Nanbolje ti je da odesh na
ovaj link procitas malo forum i vidish shta ti najbolje lezzi. I ja sam pocetnik, probao sam Knoppix, Vector SOHO, Linspire, SuSE, Mandrake, Slax i sada skidam Slackware.
U principu ovako, po mom mushljenju:
Linspire - mnogo lichi na windows, win korisnici ce se lakse snaci na njemu nego na bilo kom drugom (imam ga trenutno na jednoj particiji, ako hoces neki screenshto mogu da zalepim, a moga bi malo i da guglas, imaju lepre screenshtotve na homepage-u)
Vector Linux SOHO baziran na slackwareu, jako brz, ali se meni nesto ne svidja, kad sam probao da stavim driver za wlan, nije hteo da reboot-uje, prikazao je neki USB driver error - mada sam i ja bio tada slab za linux (bio je to moj prvi distro), a mozda je bila i moja greska, za wlan treba da se prethodno instalira Kernel Sources shto ja nisam uradio, pa mozda je zbog toga "pukao".
SuSE Odlican ali spor, sada ga koristim, ali zato shto sam na slabijoj mashini moram da ga menjam (ma dok kucam u FireFox-u tekst na ekranu kasni, ali nemoj da se obeshrabris, mozda je to do FF, ekstenzija za isti, ili ko zna, gremlini

) -
Moja Preporuka
Za Slackware cemo tek da vidimo, dosta ochekujem od njega.
Zakljucak: idi gore na onaj link gore, chitaj sta ljudi kazu, ako josh uvek ne mozes da se odluchis registruj se i postavi topic. Bio sam i ja u istoj situaciji, skontaces sve, ali polako... ima se vremena... niko nije nauchio linux preko noci, to da ti bude jasno.
P.S. Mandrake (koji se sada zove Mandriva) nemoj da probas, razocharaces se, pun je bagova, bar 10.1 verzija koju sam ja koristio (2 dana, dok me nisu ubili bagovi)