Šta je novo?

Kojntelekt

• Začetnik teme Začetnik teme goldi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi zna li neko kako da najbezbolnije namestim rotaciju na bamtu/pimpu?
Imam tu neki rig koji sam dovuko iz pm,i sad mogu ja da instaliram win al braaate,umoran sam vise od zivota...
Nego ako zna neko onako iz rukava kako da mu namestim rotaciju?

Pa zalepi je samo za rig i pusti na 12v:-devil-:

Ljudi zna li neko kako da najbezbolnije namestim rotaciju na bamtu/pimpu?
Imam tu neki rig koji sam dovuko iz pm,i sad mogu ja da instaliram win al braaate,umoran sam vise od zivota...
Nego ako zna neko onako iz rukava kako da mu namestim rotaciju?

mozes i na bamtu pokrenuti vise minera na razlicite naloge

Ljudi, sta radite ako/kada vam puca veza na Telenoru? Kako da se rekonektuje sam kad pukne veza?
Placeni nalozi, ali na 2-3 h pukne i nema opcije u win 8.1 da se reconnect sam, nego ceka mene da kliknem 😀
I to se po pravilu desi cim zaspim 🙂

mozes i na bamtu pokrenuti vise minera na razlicite naloge

a moze li pimp da radi rotaciju? pise da verzija 1.7 moze da radi cpu mining da li to znaci samo iz minera a ne moze iz novcanika konkretno byc? tj. za ovu varijantu mora ubuntu? pise jos da ima podrsku za 14.4 drajvere a u download sekciji nudi 13.12, 14.6 i 14.9 kako ovo resiti?

@boki pa ja zato i nisam platio demo na tim blokiranim telenor nalozima prvo ne znam da li ce raditi sa sbb ip-a i da li je to iko probao jer je rizicno a druga stvar ako moras stalno preko njih da se kacis zbog ip-a zavisis od njihove konekcije koja je danas ovako sutra onako nisi trebao tu da placas demo...

Poslednja izmena:
Ma mogu ja naloge da prebacim na bilo koj IP
Sve je u redu sa njima, ali na kraju dobijem ipak manje jer mi pukne veza i ne radi nista 🙂
Sve sto mi treba je da kad pukne da je neki program reconnec-uje i to je to 🙂
Probao sam neke programe ali slaba vajda. A u Win 8 su izbacili ono reconnect if line dropped 🙁

Posle 12h kopanja ovog dana imam u proseku 0.43evra po nalogu od kopanja, sto na 24h izadje 0.86evra po nalogu (7970/280X na tri naloga). Ljudi ja manje zaradjujem sa ovom rotacijom nego bez. Graficka podeljena na 2 naloga mi je davala 2 puta po 1.33evra dnevno. Probacu sad da za svaki nalog postavim poseban mineer.

nije dobro da ti se rekonektuje sam jer ces za jednu noc da zahebes mnostvo ip adresa a samim tim i vecinu nas koji koristimo telenor, kad se rekonektujes proveris ip adresu na sajtu u mom potpisu da li je ima neko vec, ako je nema uneses je na spisak i rekonektujes se, ili najbolje da se rekonektujes dok ne nadjes prvobitne ip koje si koristio, dok to radis cgminer ti je zatvoren jer koliko dodje internet odma kopa samim tim usere adresu

Ljudi, sta radite ako/kada vam puca veza na Telenoru? Kako da se rekonektuje sam kad pukne veza?
Placeni nalozi, ali na 2-3 h pukne i nema opcije u win 8.1 da se reconnect sam, nego ceka mene da kliknem 😀
I to se po pravilu desi cim zaspim 🙂

Vec sam pisao, jedino resenje je gsm ruter jer on sam rekonektuje ako pukne veza.
Ne znam kakav ti je signal ali ja imam nekoliko rutera i na njima veza ne puca po dva-tri dana samo je bitno da je signal ok.
Ako ti je 3G signal slabiji od 50% onda su pucanja cesta i neizbezna. Resenje je ruter i trazenje pozicije gde je prijem najbolji.
Nekada pomicanjem samo metar situacija postaje drasticno bolja ili gora. Uzmes utp kabl dovoljne duzine i stavis ruter na prozor i nema glava da te boli.

rotacija je dobra ako imas malo karata,a samo 1 ip.to ti daje mogucnost da sa 2 karte teras 8 acc.inace je najbolja varijanta 270ka jedan nalog jedna kkarta ili 280x/7950 dva naloga jedna karta

@boki pa ja zato i nisam platio demo na tim blokiranim telenor nalozima prvo ne znam da li ce raditi sa sbb ip-a i da li je to iko probao jer je rizicno a druga stvar ako moras stalno preko njih da se kacis zbog ip-a zavisis od njihove konekcije koja je danas ovako sutra onako nisi trebao tu da placas demo...

Ja sam uplatio demo na nekoliko i koristim rutere sa telenor internetom i radi bez problema. Signal mi je dobar i veza ne puca po nekoliko dana.
Za sada radi ok, videcu kada isteknu demo nalozi da li ce nesto da se promeni po tom pitanju.

rotacija je dobra ako imas malo karata,a samo 1 ip.to ti daje mogucnost da sa 2 karte teras 8 acc.inace je najbolja varijanta 270ka jedan nalog jedna kkarta ili 280x/7950 dva naloga jedna karta

Nema to veze sa brojem karata koje neko poseduje nego da li ima resursa da karte 280x tera na cetiri naloga ili nema.

Racunica je prosta, MSI 280x na dva naloga zaradi 1.3e po nalogu, tako je kod mene stanje bilo juce.
Ista takva kartica na 4 naloga zaradi po 1.05 po nalogu.
Sve je to racunica od juce ali to je taj odnos otprilike. Znaci zarada od 2.6e ili 4.2e po kartici. Za mene dileme nema sta je bolje.

Sve te zarade su bez referala jer to ide na jedan poseban demo nalog samo za tu namenu, bez kopanja na njemu.

Ja dosta manje dobijam na 3 naloga napisao sam, ispade da vise dobijam na 2 nego na 3. Podelio sam sada 1miner=1 nalog daje oko 200Kh/s, ali MSI 7970 TF3 ne mogu da poteram vise od jednog minera, pa sam ostavio na rotaciji. Izlazi mi ovo kada pokrenem drugi miner
MSI.png
drajveri 14.9

Poslednja izmena:
Ne znam na sta se zalite, meni juce 270 koja vrti na tri naloga zaradila 0.97e,0.87e i 0.86e...+tri referala...ja prezadovoljan... 🙂

270 mi na dva nalaoga daje po euro. A na jednom 1,35 tako da mi je bolje na 2 da je teram. Za saranje da namestam nemam ni vremena ni zivaca.

Kod mene 10 min, a kao sto sam rekao vec,testirao sam na 2,3,5 i 10 min... Hash na Dashboard-u ne igra ulogu, vec broj sherova koji kartica baci...po meni bolje je na 10 min jer ako stavi na 2,3 min neki put se taman zaleti, i ono prebaci na drugi nalog i tu se malo gubi...

koristi gui miner za windows , smanji ina 12 ako treba i mora da radi

Skinuo cgminer 3.7.2. napravio bat fajl:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://c04df4db47fe65f3 -u 1 -p 1 --shaders 1280 --thread-concurrency 15232 --intensity 15 -g 2 --rotate 10 -w 256 --gpu-memclock 1450 --gpu-engine 1050 --gpu-fan 50

Gdje grijesim...Lp...

cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://c04df4db47fe65f3 -u 1 -p 1 --shaders 1280 --thread-concurrency 15232 --intensity 15 -g 2 --rotate 10 -w 256 --gpu-memclock 1450 --gpu-engine 1050 --gpu-fan 50

Gdje grijesim...Lp...

Umesto boldiranog treba da stoji 66.55.92.73:8000 -u c04df4db47fe65f3 -p 1

Gdje grijesim...Lp...

stratum+tcp://66.55.92.73:8000 -u c04df4db47fe65f3 -p 123

Pa sta ce ti komanda --rotate ako imas samo jedan nalog....?!

@ ciki022
@ Whome
Hvala na pomoci 😉

@ Kidence
Napravicu tri na ovu 1 graficku sto imam,nego da skontam kako funkcionise....pozz

Ne znam koju grafiku imas, ali moguce da ti nece raditi sa -g 2, pa probaj sa -g 1... I povecaj intensity ako planiras da ganjas tri naloga na jednoj kartici...takodje moguce da ce moras i gpu-fan da povecas...ako se kartica greje

za koju to karticu?
sta hoces da postignes i kakvi su ti trenutni rezultati?

Ja ne znam u čemu je fora al meni rotirajuća karta (WU200kh/s) na 4 naloga podigne hash samo za 0.05Mh/s...npr. ako mi je na nalogu 0.3Mh/s sa rotirajućom (probao 3-4-6 min) dobijem 0.35Mh/s a trebalo bi minimum 0.47Mh/s..:trust:

Ja ne znam u čemu je fora al meni rotirajuća karta (WU200kh/s) na 4 naloga podigne hash samo za 0.05Mh/s...npr. ako mi je na nalogu 0.3Mh/s sa rotirajućom (probao 3-4-6 min) dobijem 0.35Mh/s a trebalo bi minimum 0.47Mh/s..:trust:
A sto uopste dizes takav hash , jel vidis neku razliku u parama izmedju 0.3 I 0.47?

AJte vi sa demo nalozima i referalima,😉
onaj held koji je od referala kada se vraca?
Sta nakon 14 dana?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno