Šta je novo?

Koju DDR3 memoriju od 2x4gb?

matrixxsu

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2008
Poena
410
koja memorija je po vama najbolja od ove 3?

1.Patriot Viper 3 Venom Red, PV38G186C9KRD 2x4gb 1866mhz
2.Corsair Vengeance CL9, 1.5V/CMZ8GX3M2A1600C9 2x4gb 1600mhz
3.Patriot Viper 3 Black, PV38G160C9K 2x4gb 2x4gb 1600mhz

hvala

znam da nisu bas nesto posebno ali mora da je neka ipak malo bolja od druge dve...na papiru je mozda najbrza ova na 1866mhz ali to cesto ne mora da znaci jer su bile neke od 1600mhz koje su isle i na preko 2000mhz...ako ne nijednu od ove tri onda koju bi mi savetovali? mozda onu ne previse skupu kingston na 2400mhz?

Brzina memorije ne igra neku ulogu u ukupnim performansama sistema. Gleda se da isprati klok proca ako se izvlaci maximum preko busa na maticnoj. Za umereniji OC samo se digne mnozilac na procu i memorija moze da bude i 1333 mhz totalno je nebitno.

cene su:
1.Patriot Viper 3 Venom Red, PV38G186C9KRD 2x4gb 1866mhz cena:4300din
2.Corsair Vengeance CL9, 1.5V/CMZ8GX3M2A1600C9 2x4gb 1600mhz cena:4000din
3.Patriot Viper 3 Black, PV38G160C9K 2x4gb 2x4gb 1600mhz cena:3800din

Imam Patriot Viper 3 Venom Red ali su od 1600 MHz. Extra sam zadovoljan!. Dobio sam ih u zameni za crknute Exceleram white shark.
Hladne i opusteno rade na 1866 - dalje nisam experimentisao jer mislim da nema nikakve velike vajde od brze memorije.
Rade na defaultnih 1,5 v ali sam im ja povecao na 1,6 i opusteno teraju 9-9-9-24 sa 1T 1866 MHz.

Uzeo sam Patriot Viper 3 Venom Red na 1866 Mhz i imam problema. Računar neće ni da se bootuje ako se podesi na XMP profil (1866) a ako se stavi 1600 ili 1333 windows radi ali bilo kakvo ozbiljnije opterećenje (igra) crash-uje i blokira sve, isto se dešava sa oba modula pojedinačno. Detaljnije testove nisam uspeo da obavim još uvek.

Sve ovo se dešava na Asus P8B75-V. Stavio sam i najnoviji BIOS ali nije promenilo situaciji, po pritiskanju memOK tastera racunar uspe da se bootuje i sa XMP podešavanjima ali je i dalje vrlo nestabilan. Da li je još neko imao ovakva iskustva?

Uzeo sam Patriot Viper 3 Venom Red na 1866 Mhz i imam problema. Računar neće ni da se bootuje ako se podesi na XMP profil (1866) a ako se stavi 1600 ili 1333 windows radi ali bilo kakvo ozbiljnije opterećenje (igra) crash-uje i blokira sve, isto se dešava sa oba modula pojedinačno. Detaljnije testove nisam uspeo da obavim još uvek.

Sve ovo se dešava na Asus P8B75-V. Stavio sam i najnoviji BIOS ali nije promenilo situaciji, po pritiskanju memOK tastera racunar uspe da se bootuje i sa XMP podešavanjima ali je i dalje vrlo nestabilan. Da li je još neko imao ovakva iskustva?

Nakon detaljnih testova je utvrđeno da ipak memorija nije glavni krivac, posle memOK tastera memorija radi kako treba i na 1866Mhz. Glavni krivac je bila grafička karta (MSI 7850) koja ima jako čudan problem tj. izgubi se slika a u pozadini sve normalno radi. Problem se vrlo brzo izrazi u igrama a posle nekog vremena i u samom windowsu. Probano na više računara.

moze i sad je taj ram uzeo clan s16 i ladno je klokovao na 2133mhz sa naponom od 1.5v,a navodno ide i daleko vise...sad sam to saznao,a kad sam postavio temu to niko nije mogao da mi kaze :)

Poslednja izmena:

Danas sam razgovarao sa jednim tipom koji je naka faca u Asusu i on kaže da se Asus najbolje slaže sa Kingston om.

Za sabe sam uzeo Kingston Hyperx Genesis, PC1600, KHX1600C9D3X2K2/8GX 2 x 4GB DDR3 je je na spisku podržanih memorija za moju buduću ploču Asus Formula V.

U vezi Kingston a, da podelim par informacija sa vama u vezi garancije.

- Emmi - 3 godine
- Win Win - 5 godina
- Vip računari - 3 godine
- Atom - 5 godina

Ko ovde krade :D

Danas sam razgovarao sa jednim tipom koji je naka faca u Asusu i on kaže da se Asus najbolje slaže sa Kingston om.

Pa te face obicno veze nemaju sa zivotom. To je njegov licni izbor. Pored Kingstona postoje i druge memorije koje imaju kompatibilnost.

*** bilo kako bilo, ja sam naručio. Videću kako će da se ponaša. Nisam neki overkloker a memorija ima 5 godina garancije.

Vrh Dno