Pozdrav svima,
Hteo bih da kupim navigaciju za max 25000 dinara sa sledecim karakteristikama:
Nesto se bas i ne razumem previse u navigacije ali gledajuci na netu naisao sam na dva modela:
Po karakteristikama deluju da oba modela zadovoljavaju ono sto trazim ali je razlika u ceni ocigledna u korist Garmina (7000 je skuplji).
Moje pitanje je da li Garmin vredi ove razlike u ceni iako su im karakteristike slicne?
Koje mape koristi Mio a koje Garmin? Koje su mape bolje sto se tice prvenstveno Srbije?
I generalno kako su se pokazali Mio navigacije u odnosu na Garmin?
Ono sto sam uspeo da pronadjem na netu (a prilicno su starije informacije, nekako navigacije danas kao da nisu toliko vise popularne pored telefona i tableta) je da ako imas para ides na Garmina ako ne onda naravno nesto jeftinije.
Takodje ako imate neku preporuku za ovaj cenovni rang slobodno napisite mada ponuda kod nas i nije bas sjajna..
Samo da napomenem da nisam nesto zaintersovan za jeftinije varijante navigacija (Prestigio i Blueberry) koje se mogu otkljucati i zatim staviti neki drugi navigacioni softver.
Navigaciju prvenstveno treba da koristi osoba koja nije kompjuteski previse vicna (znaci ne ja
) i koja bi najvise volela da prikljuci navigaciju na PC i pritisne dugme "azuriraj mape"
a pritom da navigacija bude precizna i radi godinama bez problema.
Hteo bih da kupim navigaciju za max 25000 dinara sa sledecim karakteristikama:
- Detaljna karta Srbije, Nemacke i eventualno Grcke, u principu cele Evrope bi bilo najbolje
- Besplatna (dozivotna) i sto jednostavnija nadogradnja mapa
- Minimum 5'' ekran
- Mogucnost da se pored startne i krajne tacke stave i tacke (waypoints) kroz koje zelimo da prodjemo
- meni i glasovna navigacija na srpskom
Nesto se bas i ne razumem previse u navigacije ali gledajuci na netu naisao sam na dva modela:
- MIO Spirit 7500 LM (https://www.gigatronshop.com/gps_navigacije/mio_gps_navigacija_spirit_7500_lm-106291)
- Garmin Nuvi 58 LM EU (http://www.navishop.rs/katalog/auto-navigacije/auto-gps-navigacija-garmin-nuvi-58-lm-europe/2406)
Po karakteristikama deluju da oba modela zadovoljavaju ono sto trazim ali je razlika u ceni ocigledna u korist Garmina (7000 je skuplji).
Moje pitanje je da li Garmin vredi ove razlike u ceni iako su im karakteristike slicne?
Koje mape koristi Mio a koje Garmin? Koje su mape bolje sto se tice prvenstveno Srbije?
I generalno kako su se pokazali Mio navigacije u odnosu na Garmin?
Ono sto sam uspeo da pronadjem na netu (a prilicno su starije informacije, nekako navigacije danas kao da nisu toliko vise popularne pored telefona i tableta) je da ako imas para ides na Garmina ako ne onda naravno nesto jeftinije.
Takodje ako imate neku preporuku za ovaj cenovni rang slobodno napisite mada ponuda kod nas i nije bas sjajna..
Samo da napomenem da nisam nesto zaintersovan za jeftinije varijante navigacija (Prestigio i Blueberry) koje se mogu otkljucati i zatim staviti neki drugi navigacioni softver.
Navigaciju prvenstveno treba da koristi osoba koja nije kompjuteski previse vicna (znaci ne ja