Šta je novo?

KOju 4850??

vylota

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 5600X, WRAITH
Matična ploča
GA B450 DS3H
RAM
2X8 GB DDR4 3200
GPU
ASUS GTX 1660
Storage
M2 SAMSUNG 980 EVO PRO 512, WD GREEN SATA II 1TB
Zvuk
INTEGRISAN
PSU
LC POWER 600W 2.31
Kućište
COOLER MASTER
Monitor
SAMSUNG TV/MONITOR T27D390EW
Kupujem 4850, ali sam u dilemi koju da uzmem... gledao sve moguce testove, i koliko vidim ima razlika, velikih, u buci koju stvara kuler narocito.
Evo koje se kod nas mogu naci, pa mi predlozite, a moj trenutni favorit je Gainward golden sample. sve su 4850/512/ddr3

1. PALIT SONIC
2. SAPPHIRE
3. POWERCOLOR
4. GIGABYTE
5. GAINWARD

ide li neka igra uz neku od navedenih kartica?

hvala i pozdrav

Kupujem 4850, ali sam u dilemi koju da uzmem... gledao sve moguce testove, i koliko vidim ima razlika, velikih, u buci koju stvara kuler narocito.
Evo koje se kod nas mogu naci, pa mi predlozite, a moj trenutni favorit je Gainward golden sample. sve su 4850/512/ddr3

1. PALIT SONIC
2. SAPPHIRE
3. POWERCOLOR
4. GIGABYTE
5. GAINWARD

ide li neka igra uz neku od navedenih kartica?

hvala i pozdrav

Ja iskreno ne znam za nekakve posebne razlike. Sve su manje vise iste, jedino sto su fabricki overklokovane neke, ali to je druga pricha.

Moj jedini savet bi bio da uzmes proizvodjacha sa 3 godine garancije. Za sada znam da su o ASUS, gigabyte, mislim da saphire daje isto 3 godine garancije, ali nisam siguran.

Kojeg god proizvodjacha da uzmes neces pogresiti veruj mi.

Gainward Golden Sample HD4850 ima trofazno napajanje GPU-a, i 0.8ns DDR3 cipove i dobar kuler. Preporuka.

Gainward HD4850 Golden Sample

Koja je nbajmanje bucna od tih gore navedenih?

Još jedan glas za Golden Sample, sjajan kuler, tih, modifikovana naponska jedinica, 8-pin konektor za napajanje, najviši fabrički klokovi na tržištu (koliko ja znam, nema bolje od 700/2200), i na kraju, i ja uzimam sebi jednu čim bude para :D

Evo pdf-a, skinutog sa jednog malezijskog sajta, gde su uporedjene karakteristike 4850 kartica.

Prilozi

• Custom-HD4850-comparison.rar
    426.9 KB · Pregleda: 183
Da li bi LC 550W izdrzao 4850?
Jel mi treba neko drugo napajanje zbog konektora ili ima adaptera?
Nista nije OC.

Poslednja izmena:
Pitanje za vlasnike gainward-a

Ili, mozda i neko drugi zna... da li sa karticom dolazi i kabl koji ima 8 na 6 pinski konektor? To mi je vazno zbog napajanja... da moze da se zakaci

Moj predlog

Bolje uzmi sapphire-a, nista mu ne fali, pogotovo sa novim 8.10 drajverima gde mozes da rucno podesis broj obrtaja ventilatora. Meni je na 40% ventilator, u idle-u je oko 53C...
A za razliku od 40e kupis razer deathadder misa, ili ram, ili vec sta ti treba... napajanje npr, jer ce ti za nju trebati neko bolje (pogledaj moju masinu pa vidi sta predlazem).

To zaobiđi zbog kulera, postoji tema sa iskustvima na ovom forumu pa pročitaj...

pa i nije. ja imam 4850 ne-golden sample, i radi kao sat, sa novim drajverima - nema buke prevelike, idle je na 60ak, u load-u na 82-83, al kontam da nije to daleko od ostalih ... a pritom, imao sam prilike da vidim i Sapphire, i Palit Sonic verzije, i tvrdim da je izrada bolja kod Gainward-a, bio on zlatni primerak ili ne ...

Pa dobro, ja ne pričam iz svog iskustva već sam pročitao šta su drugi napisali, sve stoji za izradu i kvalitet, ali se fan dere kao lud i ne može da se smanji, tako kažu...

kod mene gainward gs u idle radi na 34 C (na sobnoj od 24 C) a u fulu crysis posle 2 sata 45 C. Sve to drzim na 50% fan fixno, mada je moguce sa novim 8.10 da se menja iz ccc-a.
menjao dosada 8.8 ,8.9, 8.10 i fix za 8.10 i nijednom nije bilo problema.
probao: massefect, crysis, crysis warhead, kings bounty, racedriver grid...i nijednom nije bilo ispadanja, pucanja i sl. tome...
Karta se ne cuje na 50% fana na 2 metra od kucista, klokovi maestralni i vredi svaku paru...najbolji 4850!

pa i nije. ja imam 4850 ne-golden sample, i radi kao sat, sa novim drajverima - nema buke prevelike, idle je na 60ak, u load-u na 82-83, al kontam da nije to daleko od ostalih ... a pritom, imao sam prilike da vidim i Sapphire, i Palit Sonic verzije, i tvrdim da je izrada bolja kod Gainward-a, bio on zlatni primerak ili ne ...

I? Kako radi Gainward non-GS? Crysis?Asasian Creed? Jos nest...?

^^
Kakvo je to pitanje ?? Valjda radi isto ko i druge stock 4850 - jedino se moze razlikovati po buci i temperaturi.

Vrh Dno