Šta je novo?

Hardver Koju B550 da ima USB-C za front panel i opt.audio

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

DBraveZ

Slavan
Učlanjen(a)
30.04.2010
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD 5800X3D + Deepcool AK620 Zero Dark
Matična ploča
GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2
RAM
CORSAIR Vengeance RGB RT 32GB (2x16) DDR4 3600MHz CL16
GPU
INNO3D RTX 3080 ICHILL X4
Storage
2 x Kingston 2TB KC3000 Nvme M.2 SSD PCIE 4.0 + Crucial MX500 2TB SSD Sata
Zvuk
Edifier R2850DB + Sony WH-1000XM3 + Steelseries Arctis 7P+
PSU
Antec Signature SP1300 Platinum + Seasonic Prime GX-1300 Gold
Kućište
PHANTEKS Eclipse P600S white
Monitor
Dell G3223D + Hisense H65A6500 + AOC Q3279VWFD8
Miš & tastatura
Logitech G502 X White + Patriot Viper V760
Ostale periferije
Playstation 5
Laptop
Asus ROG Strix G513QR (Ryzen 7 5800H + RTX 3070 + 16GB + 512SSD), 15,6" 1080p 144Hz
Mobilni telefon
Poco F3 8/256
Pristup internetu
  1. Optički internet
Gde bih mogao da pretrazim B550 ploce da nadjem neke koje imaju prikljucak za USB-C front panel, kao i opticki audio izlaz.
Treba mi i sto veca ploca, ne volim one mini ATX, imam veliko kuciste pa moze sve da stane.

E sad, bilo bi dobro i da ima Bluetooth na ploci, ali prezivecu i bez toga.

Hocu da vidim sta ima u ponudi pa da proberem, a ako neko zna da preporuci neke konkretne modele, hvala unapred.

Na plocu ce ici 5800X3D.

Sad gledam, tu bas ima dobar izbor, moze svasta lepo da se probere.
Bice izazov naci nesto u domacim radnjama ili od KP madjara..

Kod nas ima samo B550 Tomahawk za 25000.

Kod Mađara na Iponu najjeftinija bi bila ASRock B550 PG Riptide za 165e, deluje ok. Pa Steel Legend (drugi M.2 slot radi kao PCIe3 x2) za 195e, MSI Gaming Plus za 220e (svašta), Strix-F WiFi za 245e...

Jeftinije X570 ploče takođe nemaju ili front USB-C ili S/PDIF...

Ako ti odgovaraju cena i broj USB portova pozadi, Tomahawk je dobra ploča, da se ne cimaš da juriš okolo...

Sta mislite o Asus B550 Prime Plus, imam dobro iskustvo sa Asus plocama od ranije :

Ima je u domacim radnjama za 18.000, cini mi se da je po karakteristikama slicna kao ta Tomahawk, a dosta jeftinija.

Sta mislite o Asus B550 Prime Plus, imam dobro iskustvo sa Asus plocama od ranije :

Ima je u domacim radnjama za 18.000, cini mi se da je po karakteristikama slicna kao ta Tomahawk, a dosta jeftinija.
Nema front USB-C? Reče da ti treba?
Tomahawk je bolji, generalno...

Pih, vidim sad, pise samo : 2 x Front USB 3.2 Gen 1, ali ne i USB-C

Asus obično ima BIOS flashback, sa tasterom ili bez, čini mi se i Gigabyte (Q-Flash)...ne mogu da se setim za MSI.

EDIT: Tomahawk ima BIOS Flash taster...

Gde bih mogao da pretrazim B550 ploce da nadjem neke koje imaju prikljucak za USB-C front panel, kao i opticki audio izlaz.
Treba mi i sto veca ploca, ne volim one mini ATX, imam veliko kuciste pa moze sve da stane.

E sad, bilo bi dobro i da ima Bluetooth na ploci, ali prezivecu i bez toga.

Hocu da vidim sta ima u ponudi pa da proberem, a ako neko zna da preporuci neke konkretne modele, hvala unapred.

Na plocu ce ici 5800X3D.
Gigabyte aourus elite v2, b550, ima usb-c i cena 19000 din u vishe prodavnica kod nas.

Screenshot_2023-01-20-08-13-48-308-edit_com.android.chrome.jpg

To bi trebalo da je ovaj konektor na toj ploci ?
Iskreno, imam malo predrasude prema Gigabyte plocama, ne znam zasto. Da li su one kvalitetom na nivou MSI, Asusa itd ?
I uvek me je nerviralo sto za svaku plocu imaju rev 1.0 rev 1.1 rev 2 itd..
Treba sad da istrazujem koje su razlike u revizijama, kao i da cimam domace prodavnice da provere tacnu oznaku kod dobavljaca tj. uvoznika, da ne bude zabune.

Ali cena je ok, a i svidja mi se izgled ploce.

to su modeli koji imaju Wi-Fi a to već diže cenu
Da, video, ako hocu BT to ce mi podici cenu bar za 40-50e, tako da sam odustao od te ideje.
Resicu sa BT adapterom kao i do sada (par $ sa Alija)

Ne znam da li se ponuda menja od sajta do sajta, ali ja koristim geizhals.eu (na nemačkom) ili skinflint.co.uk (geizhals na engleskom)
Skinflint nije dobar izbor za suvu pretragu/preglednost, jer izbacuje manje modela od geizhals . eu

@RingeRaja bolje otvori temu u "gde da kupim"

Gigabyte aourus elite v2, b550, ima usb-c i cena 19000 din u vishe prodavnica kod nas.

Izgleda da ce mi ovo biti izbor, cini mi se kao dobra ploa i ima sve sto mi treba, cena je isto korektna i ne moram da se mlatim sa madjarima.
Evo jedan review:

Jedino sto bih voleo da negde nadjem je koja je razlika izmedju rev 1.0, 1.1 i 1.2 ali ne polazi mi za rukom

Edit :
Nasao, izgleda da 1.2 ima Bios manjeg kapaciteta :
rev1.0 i rev1.1 : 1 x 256 Mbit flash
rev1.2 : 1 x 128 Mbit flash

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno