Šta je novo?

Koju distribuciju Lindze da izaberem?

mambo

Čuven
Učlanjen(a)
20.05.2002
Poena
619
:?:

1. Totalni pocetnik,nikad instaliran doticni os.
2. Posedujem: 1.Athlon XP 2400+ , Epox 8rda+,Nvidia Fx5200,SM56 Winmodem ...(jel je bitno jos nesto da dodam)
3.Zanima me dali da probam sa Mandrake 9.1 ili 9.2 ili RedHat 9.0 ?
4.Sta od hardvera necje da radi iz cuga i koji od ovih OS-ova je "laksi za ucenje" ako smem da pitam.
5.Sta preduzeti za doticni "problematicni" hardver koji nije kompatibilan sa ovim OS-ovima? (skidanje drajvera...gde ih naci?...kako ih instalirati..? kupovina nekog modema....itd.itd...)
6. Nesto sam se zainatio da pazarim externi USR modem i to USB varijantu...jel cje on bez problema da radi na nekom od ovih OS-ova i sta treba da uradim kako bi proradio....
-----
da rezimiram: Preporucite mi sta da kupim.znaci il RH9 il Mandrake (9.1,9.2) . Takodje sta cju morati da odradim kako bi mi sve radilo..(dodatni drajveri, dodatni hardver(modem verovatno)...itd.itd...bla bla...

Hvala , na svakom odgovoru... :|

4.Sta od hardvera necje da radi iz cuga i koji od ovih OS-ova je "laksi za ucenje" ako smem da pitam.

Iz cuga ti mozda ne proradi nv lan karta i/ili sound.

5.Sta preduzeti za doticni "problematicni" hardver koji nije kompatibilan sa ovim OS-ovima? (skidanje drajvera...gde ih naci?...kako ih instalirati..? kupovina nekog modema....itd.itd...)

Za tu plocu + graficku kartu odes standardno na nvidijin sajt i skines linux drajvere i za plocu i za graficku. Instalacija je vrlo jednostavna, a tamo postoji i uputstvo.

6. Nesto sam se zainatio da pazarim externi USR modem i to USB varijantu...jel cje on bez problema da radi na nekom od ovih OS-ova i sta treba da uradim kako bi proradio....

Ako si hteo da zaobidjes potencijalne probleme skroz, onda ga uzmi kao serijski externi. Tada ti ne treba nikakav drajver, nego samo podatak na koji com port si ga prikacio i - sve radi.

Pa i ne moraš da ga instaliraš uopšte. Uzmeš Knoppix 3.2, namjestiš boot sa CD-a, i za dva minuta imaš linux sa sve GUIjem i skoro svim instaliranim drajverima. Ne treba ti čak ni hard disk. Odličan za hit & run operacije. Dođeš, sjedneš, pojedeš, popiješ (D) . Ako ti se učini interesantan, probaj Mandrake 9.2. Možeš ga poručiti na www.mandrake.co.yu, mislim da 300 dinara košta (4 CD-a) + PTT.

Hvala vam puno ljudi...taman sam pomislio kako za mene nema nade :oops: ...
Onda mi samo ostaje da nadjem Mandrake i da kupim externi modem (seriski naravno)...pa da sednem da ucim....
hvala jos jednom i ziveli... :wave;

Vrh Dno