Šta je novo?

Koju 7970 MSI VS Sapphire

Apple

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2009
Poena
585
Moja oprema  
CPU & Cooler
5950x Full EK Water 2x360 Radiator D5 Pump
Matična ploča
MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM
Patriot Viper Steel 4400MHz
GPU
ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 Trinity
Storage
ADATA XPG GAMMIX S11 PRO 1TB; WD Black 1TB
Zvuk
Asus DGX
PSU
Seasonic Platinum-1000 1000W - SS-1000XP
Kućište
Fractal Define S2 Tempered Glass
Monitor
LG Ultragear 27GP750 1080p 240Hz
Miš & tastatura
Logitech Pro X Superlight White & Logitech G413
Ostale periferije
Raspberry pi 5 8gb
Laptop
MacBook Air M1 16/512GB
Mobilni telefon
Apple 14 Pro 256gb
Pametni uređaji
Apple Watch 7
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pitanje je sta je bolja kupovina od 7970 kartica a razmatram npr ove 2 :

1. MSI Radeon HD 7970 3GB GDDR5 R7970 Lightning link
2. SAPPHIRE Radeon HD 7970 3GB GDDR5 GHz Edition Vapor-X 11197-12-40G link

E sad kontam Sapphire ima 2 god garancije al opet meni to nista ne znaci bar ne za sada :)
Interesuje me koja je hladnija od ove 2 kartice i koja je tisa pri full load-u pa bi se tako i odlucio za kupovinu :p

Poslednja izmena:
Mene nesto vuce da uzmem ovu Sapphire jer mi se cini da ima bolje i tise hladjenje .

Dvije poprilicno jednake karte, ako te interesuje oc potencijal i garancija onda bi ja isao na msi lightning (ne znam samo kolika je cjena u pitanju), medjutim nije ni ova sapphire vapor-x losa, vapor hladjenje bi trebalo da je odlicno.
Pogledaj malo testove, ali zbog duze garancije ja bi MSI lightning.
Koja je jeftinija tu kupi :D

Pa cene su tu manje vise iste nego me interesuje koja se boje hladi i ocuje :p

Ok definitivno ce ici MSI :)

Cekam odgovor iz jedne radnje posto sam primetio da im na sajtu pise da daju 36 meseci garanciju za Sapphire 7970 pa kad se saberem i oduzmem videcu sta cu onda uzeti :p
Nekako sam ljubitelj tih Vapor-x kartica jer sam ih imao do sada :p

Ma ok je to i na MSI mozes da dignes memoriju na 6000MHz . Nego odustajem od Sapphire jer je ipak 2 god garancije tamo gde je pisalo da je 36 meseci :( .

MSI R7970 Lightning definitivno
Ovo ti kazem iz licnog iskustva

Bez brige cu da je pazarim samo da prodam ovu 7850 PE OC ;)
Nego kakvi su tvoji utisci jel glasna ... Vidim imas je u potpisu pa da priupitam :p

Au brate izmedju cega se ti dvoumis?!
Pa ta karta sa GTX 670 PE
http://www.msi.com/product/vga/N670-PE-2GD5-OC.html
bukvalno nema sta da trazi ama ni po jednoj osnovi!

Samo me zanima ko te je slagao da ces nekako vise dobiti sa 7970?!
Stabilnost u igrama i fluidnost te ne zanima,ni to?

GTX 670 mozes da nasviras da radi stabilno preko 1300 Mhz a da o memoriji ne pricam ,ona ide lagano
+ 300 mhz preko tj 1800 Mhz + !

Poslednja izmena:
Doslo je vreme za kupovinu nove graficke. E sad budzet je do 40.000 maximum. Pitanje je koju uzeti da li HD 7970 ili GTX 670. Ja nekako mislim da cu dobiti vise sa HD 7970. Sta mislite o ovoj karti, meni HD 7970 nista ne znaci ako se ne moze klokovati bar na 1100 i 1500 mhz za mem. http://www.itsvet.com/proizvod/sapphire-radeon-hd-7970-3gb-gddr5-11197-11-40g/comp_comp_vga/130/3373

taj klok verovatno moze lagano sa default naponom, a uz dizanje ce ici i 1200+.
gtx 670 nema shta da trazi pored nje, kad 7950 oshrafljena dobija gtx 680 klokovan, tako daa....

Doslo je vreme za kupovinu nove graficke. E sad budzet je do 40.000 maximum. Pitanje je koju uzeti da li HD 7970 ili GTX 670. Ja nekako mislim da cu dobiti vise sa HD 7970. Sta mislite o ovoj karti, meni HD 7970 nista ne znaci ako se ne moze klokovati bar na 1100 i 1500 mhz za mem. http://www.itsvet.com/proizvod/sapphire-radeon-hd-7970-3gb-gddr5-11197-11-40g/comp_comp_vga/130/3373

Kako ti ne znači karta, ako ne može da se klokne. To mi je nejasno. Inače, brža je 7970 i od 680 kad se kloknu obje.

Au brate izmedju cega se ti dvoumis?!
Pa ta karta sa GTX 670 PE
http://www.msi.com/product/vga/N670-PE-2GD5-OC.html
bukvalno nema sta da trazi ama ni po jednoj osnovi!

Samo me zanima ko te je slagao da ces nekako vise dobiti sa 7970?!
Stabilnost u igrama i fluidnost te ne zanima,ni to?

GTX 670 mozes da nasviras da radi stabilno preko 1300 Mhz a da o memoriji ne pricam ,ona ide lagano
+ 300 mhz preko tj 1800 Mhz + !

Ali po ovim novim testovima kad pogledas, HD 7970 je brza od pa cak i GTX 670. Ja trenutno imam GTX 560 i zadovoljan sam drajverima, ne znam za ovaj Micro-stuttering
sto pricaju za HD 7970 da ima, da li se primecuje dosta u igrama.. Stvarno sam u velikoj dilemi... I koliko je onda jaka GTX 670 kad je toliko naklokas ? :)

taj klok verovatno moze lagano sa default naponom, a uz dizanje ce ici i 1200+.
gtx 670 nema shta da trazi pored nje, kad 7950 oshrafljena dobija gtx 680 klokovan, tako daa....

Pa problem je sto na ovoj Sapphire kazu da je napon zakljucan (voltaza) i ne moze da se otkljuca. Ne znam da li ima neka u tom cenovnom rangu koja ima otkljucanu voltazu da moze lepo da se klokne?!

nije neki izbor generalno, a kamoli za oko 335e.
imash gigabajt za 360 ali i njemu je verovatno zakljuchan napon...
i gledajuci itsvet imash josh navodno i nekih safirovih referentnih, al pre bih rekao da to nije istina....

jesi li siguran da je lokovan napon na safirki ovoj dualx?

http://www.sapphireforum.com/showth...e-7970-Dual-X-quot-Boost-quot-voltage-problem.

na dnu kaze lik da poslednji trix reshava problem....ako je to ta karta...

Poslednja izmena:
Pa pazi, ova Sapphire jefitnija je sa plavim PCB-om i kazu da se ne zna koliko moze da se digne klok. verovatno ce 1050 stabilno i 1500 i tako cu bar da dobijem GHZ ediciju, sto nije tako lose. Ali ja se plassim da necu moci i to.... Sta mislis o gore navedenoj MSI GTX 670 PE OC kartici, po performansama je praktiocno ravna GTX 680-ici ?
Iskreno kazi mi za ovaj Micro-stuttering sto se pojavljuje kod HD 7970 karte, da li toga ima puno i jel se primecuje, tj., jer kvari igranje ? Sta ti mislis da treba da kupim?

Ali po ovim novim testovima kad pogledas, HD 7970 je brza od pa cak i GTX 670. Ja trenutno imam GTX 560 i zadovoljan sam drajverima, ne znam za ovaj Micro-stuttering
sto pricaju za HD 7970 da ima, da li se primecuje dosta u igrama.. Stvarno sam u velikoj dilemi... I koliko je onda jaka GTX 670 kad je toliko naklokas ? :)

Ta Sapphire je obicna sa def klokovima obicne 7970 samo ima non referentni cooler.
Kako se Sapphire proslavio sa naponskom sekcijom tj sami chipovi koji dosta vise vuku struju kada se overklokuju
predstavlja to opterecenje za kartu.

Konkretno GTX670 PE je po defaultu vec snazan kao GTX680 jer je OC model a kada se malo zategne jos je brzi od
overklokovane GTX 680 (referentne) .
Od nekih 1300 do 1350 Mhz je stabilan boost za GTX670 PE!
Kako god okrenes imas snagu GTX680 i preko toga.
7970 referentna je u rangu GTX670 (referentne) kao sto je GTX680 tu sa Ghz 7970 .
Vrlo cesto dolazi do smene pozicija kako se update-uju driveri tako da to ne treba da te brine.

A sto se tice samih drivera kao sto i sam znas tu problema nema,sve je fluidno i stabilno..

Mene da pitas dilema ne postoji a ti sad kako hoces ;)

Poslednja izmena:
Pa pazi, ova Sapphire jefitnija je sa plavim PCB-om i kazu da se ne zna koliko moze da se digne klok. verovatno ce 1050 stabilno i 1500 i tako cu bar da dobijem GHZ ediciju, sto nije tako lose. Ali ja se plassim da necu moci i to.... Sta mislis o gore navedenoj MSI GTX 670 PE OC kartici, po performansama je praktiocno ravna GTX 680-ici ?
Iskreno kazi mi za ovaj Micro-stuttering sto se pojavljuje kod HD 7970 karte, da li toga ima puno i jel se primecuje, tj., jer kvari igranje ? Sta ti mislis da treba da kupim?

90% sam siguran da ce ici i sa tim lokovanim (ako je zaista lokovan) naponom na barem 1050mhz u najgorem sluchaju, e sad...niko ne moaze da ti kaze 100% kako ce biti....jednom useru sa default naponom gigabajt ide na 1150 ako se ne varam,
ali to je rev1.0 koja je bolja od 2.0. takodjer, mozesh razmisliti i o npr asus-u 7950 V2 koji bi trebalo da ide lagano i na 1200 i na tom kloku je kao 7970 na 1120mhz npr, dobijash extra hladjenje, i koji evric vishe u dzepu i 3g garancije.
jer razlika klok za klok izmedju 7950 i 7970 je samo nekih 4-5% u fps, i taj 7950 zbog super hladjenja i odlichnog pcb-a, prevazilazi 7970 klokove poprilichno i samim tim je sustize i prestize po performansama uz bolje termalne i audio karakteristike.

iskreno, shto se tiche u-stutteringa, ja nisam primetio, ali nisam ni neki gamer.
tkdjer, chitavu armiju sam navukao na 79xx karte prevashodno zbog rudarenja i vece brutalne snage i overkloka, i niko nije primetio to famozno shtucanje.

takodjer, sa ati kartom mozesh da zaradish neki dinar (30-40e mesechno) ne radeci nishta + mislim da se dobijaju neke silne igre uz njih....

nvidia se manje greje, tishe, su, navodno imaju malko stabilnije drajvere i fiziku, pa eto, zavisi shta preferirash.

Poslednja izmena:
Vrh Dno