Šta je novo?

koju 5850

Kapetan DZo

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2007
Poena
319
razmisljam da zamenim moju ostareli 8800GT sa jednom 5850, od mnostva brendova ne znam za koji sa se odlucim , naravno i cena igra odredjenu ulogu jer je razlika i do 80 e

A na osnovu čeka se utvrđuje koji model ima digitalnu naponsku jedinicu? Dato je u specifikaciji ili je to samo kod određenih brendova?

Evo i kod mene ista dilema.
Po mom misljenju (a posto je buka za mene vazan faktor) najbolje iliti najtise 5850 su:

Sapphire Toxic Radeon HD 5850
PowerColor Radeon HD 5850 PCS+ DIRT 2

Obe kartice imaju vise klokove u odnosu na referentni model a uz powercolor se dobija i dirt 2 kod. Po mnogim testima su tihe kako u idle-u tako i u full load-u.

Poslednja izmena:
moj favorit je betomobil XFX:p 5850 ,a moze i XFX 5870:p :p ..ne znam ni sam vise.. naravno sa digitalnom naponskom tj. betomobili...XFX5850 sa 1.15V ide na 1000/1300
... ne bi ja uzimao te toxic-e i matrix-e i OC verzije... ove prve dve nemaju digitalnu naponsku , a ove druge mogu i sam oc , a bez da placam njihov oc :)

Poslednja izmena:
Onda je Sapphire 5850 po meni najbolji izbor. Najjeftiniji je trenutno, a Sapphire radi po meni najbolje ATI karte.

Evo dileme na koju nece svako znati ogovor.
Hocu da kupim Sapphire 5850 ali ima vise verzija pa sam se izgubio:

11162-00-40R
21162-00-40R

11162-00-50R i
21162-00-50R

U cemu je razlika?

Evo dileme na koju nece svako znati ogovor.
Hocu da kupim Sapphire 5850 ali ima vise verzija pa sam se izgubio:

11162-00-40R
21162-00-40R

11162-00-50R i
21162-00-50R

U cemu je razlika?

50r znaci da dobijas i game vaucer sa kartom, a 21162-00 je zvanicna ati verzija dizajna ploce i kulera dok je 11162-00 oznaka za safirov dizajn poloce i kulera...

Onda je Sapphire 5850 po meni najbolji izbor. Najjeftiniji je trenutno, a Sapphire radi po meni najbolje ATI karte.

Sapphire-ovu možeš naći po istoj ceni kao što se negde prodaju 5830 modeli koji su dosta sporiji. nedavno je u atomu bila akcija za 21k a evo sad više nije na akciji i košta 25k.
A ovo da sapphire ima najbolje ati karte ti važi samo kod toxic i vapor x modela (dobro MSI isto nije loš sa onim svojim nabudženim kulerima) dok ove referentne su sve iste koju god marku uzimaš.

Ma znam ja da su više manje sve referentne identične, ali Sapphire ipak već godinama radi isključivo ATI grafičke pa nema sumnje da im ATI daje bolju cenu a verovatno i bolju tehnološku podršku/čipove i ostalo...kao nekada Nvidia XFX-u...

Što se tiče dužine garancije 2 ili 3 godine je većini ovde manje važno jer kod ove populacije upgrade grafičke je na max 1-1.5 godina. Taman toliko možemo da izdržimo da sebi opravdamo neophodnost upgrajda... :D

3 godine garancije svakako nije lose posebno kad recimo prodajes grafiku posle 2 godine, onom ko kupuje ostaje jos godinu dana garancije... Koliko znam kod nas za ATI kartice 3 godine daju Asus, GigaByte i MSI.

Zavisi, to mora da proba, nema pravila. Moja ide 925/1250 sa default voltazom ali joj zato dizanje voltaze nista ne pomaze

3 godine garancije svakako nije lose posebno kad recimo prodajes grafiku posle 2 godine, onom ko kupuje ostaje jos godinu dana garancije... Koliko znam kod nas za ATI kartice 3 godine daju Asus, GigaByte i MSI.

Najbitnije ... meni je davno 7950 riknula posle godinu i po dana tako da def ima smisla sto duza garancija ...i normalno House odn kuca gde istu mozes i blagovremeno realizovati :)

Uruk je napisao(la):
lepo radi sa OSZ sxs 500W? nemas problema?
Radi kao satic sa sve naklokovanom masinom. Iznenadjujuce lako OCZ je trpeo sve, nije se cak ni grejao. Ovaj Cors sam uzeo cisto da se spremim za CrossFire unapred ;)
Nisam promenio i potpisu, sad imam HX620 :)

Poslednja izmena:
Radi kao satic sa sve naklokovanom masinom. Iznenadjujuce lako OCZ je trpeo sve, nije se cak ni grejao. Ovaj Cors sam uzeo cisto da se spremim za CrossFire unapred ;)
Nisam promenio i potpisu, sad imam HX620 :)

Da to nisi pazario od demiosa, kojim slucajem?

Nazad
Vrh Dno