda lijepo kupiš nešto bolje.

Poz...

A koju graficku bih ja mogao da uzmem za 130 €?
Imam Athlon XP 2000+, 1GB RAM i Gf 440MX

9800 Pro

Nova bi trebala da kosta 145-150 eura.

Zasto ovako i dokle tako...?

starac je napisao(la):
Najbolje bi bilo da to sve prodaš,po mogućnosti nekom slijepcu,i onda lijepo kupiš nešto bolje.

Poz...

Ne mogu a da ovo ne "iskomentarisem".

Molim te objasni kakav ti je ovo odgovor? Razumijem, savjetujes covjeka da proda kompjuter i da kupi novi(jaci, bolji...). Ali... Zar mora ovakvim "tonom" tj. ispada da se sprdas sa ljudima koji imaju ili kupuju slabije konfiguracije?! Normalno je pomoci covjeku, ali to se moze uraditi na neki kulturniji nacin. Zar ne zvuci ljepse: "Bozo, tvoja je konfiguracija preslaba za 6600GT, 6800LE... To ti je bacanje para! Kupi npr. Asus 9550 GE ili neki 6200(128 bit), a ostatak para "sacuvaj" za neki sledeci uppgrade."

Mislim (a nadam se da grijesim), ako ti je ispod "casti" da odgovaras ljudima koji imaju takve "krsheve" NEMOJ NI ODGOVARATI. Postenije je prema njima jer vjeruj mi, nemaju ih zato sto su glupi vec zato sto NEMAJU PARA(90% je takvih). Vjeruj mi i ja bi jednu DFI-cicu, Venice 3200+ (koji bi mi "probrao" Mihailo :wave: ), 1GB bijesne memorije koja pici na 600MHz, 6800 Ultra(ma jok, 7800GTX), ali sam "kratak" za 1000eura minimum :zgran: ! Svaka cast onome ko to ima, postujem i "skidam kapu", ali takvih je manje od 1%.

Znaci ovo nije poziv na "noz" i neku polemiku vec samo moj komentar! Ako sam nesto prekrsio neka moderatori o'ma brisu!

P.S. Posteno po "raji" iliti "puku" :whip:

abstractee je napisao(la):
Mislio sam da uzmem 6600 AGP sa 128 MB koja kosta oko 130-150 €
Koja je bolja?

9800 Pro = 8 pajpova i 256-bit magistrala
6600 AGP = 8 pajpova i 128-bit magistrala

9800 Pro se realno moze porediti sa 6600GT i 6800LE ali nikako sa obicnom 6600, pogotovo ako se uzme u obzir skoro ista cena... ;)

Dakle, 9800 Pro, barem bi ja tako uradio...

Znas sta, tu bi jos malo RAMa i Radeon 9800 (nemoj Shit Edition i slicne verzije) pasovali samo tako.Mozda ce ti cak ostati koji juro :).

Uzimaj 9800 Pro i neces se pokajati,imao sam i jednu i drugu tako da znam op cemu pricam ;)
Poz...

Uzimaj 9800 pro,ali je za GTASA bolja nVidia. :wc:

crossfire je napisao(la):
Ne mogu a da ovo ne "iskomentarisem".

Molim te objasni kakav ti je ovo odgovor? Razumijem, savjetujes covjeka da proda kompjuter i da kupi novi(jaci, bolji...). Ali... Zar mora ovakvim "tonom" tj. ispada da se sprdas sa ljudima koji imaju ili kupuju slabije konfiguracije?! Normalno je pomoci covjeku, ali to se moze uraditi na neki kulturniji nacin. Zar ne zvuci ljepse: "Bozo, tvoja je konfiguracija preslaba za 6600GT, 6800LE... To ti je bacanje para! Kupi npr. Asus 9550 GE ili neki 6200(128 bit), a ostatak para "sacuvaj" za neki sledeci uppgrade."

Mislim (a nadam se da grijesim), ako ti je ispod "casti" da odgovaras ljudima koji imaju takve "krsheve" NEMOJ NI ODGOVARATI. Postenije je prema njima jer vjeruj mi, nemaju ih zato sto su glupi vec zato sto NEMAJU PARA(90% je takvih). Vjeruj mi i ja bi jednu DFI-cicu, Venice 3200+ (koji bi mi "probrao" Mihailo :wave: ), 1GB bijesne memorije koja pici na 600MHz, 6800 Ultra(ma jok, 7800GTX), ali sam "kratak" za 1000eura minimum :zgran: ! Svaka cast onome ko to ima, postujem i "skidam kapu", ali takvih je manje od 1%.

Znaci ovo nije poziv na "noz" i neku polemiku vec samo moj komentar! Ako sam nesto prekrsio neka moderatori o'ma brisu!

P.S. Posteno po "raji" iliti "puku" :whip:

Ljudino moja poštena(takav sam ti i sam :trust: )nisam nikog nazvao glupim i sl.niti su ti ljudi glupi,oni jednostavno ne znaju,a većina će saznati kada im neko uvali,to je činjenica.
Gore sam trebao staviti :D ,često to zaboravim,pa bi to djelovalo kao šala,što i jeste.
Ovaj forum je stvoren radi to ga da se pomogne,savjetuje...ja to i radim,mislim trudim se da pomognem i ne favorizujem proizvođače,marke što je bitno ako se hoće pomoći i biti objektivan.E sad ja tebe pitam koliko se isplati biti pošten kod tebe,a kod mene je većina nepoštena,rat iskvario ljude,mada ni ranije nije bilo puno bolje.

Ko igra za raju i zanemaruje taktiku,završiće karijeru...žalosno,ali istinito.

Poslednja izmena:
Dali mi je onda bolje uzeti 9600pro i 512 ddra

512 rama i 6600 nebi trebalo biti više od 1600kn.
Ustvari za 1600kn možeš kupiti 6600 i 768mb rama.

a da uzmes 5900xt (ako negde jos moze da se nadje) neki i jos malo rama mislim da bi leglo samo tako.

Uzmi običan 6600 i 512 DDR-a, a pare što preteknu potroši na nešto pametnije.

Kako bi pasovao ovde jedan 5900 ili bi u obzir dsoslo nesto drugo u rangu 100-150 e
Barton 2500
2x256 pqi

Jos jedan glas za obicnu 6600-tku i pola GB jeftinog rama,a sa parama koje neces
potrositi plati veceru nekoj komsinici (vole one to).

ma potrosi sve pare na komsinicu :D
6600 i jos rama je dobra kombinacija.

S' obzirom na ostatak konf-e koju posedujes, moj savet je:
ubaci jos rama i (recimo) 9550ge... To ce raditi jako lepo, a ostace ti novac-a... Graficku poslednjih generacija stavi samo u jacu masinu, zbog, kao sto su ostali rekli, punog iskoriscenja potencijala...
poz...

Nazad
Vrh Dno