Šta je novo?

Kojim redosledom instalirati

Kron

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2003
Poena
620
Moja oprema  
Monitor
U boji
Laptop
Digitalni sa kolor ekranom
Tablet
Isto digitalni sa kolor ekranom
Mobilni telefon
Imam dva
Posle sveze instalacije WinXP sta prvo staviti:
- SP1 ili
- drajveri za chipset?
I nadalje, ako je bitno, redosled drajvera za grafiku, zvuk, DX9... U principu ovo kod mene ide ovako, ali me interesuje da li je neko od vas imao problema pri drugacijem redosledu (sve masine nisu iste...). Hvala!

1. Win
2. Poslednji Service Pack pošto MS izdaje kumulativne SP-ove (poslednji sadrži sve što i prethodni)
3. Driveri za ploču (Intel INF, VIA 4in1...)
4. DirectX (ako postoji noviji od onog sadržanog u SP-u
5. grafička,
6. muzička,
7. TV karta,
8. LAN,
9. modem

Nista lose nece biti ni ako se chipset drajveri stave posle DirectX-a...

Pa DirectX treba da se instalira pre chipseta, jer za nforce2 plce kad imas integrisanu zvucnu sam trazi da se instalira DirectX,ovako bi trebalo da izgleda:

1.Win
2.ServicePack
3.DirectX
4.Chipset
5.Graficka
6.Sve ostalo

predhodni post je apsolutno tacan. kada se instalira sp2 netreba dx vec je ugradjen 9c, nakon cipseta nemora prvo graficka mada je pozeljno....

Sasvim svejedno.

prvo drajveri za misha pa drajveri za podlogu pa tastaturu pa onda tek win pa posle ti svejedno :) hahahaa

Marti Misterija je napisao(la):
Nije svejedno ako instaliraš 98 ili ME. Kod XPa nema nikakve razlike.

Prvo Windows, zatim drajver za graficku (cisto da se ne muci komp), posle Service pack, ostali drajveri, a posle sta ti padne pod ruku.
Uostalom 4-in-1 drajver upozorava da treba prvo instalirati SP.

Ljudi nisu bezveze pravlili taj redosled, tako da nije svejedno

Invader je napisao(la):
Ljudi nisu bezveze pravlili taj redosled, tako da nije svejedno
Koji ljudi? Koji redosled?

XP+servis pakovi
drajveri za plocu
directX
zvuk
lan
graficka

Ja licno prvo instaliram XP+sp pa onda image, pa posle svega ovoga ponovo image i na kraju posle instalacije svih programa, podesavanja, AV i ostalog, jos jedan image.
Do sada se pokazalo kao pouzdana kombinacija.

Poslednja izmena:
Marti Misterija je napisao(la):
Ja licno prvo instaliram XP+sp pa onda image, pa posle svega ovoga ponovo image i na kraju posle instalacije svih programa, podesavanja, AV i ostalog, jos jedan image.
Do sada se pokazalo kao pouzdana kombinacija.
tri puta vratis image?? ne kapiram...

Ja ovako radim, i nikad problema:

* Windows
* Service Pack
* Kriticni post-sp apdejti
* DirectX
* Chipset drajveri
* Sve ostalo

Pa neki ljudi sa interneta :)
Salim se, nasao sam ne nekom sajtu taj redosled, kao neki tamo likovi testirali konfiguracije i pokazalo se da ovakav redosled instalacije daje najbolje rezultate

Pa valjda zvisi.Meni ako instaliram zvucnu pre tv karte dodje do nekog sukoba i tako slicno.

Mislim da redosled nema veze. Instalirao sam 1000 puta beta drajvere za nForce ili VIA 4in1 + drajveri za graficku, da li to znaci da treba da reinstaliram sve posle u "lancu"? Ako ne pise explicitno u nekom readme.txt onda ne mora.

Na kraju ispade da ovde svako ima neku svoju kombinaciju i da je bas ona bolja od svih ostalih....

operic je napisao(la):
tri puta vratis image?? ne kapiram...
:D ma ne bre, samo posle svakog tog dela postupka napravim image da ako posle nesto krene na lose, eventualno ne vracam sve od pocetka. Jednostavno tri imagea za razlicite faze kompletne instalacije masine. Nista se ne vraca.
Poz.

Mozete da instalirate kako hocete drajvere, nista nece crci, redosled tu stoji samo zbog windowsa, to jest da on manje brlja

Kad se zavrsi intalacija Windowsa XP sa integrisanim SP2, odmah istovremeno svi drajveri, softver i kopiranje onih koje rade bez instaliranja (mirc, total commander, winrar i jos koji).
Posle prvog restarta sve je prepoznato i radi fantasticno.

Komplikujete bre previse..

Pozdrav!

Invader je napisao(la):
Mozete da instalirate kako hocete drajvere, nista nece crci, redosled tu stoji samo zbog windowsa, to jest da on manje brlja

:d :D :d :D

Interesantni neki redosledi ovde :)

1. Win XP + SP2
2. Win Update (ako zatreba)
3. Maticna
4. Graficka
5. Zvucna
6. Ostalo

Nazad
Vrh Dno