Šta je novo?

Koju 6600GT AGP?

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Do kraja januara kupujem grafiku, pa me zanima:

- Leadtek 6600GT (ubedljivo najruznija kartica na svetu, ali je leadtek)
- Asus 6600GT (hvale je na sajtu da ima 1.6ns memoriju...)
- Club3D 6600GT (pa... Club)
- MSI 6600GT (kartica koja me je najvise privukla, kao prvo zato sto imam pozitivno iskustvo sa MSI-jem a drugo zato sto mi se cini na slici da ona jedina ima hladnjak i preko memorijskih chipova)

Izvolite... :D

Inace, prilikom kupovine 6600GT AGP graficke izabrao sam bio Gigabyte-a...
http://www.gigabyte-usa.com/VGA/Products/Products_GV-N66T128D.htm
http://www.hardwareoc.hu/cikkek/SgtHedgehog/pic&sheet/Thumbnail/Gigabyte 6600GT.jpg

U konkurenciji su bili 6600GT modeli sledecih proizvodjaca :
MSI - odlican sadrzaj pack-a, dobra cena, ali malo slabiji clock
ASUS - nesto skuplji od Gigabyte-a, i slabiji clock
Leadtek - ne tako dobra k'o njena PCI-E varijanta, a cena dosta visoka
Gainward - visoka cena, ali odlicna kartica

Inace, da imam PCI-E plocu, definitivno bih uzeo Gigabyte-a sa Zalman-ovim heatpipe-om !!! Apsolutna tisina !
Vidite kako to lepo izgleda, a i radi k'o zmija !
http://www.overclockzone.com/spin9/review/vga/gigabyte/6600gt-turboforce/IMG_8406.JPG
http://www.overclockzone.com/spin9/review/vga/gigabyte/6600gt-turboforce/IMG_8407.JPG

Pročitao sam sad thread od početka do kraja i ustanovio po vašoj priči sledeće sledeće:

1. Najbolje kartice nikada ne mogu da se nađu kod nas;
2. One karte koje mogu da se nađu su podjednako dobre izrade;
3. MSI ina nešto kvalitetnije hlađenje od ostalih;
4. offtopic: Neki ljudi znaju razliku između AGP i PCI-E slota, a ne znaju da se NEBI piše odvojeno...mislim, za svako poštovanje, ali mogao je neko čoveku da skrene pažnju...izvinjavam se ako sam nekoga uvredio, ovo je bilo u najboljoj nameri;
5. Kada se uradi OC sve karte su manje više tu, osim joriq-a koji je baš baš profitirao;
7. Ako onaj Zalman može da snizi temperaturu jednom GT-u onda je to stvano nešto, iako lično u to ne verujem...jeste da je to Zalman, ali ipak...

Moj zaključak je da koju god da uzmem neću pogrešiti...
Demantujte me ako boga znate...

Uz svaki MSI na PCBerzi piše [NX6600GT-VTD128-L] VGA AGP 128MB DDR3 GeForce 6600GT DVI, TV-out, VIVO, 128bit, Lite
Jer to "normalan" GT??? Što piše Lite? Zbog opreme?

CamBieL je napisao(la):
Uz svaki MSI na PCBerzi piše [NX6600GT-VTD128-L] VGA AGP 128MB DDR3 GeForce 6600GT DVI, TV-out, VIVO, 128bit, Lite
Jer to "normalan" GT??? Što piše Lite? Zbog opreme?

Tako je, to je pravi GT, oznaka Lite se odnosi na paket opreme. Kroz sake su mi prosli

PCI Express 128MB GF 6600GT Lite MSI ,128bit
AGP 128MB GF 6600GT Lite MSI VIVO ,128bit
PCI Express 256MB GF 6600 MSI VIVO,128bit

Prva kartica izgleda extra i ima klikove 500/1000, druga podjedanako deluje i ima klokove 500/900, a treca ima pasivno hladjenje i full paket koji ukljucuje 3-4 poznate igre.

@||NeX||
Vecina moze da se otkljuca bar na 6800 vanilla

CamBieL je napisao(la):
Pročitao sam sad thread od početka do kraja i ustanovio po vašoj priči sledeće sledeće:

5. Kada se uradi OC sve karte su manje više tu, osim joriq-a koji je baš baš profitirao;

Demantujte me ako boga znate...

necu da te demantujem :d Moja stara 5600xt je bas profitirala od OC-a, sa 1800 do 3000 u 3dmarku 03 (nista drugo nije dizano, tj. vec je bilo OC-nuto). Mada, i ova 6600 diamond@GT nije losha
:smoke:

he he..marsh...

nije je nigde bilo u gradu!!!
ali to je definitivno moja sledeca karta...
naravno mislim na diamond...

sad sam skinuo systool pa da vidimo dokle moze da ide bez menjanja biosa...

ma, sa mijenjanjem biosa sam prakticno dobio samo 2 stvari:
1. Ocitavanje temperature (meni jako bitno, stvar navike)
2. Drajveri karticu prepoznaju kao GT

Nesto drugo bitno nisam osjetio (treba jos da se usudim da promijenim da bude PAL, a ne NTSC, mada ne znam sta tim tacno dobijam, ne koristim video out, samo video in).

Volio bih kratko samo da upozorim one koji razmišljaju o Gainwardovim izvedbama.
Jako slabo im je pričvršćeno hlađenje te radi toga lahko se može slučajno pokvariti mehaničkih dodirom.
A druga stvar je, ako je uzak prostor do slijedeće kartice u slijedećem utoru, onda dolazi česti do artifakta i na kraju kvarenja.
Stoga, ko može, neka zaobiđe.

ps. Golden Sample nije više ni G od nekadašnjih modela koje je krasilo to ime

Nazad
Vrh Dno