Šta je novo?

Kojim sw da merim protok?

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
S obzirom da cu da uzmem za probu adsl, kojim software-om da merim protok, tj koliko sam skinuo sa neta, sto surf, sto download?

DU meter

Takodje DU meter

DUMeter (eventualno Ativa Net Meter Pro) s tim da treba obratiti paznju na bug koji ume da nervira kod DUMeter-a_ kad je veeeeliko procesorsko zauzece (~100%) hoce da malo laze, tj. povecava izmereni protok za koji % 😉

Uzmes FireFox i skines za njega extension Bandwidth Tester (11Kb).

Probao sam vise programa, i najprihvatljiviji mi je DuMeter koji i sad koristim. Probao sam i NetMeter, Magistone i jos neke, ali mi je DuMeter po funkcionalnosti i jednostavnosti u prednosti.

Matthias je napisao(la):
Uzmes FireFox i skines za njega extension Bandwidth Tester (11Kb).
I ?
Kako ce dobiti podatak koliko je Mb skinuo sa interneta?

Svakako DU metar, pise mi da sam za mesec dana skinuo 5GB sa interneta na mojoj modemskoj konekciji :d

BWMeter
Samo, nije besplatan...
Meri i lan i internet protok, na bilo kojoj konekciji bilo kog tipa.

ja licno praktikujem net limiter koji ima sve to + sto mozes lepo da vidis koji ti je proces koliko potrosio sa celokupnom statistikom za predhodne godine + mozes da ogranicis koliko ko moze max da potrosi bandwith-a.

Crni je napisao(la):
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Hagel Technologies\DU Meter\log.csv
meni u tom cvs fajlu stoji samo:
22-Jan-2005,0,0,0

Stator je napisao(la):
ja licno praktikujem net limiter koji ima sve to + sto mozes lepo da vidis koji ti je proces koliko potrosio sa celokupnom statistikom za predhodne godine + mozes da ogranicis koliko ko moze max da potrosi bandwith-a.
Ako sam dobro razumeo net limiter se instalira na masinu u mrezi i onda se na toj masini ogranici protok, e sad mene interesuje da li ima softver koji se instalira na masini koja ima izlaz na net i sa nje da mogu ograniciti protok svakoj masini u mrezi ?

Du , je bas ono sto sam trazio.Hvala mnogo.

I ja koristim NetLimiter, vec je bilo pitanja oko toga i svi smo lepo izneli svoje argumente 🙂
Ovom prilikom sam samo htela da podsetim da je DUmeter skracenica od Dial-Up meter, tako da...

SoSo je napisao(la):
I ja koristim NetLimiter, vec je bilo pitanja oko toga i svi smo lepo izneli svoje argumente 🙂
Ovom prilikom sam samo htela da podsetim da je DUmeter skracenica od Dial-Up meter, tako da...
Pa mozda je poceo kao Dial-Up, ali korektno radi i kao LAN Monitor 😉

@operic: proveri da li ti je ukljuceno logovanje, tj. da li pamti prethoddne konekcije ili samo poslednju.

ne vidim gde ti je to. ako mislis na log dialup connection time, to je stiklirano.

SoSo je napisao(la):

A jel nije Download/Upload Meter? 😀

Crni je napisao(la):
Na to sam mislio 😉
A jel imas u "Totals" i prethodne konekcije ili samo tu poslednju?
u totals imam podatke za danasnje konekcije i za sve od odredjenog datuma, onda imam projektovani, dnevni, nedeljni i mesecni izvestaj.

cini mi se da sam ranije pisao ljudima iz dumetera i pitao gde se cuvaju svi podaci, rekli su mi da su u registryju i da se za sledecu verziju planira neki laksi nacin cuvanja tih logova. jer onaj csv se azurira na pocetku svakog dana, a izgleda da medjupodaci stvarno stoje negde u registryju...

dok to ne rese, koristicu statwin sa www.statwin.com 🙂

Du , radi i na dial-up i na lana konekciji.Tako lepo vidim koliko dnevno "napravim" prometa mojim administratorima na poslu.Uglavnom oko 120Mb.

Joker je napisao(la):
Ako sam dobro razumeo net limiter se instalira na masinu u mrezi i onda se na toj masini ogranici protok, e sad mene interesuje da li ima softver koji se instalira na masini koja ima izlaz na net i sa nje da mogu ograniciti protok svakoj masini u mrezi ?

Upravo to sto tebi treba radi i net limiter. Limitiras servis na serveru koji zelis da ogranicis clientu i to je to. Znaci, net limiter detektuje sve konekcije koje idu preko servera...

moze da se koristi opusteno i umesto FW samo kada vidi nepoznat proces kakao srce nesto sa neta samo mu zvrnes slavinu dok ne vidis gde ces sa njim 🙂 Moje omiljeno parce softwara ali ima jednu manu nije kompatibilan sa google deskot search-om tako da moze na kompu da bude samo 1 od njih dvojce...

Crni je napisao(la):
DUMeter (eventualno Ativa Net Meter Pro) s tim da treba obratiti paznju na bug koji ume da nervira kod DUMeter-a_ kad je veeeeliko procesorsko zauzece (~100%) hoce da malo laze, tj. povecava izmereni protok za koji % 😉
Koliko to 'malo' laze? S obzirom da vrtim Seti@Home, pa mi je 99% vremena procesor na 100%?

Dandy je napisao(la):
Koliko to 'malo' laze? S obzirom da vrtim Seti@Home, pa mi je 99% vremena procesor na 100%?
Kad naraste zauzece na max, DUM pocne da dize lagano brzinu za po 0.1kB/s i na kraju se zadrzi na nekih 4-5% iznad realnog :S:
Uostalom, pusti neki DL koji ti konstantno vuche maximum linka, pa poteraj Seti i prati Average values, pa ces doci do tacne cifre 😉

Nazad
Vrh Dno