Šta je novo?

Koju da pazarim?

dreamer

Čuven
Učlanjen(a)
26.07.2002
Poena
619
Reshio sam da kupim novu graficku kartu do 120 evra pa me zanima koju bi ste mi vi preporucili.... Razmisaljam o Radeon9000pro sa 128MB ili nekom drugom radeonu...Koliko je radeon8500 losiji od ovog 9000pro?

pozdrav i hvala unapred,

dreamer

dreamer je napisao(la):
Koliko je radeon8500 losiji od ovog 9000pro?

pozdrav i hvala unapred,

dreamer

Negde je sporija a negde je brza sve u svemu - tu su. Nema potrebe da uzimas radeona 9000pro sa 128mb, uzmi sa 64mb...

a kojeg proizvodjaca? imam gigabyte plocu, mozda zbog toga da uzmem i gigabyte graficku??

Gigabyte je OK tako bar kazu, ja sam je uzeo i nije mi pravila probleme... nisam je stigao maltretirati jer nemam vremena za bilo kakvo dalje zezanje. Dual head joj je odlichan, ako imash dva monitora naravno!

A izmedju GA RADEON9000PRO II sa 128ddr-a i club3d Radeon 9100 pro sa 128, koji bi ste pre izabrali?

ili da jednostavno uzmem neki jeftiniji, a razliku ulozim u 256 rama??

dreamer je napisao(la):
a kojeg proizvodjaca? imam gigabyte plocu, mozda zbog toga da uzmem i gigabyte graficku??

Opet taj problem sa kompatibilnoscu ? :p:d NEMA VEZE DA LI SU PROIZVODJACI PLOCE I KARTE ISTI ILI NE. Zato postoji nesto vrlo lepo sto se zove standard.

I ovo bi moglo da ide u faq :)

Sto se tice 2 ponudjena izbora, uzmi jeftiniji :) a razliku ulozi u jos 256 rama kao sto si i sam rekao, a sto ces itekako osetiti, pogotovo ako trenutno imas 256.

dreamer je napisao(la):
Reshio sam da kupim novu graficku kartu do 120 evra pa me zanima koju bi ste mi vi preporucili.... Razmisaljam o Radeon9000pro sa 128MB ili nekom drugom radeonu...Koliko je radeon8500 losiji od ovog 9000pro?

pozdrav i hvala unapred,

dreamer

Eno ti vlasta prodaje Gigabyte 9000Pro za 90e. Pazari tu kartu, a 30e ulozi u jos 256 Mb memorije.

A mene zivo interesuje sta im znaci PRO II? Jel neko zna?
Inace, ja bih uzeo 8500; koja je u praksi brza ne znam, ali ako ti znace 3d markovi, 8500 je brzi za 10-tak %...

pro II je valjda obican pro, samo sa 128mb, inace izgleda mnogo mocno, link ...ja nisam ni neki igrac da se mnogo lozim na to, ali hocu da kad mi "dune" da se igram da mi ne koci, secka i sl.. trenutno se razmisljam izmedju:

1. GA RADEON 9000PRO II 128MB
2. Club3D RADEON 9100pro 128 mb
3. ATI Radeon 8500 64MB

cene ova prva dva su oko 115 evra, a za ovu trecu nisam siguran, valjda oko 85...

pozdrav,

dreamer

dreamer je napisao(la):
pro II je valjda obican pro, samo sa 128mb, inace izgleda mnogo mocno, link ...ja nisam ni neki igrac da se mnogo lozim na to, ali hocu da kad mi "dune" da se igram da mi ne koci, secka i sl.. trenutno se razmisljam izmedju:

1. GA RADEON 9000PRO II 128MB
2. Club3D RADEON 9100pro 128 mb
3. ATI Radeon 8500 64MB

cene ova prva dva su oko 115 evra, a za ovu trecu nisam siguran, valjda oko 85...

pozdrav,

dreamer
Bojla od sve tri zajedno ti je HIS 9000PRO,bilo sa 64 ili 128MB.
Probao sam bar 5 GA karti i mogu da tvrdim da ni jedna nema sliku ni blizu HIS-a,cak ni GA9700pro

simpson H je napisao(la):
Probao sam bar 5 GA karti i mogu da tvrdim da ni jedna nema sliku ni blizu HIS-a,cak ni GA9700pro

Pitam se sta bi ti Jazza rekao na ovaj komentar da nije u vojsci :D

Bojla od sve tri zajedno ti je HIS 9000PRO,bilo sa 64 ili 128MB.

Trebam i ja da kupim radeon 9000 pro,pa se razmisljam koju marku da uzmem......nisam cuo za taj HIS?

Jel on bolji od Saphire,Gigabyte,Club 3D,....???

nenadiX je napisao(la):
Trebam i ja da kupim radeon 9000 pro,pa se razmisljam koju marku da uzmem......nisam cuo za taj HIS?

Jel on bolji od Saphire,Gigabyte,Club 3D,....???
Pa dobar jeste. Da li je bolji od Saphire? Jeste, jer su u poslednje vreme safiri popustili... :D
da li je bolje od Gigabyte-a? To je diskutabilno. Znam ljude koji bi se kleli da je GB bolji (bar 8500 varijanta), dok sa druge strane, tu je iskusni Simpson;
Od Club3D? E sad je pravo pitanje. HIS se bolje klokuje to je cinjenica, a dobijes i vise softvera i po koju dzidza-bidzu (recimo DVi-VGA adapter, sto CLub ne daje), a cini mi se da klub ima bolju sliku. Mada to je subjektivan utisak jer ja imam Cluba 8500, a probao sam bar 3 HIS-ova 9000 PRO modela.

Da sam na tvom mestu uzeo bih GB 8500LE (jedini LE koji ima pasivne hladnjake na memoriji, ima sjajnu sliku a odlicno se klokuje, recimo 315/315)... Odluci sam.

E da, taj GB 8500LE na 315/315 bi ODUVAO ostale navedene kartice na svim testovima. Bez obzira na "nacionalnu pripadnost" :D

Darko je napisao(la):
Pa dobar jeste. Da li je bolji od Saphire? Jeste, jer su u poslednje vreme safiri popustili... :D
da li je bolje od Gigabyte-a? To je diskutabilno. Znam ljude koji bi se kleli da je GB bolji (bar 8500 varijanta), dok sa druge strane, tu je iskusni Simpson;
Od Club3D? E sad je pravo pitanje. HIS se bolje klokuje to je cinjenica, a dobijes i vise softvera i po koju dzidza-bidzu (recimo DVi-VGA adapter, sto CLub ne daje), a cini mi se da klub ima bolju sliku. Mada to je subjektivan utisak jer ja imam Cluba 8500, a probao sam bar 3 HIS-ova 9000 PRO modela.

Da sam na tvom mestu uzeo bih GB 8500LE (jedini LE koji ima pasivne hladnjake na memoriji, ima sjajnu sliku a odlicno se klokuje, recimo 315/315)... Odluci sam.
Samo jos da nam otkrijes koji monitor imas i koju dioptriju nosis :D .
R8500 nisam ni pominjao jer je to najgori ATI koji je ikad napravljen bar sto se slike tice.Imao sam 2xBB ATI 8500 i prosecni GF3Ti200 su imali bolju sliku od njih.
U zadnjih par nedelja sam se intenzivno druzio sa ATI kartama i prikaz slike stoji ovako:

1.HIS 9700pro
HIS 9500
HIS 9000pro
Club3D 9700

2.GA 9700pro
No name 9100VIVO (kazu Eagle)

3......
.
.
.
19.GA 9000 pro/non pro

Ovo je malo grubo poredjenje i razlike nisu ovoliko drasticne,ali je stanje takvo kakvo je

:D :D

R8500 nisam ni pominjao jer je to najgori ATI koji je ikad napravljen bar sto se slike tice.Imao sam 2xBB ATI 8500 i prosecni GF3Ti200 su imali bolju sliku od njih.
Ovo mogu da potvrdim. Bio sam kod Bojana i video asus gf3ti200 koji sam posle i kupio i radeona8500 bba i asus je imao mnogo lepsu sliku bar na NECu 19"...

1.HIS 9700pro
HIS 9500
HIS 9000pro
Club3D 9700

2.GA 9700pro
No name 9100VIVO (kazu Eagle)

3......
.
.
.
19.GA 9000 pro/non pro

Ovo je malo grubo poredjenje i razlike nisu ovoliko drasticne,ali je stanje takvo kakvo je

:D :D [/B][/QUOTE]
Simpsone imas li ti procenat od tih HIS-ovih prodatih kartica.
Posedujem Gigabyte 9000 pro sa 64 i 128MB (odlicna slika).

NEC FP955 i NEC FP 1375. Na tim monitorima u (dual head modu) su se izmenjali G440, R 8500 BBA i sada G550. I u dual head modu je R8500 bolji. Napominjem , da ovde komentarisem samo kvalitet slike.

Broz je napisao(la):
Ovo mogu da potvrdim. Bio sam kod Bojana i video asus gf3ti200 koji sam posle i kupio i radeona8500 bba i asus je imao mnogo lepsu sliku bar na NECu 19"...

Simpsone imas li ti procenat od tih HIS-ovih prodatih kartica.
Posedujem Gigabyte 9000 pro sa 64 i 128MB (odlicna slika). [/B][/QUOTE]

Veruj mi da mi je veci procenat od GA karti jer su jeftinije:D .I nisu bez razloga jeftinije.Kao sto vidis ima tu iClub3D i no name karti ali ja nisam rekao da je slika na GA losa vec da je na drugim kartama bolja.Donesi kartu kod mene i veruj da ces se razocarati kada je uporedis sa HIS-om.Samo na taj nacin vredi porediti karte,brza zamena po nekoliko puta pa se lako utvrdi.

Pozdrav

i koja u da kupim? sto se vise raspitujem i uporedjujem, u sve sam vecoj dilemi, evo sad se i HIS pojavljuje kao opcija...:(

Pa Simpsone, nosim dioptriju -0.5; bedak... Od silnog citanja odose oci :D
Nisam rekao da HIS ima losu sliku; skoro SVI radeoni imaju ODLICNU sliku, a nijanse su u pitanju. HIS jeste skuplji, ali razlika u ceni je mizerna; bar kod 9000 modela. A sto se tice kvaliteta GB 9000, ne znam, nisam probao i ne komentarisem.
GB 8500LE jesam i tvrdim da ima sjajnu sliku. Bas kao i Club3D. Bas kao i HIS.
Ono sto ne valja kod HIS-a je sto samo PRO varijante imaju kuler na procesoru, dok obicna ima pasivni hladnjak. GB ima kulere na oba modela.

Broz je napisao(la):
i asus je imao mnogo lepsu sliku bar na NECu 19"...

Znas kako kazu - corava koka zrno nadje! :D

Darko je napisao(la):
Pa Simpsone, nosim dioptriju -0.5; bedak... Od silnog citanja odose oci :D
Nisam rekao da HIS ima losu sliku; skoro SVI radeoni imaju ODLICNU sliku, a nijanse su u pitanju. HIS jeste skuplji, ali razlika u ceni je mizerna; bar kod 9000 modela. A sto se tice kvaliteta GB 9000, ne znam, nisam probao i ne komentarisem.
GB 8500LE jesam i tvrdim da ima sjajnu sliku. Bas kao i Club3D. Bas kao i HIS.
Ono sto ne valja kod HIS-a je sto samo PRO varijante imaju kuler na procesoru, dok obicna ima pasivni hladnjak. GB ima kulere na oba modela.
Ja i komentarisem PRO verzije karti

Darko je napisao(la):
Znas kako kazu - corava koka zrno nadje! :D
Nisi u pravu,u to vreme i Asus i Prolink i Gainward i Leadtek GF3Ti200 koje sam imao ,imale su bolju sliku od BB ATI 8500 i to 2 komada

Darko je napisao(la):

E pazi sta sam nasao na Bench-u u testovima...

...Kao što se može primetiti ovo je Powered by ATi karta, tačnije HIS-ova. Poreklo karte je najverovatnije iz Sapphireovih pogona, jer oni za sada jedini proizvode takve modele.

Nisi u pravu,u to vreme i Asus i Prolink i Gainward i Leadtek GF3Ti200 koje sam imao ,imale su bolju sliku od BB ATI 8500 i to 2 komada
Pa moguce je u svakom slucaju... Asus jos uvek ima dobre graficke, iako je popustio sa plocama.

Imao sam radeon 8500le by Hercules i mislim da su samo najskuplje nVidia karte mogle da se nose po kvalitetu 2D slike sa njim.
U 3D chak ni najskuplji modeli ti4xxx serije nisu imali tako kvalitetnu sliku, ali su evidentno bile brzhe, framerate im je bio mnogo ispred Ati-ja, ali ja nisam naishao na igricu koja je bila neigriva u 1024x768.

Buca

Buca je napisao(la):
Imao sam radeon 8500le by Hercules i mislim da su samo najskuplje nVidia karte mogle da se nose po kvalitetu 2D slike sa njim.
U 3D chak ni najskuplji modeli ti4xxx serije nisu imali tako kvalitetnu sliku, ali su evidentno bile brzhe, framerate im je bio mnogo ispred Ati-ja, ali ja nisam naishao na igricu koja je bila neigriva u 1024x768.

Buca
Amen to that...;)

Vrh Dno