Šta je novo?

Koju 6600GT AGP?

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Do kraja januara kupujem grafiku, pa me zanima:

- Leadtek 6600GT (ubedljivo najruznija kartica na svetu, ali je leadtek)
- Asus 6600GT (hvale je na sajtu da ima 1.6ns memoriju...)
- Club3D 6600GT (pa... Club)
- MSI 6600GT (kartica koja me je najvise privukla, kao prvo zato sto imam pozitivno iskustvo sa MSI-jem a drugo zato sto mi se cini na slici da ona jedina ima hladnjak i preko memorijskih chipova)

Izvolite... :D

vule85 je napisao(la):
Do kraja januara kupujem grafiku, pa me zanima:

- Leadtek 6600GT (ubedljivo najruznija kartica na svetu, ali je leadtek)
- Asus 6600GT (hvale je na sajtu da ima 1.6ns memoriju...)
- Club3D 6600GT (pa... Club)
- MSI 6600GT (kartica koja me je najvise privukla, kao prvo zato sto imam pozitivno iskustvo sa MSI-jem a drugo zato sto mi se cini na slici da ona jedina ima hladnjak i preko memorijskih chipova)

Izvolite... :D

Mislim da je glupo da ti mi preporucujemo kartice odredjenih proizvodjaca koje nisu ni stigle na nase trziste.Ajde leadtek se jos i moze naci ali drugih uopste nema.Jedino sto mi znamo o tim karticama je preko review-a koje smo procitali na stranim sajtovima,ali to si mogao i sam da uradis te ne shvatam koja je poenta....

Kao sto rece voodoo,uospte ne bi pogresio ako bi uzeo Sparkle 6600GT.U pitanju je odlicna kartica koja se usput i fino overklokuje.

Ja imam Inno3D 6600 GT AGP i mogu je samo nahvaliti, kartica je odlicna!!! Imao sam problem sa kvalitetom TV out-a ali sam i to resio odgovarajucim kablom tako da je slika na TV sada savrsena. Kartica nije bucna, nikakvih problema sa hladjenjem nema i odlicno se ponasa u svim igrama.

Evo sad sam gledao neke testove i vidio sma da se ova MSI kartica strasno los eklokuje, mislim ne klokuje se nesto bog zna sta ...Bolje se kllokuje ova Sparkle ;)
Na ovom testu sto sam sad gledao pobjedu definitivno odnosi Albatron , jer stvarno ima najise potencijala za o/c ;)
Asusa sad nesto ne mogu da nadjem, ali Albatron-a svakako imaj u vidu !!!
Poz....

Nasao sam par testova i definitivno uzimam MSI, kao prvo zbog hladnjaka koji pokriva i memoriju, pa onda zato sto je ventilator najtishi od svih testiranih kartica i na kraju zato sto jedino MSI ima ViVo... i to je to.

Poslednja izmena od urednika:
LiquidPlasma je napisao(la):
Hmm, na sajtu Asusa pise da 6600GT ima memoriju na 1.6ns, a ovima je stigla sa 2.0ns. Ovde se ne zna ko pije a ko placa...

Mogu oni da napisu sta hoce, sve je to isto...

E sad, dal cu ja memoriju da klokujem na 1150 ili na 1200 Mhz to mislim da nije bitno toliko, koliko je bitnije da se tih 1150 dobro hladi...

Procitao sam ceo review i imam jedno pitanje i savet za dilere:

Pitanje: Gde mogu kupiti BFG 6600GT i da li ga uopste ima kod nas?
Savet: Ako nema, nabavite bre! :)

LiquidPlasma je napisao(la):
Procitao sam ceo review i imam jedno pitanje i savet za dilere:

Pitanje: Gde mogu kupiti BFG 6600GT i da li ga uopste ima kod nas?
Savet: Ako nema, nabavite bre! :)

BFG kod nas ne mozes da nadjes,a sanse da ce neko da ga uveze su nikakve.

Shta god radish neuzimaj Leadtek 6600GT AGP! Aluminijski kuler (ako se moze tako zvati) je chisti promashaj. Temperatura GPU:a ide preko 80+ C pri standard frekvenciji od 500 MHz i zakucava mashinu.

Underclock je jedino shto pomaze u 3D-modu. Ja je drzim na 200 MHz u 3D modu. :S: Ako je postavim na 300 MHz u 3D-modu (sto je opet 200 MHz manje od standarda) zakucava posle pola sata u HL2.

MSI pomeni ima najbolji kuler (od bakra) tako da bi ti ja preporuchio MSI 6600GT AGP.

PS Ja chekam da izadje VGA silencer za 6600GT AGP i ako i dalje bude zezala na default frekvencijama kartica leti napolje.

Poslednja izmena:
Samo jedna mala napomena oko ASUS-a. Postoje dve varijante TOP i obicna a razlikuju se po o/c potencijalu. TOP model ima 1.6ns i skuplja je 20USD dok je obicna naoruzana sa 2.0ns memorijom. Oznake su im:

NX6600GT............2.0ns GDDR3
NX6600GT TOP......1.6ns GDDR3

A1200 je napisao(la):
Shta god radish neuzimaj Leadtek 6600GT AGP! Aluminijski kuler (ako se moze tako zvati) je chisti promashaj. Temperatura GPU:a ide preko 80+ C pri standard frekvenciji od 500 MHz i zakucava mashinu.

Underclock je jedino shto pomaze u 3D-modu. Ja je drzim na 200 MHz u 3D modu. :S: Ako je postavim na 300 MHz u 3D-modu (sto je opet 200 MHz manje od standarda) zakucava posle pola sata u HL2.

MSI pomeni ima najbolji kuler (od bakra) tako da bi ti ja preporuchio MSI 6600GT AGP.

PS Ja chekam da izadje VGA silencer za 6600GT AGP i ako i dalje bude zezala na default frekvencijama kartica leti napolje.

Totalno se ne slazem s tobom. Ja sam uzeo doticnog Leadteka i prezadovoljan sam. Klokuje se na 570x1170 i tek tada prelazi (jedva) 80 C. Ni jednom mi nije zakucao masinu a igram i HL2 i Doom3 po 3-4 sata. Inace tako overklokovan ide do 3590 poena u 3D Mark 05 i do 8400 u 3D Mark 03. Uz sve to cooler se maltene i ne cuje.
Mozda je to samo razlika izmedju nasa dva primerka, ko bi ga znao...

A1200 je napisao(la):

Pazi samo, jer se skidanjem original kulera gubi garancija!

p.s. Reklamiraj ti to odmah. To NE SME da se desava!

DoP je napisao(la):
Totalno se ne slazem s tobom. Ja sam uzeo doticnog Leadteka i prezadovoljan sam. Klokuje se na 570x1170 i tek tada prelazi (jedva) 80 C. Ni jednom mi nije zakucao masinu a igram i HL2 i Doom3 po 3-4 sata. Inace tako overklokovan ide do 3590 poena u 3D Mark 05 i do 8400 u 3D Mark 03. Uz sve to cooler se maltene i ne cuje.
Mozda je to samo razlika izmedju nasa dva primerka, ko bi ga znao...

S jednom stvari cemo se sigurno obadvojica sloziti: 80C :mad: pri opterecenju nije NIKAKO dobro za GPU, zakucavala kartica ili ne ! Da je Leadtek postavio bakarski heatsink koji je makar 3 puta veci i masovniji (moj Creative Geforce 3 ti200 je imao VECI i BOLJI heatsink od Leadtekovog za 6600GT a radio je na 175 MHz default) temperatura GPU:a NEBI prelazila 60C i NEBI bilo problema !

@Delija:
Ali ja kad vratim original kuler, kako mogu da primjete da je skidan ? :smoke:

PS Ne mislim da neshto nije u redu sa samim chipom nego JEDINO i ISKLJUCHIVO sa Leadtekovim *****ski minimalnim heatsinkom ! Mada moze biti da se novije revizije 6600GT chipa manje griju ALI sa ovakvim heatsinkom se nebi mogao ni S3 VIRGE hladiti...

Poslednja izmena:
Nema sanse da se ne primeti, jer moras zabice da pritisnes klestima.

Jeste li videli na Anandu temperature i buku za 11 PCI-E 6600 GT kartica?

Tamo pise da ne valja ako kartice imaju termalni lepak umesto paste. Pri najmanjem pritisku na hladnjak lepak puca i vise ne hladi kako treba. MSI i Gigabyte prave takve kartice. Leadtek je medju najboljima tu nema sumnje. A1200 tvoj primerak je neispravan cim zabada. Meni se cip na Prolinku greje do 100 C pa mu opet nista nije mada naravno kanim se da to promenim uskoro.

Vrh Dno