Šta je novo?

Koju 8800GTS?

RS

Čuven
Učlanjen(a)
19.09.2003
Poena
619
Doslo vreme i mogucnost da se pazari nesto ovako, pa me interesuje vase iskustvo sa ovim kartama. Procitao sam ovde na forumu dosta o tome, ali ne mogu da se odlucim za nekog odredjenog proizvodjaca. Imam C2D @ 3Gh masinu i 2GB memorije tako da ce to da bude ok.
Zanimaju me vasa iskustva, pre svega overclock i kvalitet izrade...
Mogu da nabavim vecinu kartica koje se pojavljuju kod nas na trzistu, samo neznam koju :D
Hvala svima unapred cheers

Meni sutra stize Asus-ova 8800GTS 320MB.
Nema neke velike razlike izmedju Asus-a, Gigabyte, Club 3D-a,...
Fora je sto neke 8800GTS kostaju mozda nekih 15-20 evra vise, jer su hardverski overvclockovane. Primer za to je MSI NX8800GTS HD-OC ili Gainward Golden Sample.
Dakle oni su brzi nekih 5-10 fps-ova (frame per second) u igrama, ali kada overclockujes ove koje nisu overclockovane dobijes slicne rezultate.
Dakle, ako neces da se cimas oko overclockovanja uzmi MSI ili Gainward.

Mada kada malo bolje razmislim, razlika je toliko mala, tako da za tim stvarno nema potrebe, ali kada dodje Crysis, e onda mozda bude bilo vazno da li neko ima 35 frejmova na Gainward-u ili MSI-u, u odnosu na mene (sa Asus-om) sa 28 frejmova.
Ove vrednosti sam nalupao, ali recimo da moze da se desi ovakva situacija.
Onda cu se i j a baviti overclockom.

P.S. Asus je najjeftiniji, tako da je najbolje njega da uzmes.

Sta mislite da li da uzmem XFX ili Asus?

Savet oko moguce kupovine 8800

Naime,posle duzeg razmisljanja resio sam da kupim neku 8800 kartu.
Interesuje me da li ce ona da na D820,transced 1.5 GB,WD160 Gb,MSI 945p Neo-3 da daje rezultate posto mi se ne menja(nema se para)nista od ovoga.Mozda kasnije da ostane graficka a da se ostalo promeni.
Razmisljao sam o 1950pro ili o 2600xt ali mi 8800 deluje kao dugotrajnije resenje.
Da li je moguce naci 8800 za 20000-21000 din i koji model mi preporucujete

Kojeg proizvodjača za 8800GTS?

Nameravam da kupim ovu karticu pa me interesuje kojeg proizvođača da odaberem?Ja sam se naložio na MSI NX8800GTS-T2D320E PCI-E/575MHz/1700MHz/320MB DDR3/320Bit.Da li može neki savet u vezi ovoga?

Poslednja izmena:
uzmi najeftinijeg..sve se karte prave na istom mestu samo proizvodjachi stavljaju svoje nalepnice..

Znam da su vrlo slične,a i cene su im slične privuklo me što je ova MSI oc-ovana.Usput kolika im je potrošnja?Imam napajenje Codegen 500w valjda je dovoljno?

Poslednja izmena:
pogledaj ovo, poslednji grafik za potroshnju:
http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/msi8800gts-640_6.html

e sad, taj codegen bi trebao da izgura sve to samo ne verujem da to napajanje ima neki potencijal da izdrzi eventualno overklok..
za grafu, isti ti djavo uzeo OC verziju..taj overklok sve ti je to kocka i mozesh i sa najjeftinijim da prodjesh kao da si uzeo onaj 50evra skuplji..zato ti kazem da dash stho manje za kartu jer se sve svodi na isto..

Znam da su vrlo slične,a i cene su im slične privuklo me što je ova MSI oc-ovana.Usput kolika im je potrošnja?Imam napajenje Codegen 500w valjda je dovoljno?

Ne treba ti savet po tom pitanju i sam si izabrao najbolju.

Могуће је наћи 8800gts 320mb за те паре. И да у праву си то јесте дуготрајније и најпаметније решење.

Ali je pitanje koliki ce overkill (i da li ce uopste) biti ta kartica za taj procesor. Kontaktiraj korisnika ivanbo2003, on ima (cini mi se) najvise iskustva sa time (i barata sa gro testova koji se ticu te teme).

Ali cinjenica je da je 8800GTS trenutno best buy (i sada iskacu nedjo i zeljko da me siluju :))

Davace bolje rezultate, i to mnogo bolje rezultate...

Na postojećoj konfiguraciji će u svakom slučaju davati bolje rezultate.Mada bi možda sa E6420 i x1950 imao stabilniji framerate.

ako te zanima framerate u novim igrama
(i onima koji ce tek doci za mesec dva) onda ti je bolje 8800gts. No ako ti igranje nije previse bitno(a cini mi se da to nije slucaj:) ) tada ti je bolje c2d + ta x1950

dakle ako ce biti igranja uzmi 8800gts:) posebno sto za mesec dva mozes da promenis i cpu kad budes imao pare

To znaci da cu moci da igram skoro sve igre koje su izasle ili koje ce izaci u skorije vreme,zar ne?Mislite li da ce za nekih mesec ili dva kada kupim brzi procesor sve ovo da sljaka jos bolje i da je pametnije da odmah uzmem 8800 GTS

To znaci da cu moci da igram skoro sve igre koje su izasle ili koje ce izaci u skorije vreme,zar ne?Mislite li da ce za nekih mesec ili dva kada kupim brzi procesor sve ovo da sljaka jos bolje i da je pametnije da odmah uzmem 8800 GTS

Ja бих узео графичку 8800 али твоје су паре па сам одлучи.

Nazad
Vrh Dno