Šta je novo?

Kojim putem ici?!

dexrobi

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2009
Poena
310
Ovako. Imam dve platforme na umu. 1. Intel i naravno 2.AMD E sad. Intel platforma bi po meni imala Asus Maximus IV GENE-Z,ROG serija,jedna od vrhunskih ploca,dobra audio podrska,za 16 000 extra. Na nju bi legao i3 2130,posto je mali potrosac,neklokuje se uz ovu platformu nebi kupovao CPU kuler. Platforma br.2 AMD Asus Sabertooth 990FX isto po meni jedna od extra ploca. Posto su po ceni tu negde,razlika 300 din imam tri opcije najnoviji FX 4100,960T koji je ustvari tuban sa 4 jezgra i najpoznatiji i najpriznatiji 955. Uz ovu platformu bi kupio CM Hiper 212+. Po ceni obe platforme su maltene iste. Na obe se u bliskoj buducnosti moze promeniti CPU i staviti neki IVI ili Buldozer 2. Uz obe platforme bi uzeo neku najjeftiniju memoriju na trzistu npr.DDR3 2x4GB 1600MHz Exceleram Black Sark CL9 EBW301A ili neku 2x2GB varijantu. Ovo mi treba za gejming,FULL HD filmovi,muzika,internet dakle nista ozbiljan rad. Gledajuci trenutno stanje i3 2130 sa svojih 3,4Ghz je po taktu,brzini,potrosnji,grejanju mozda najbolje resenje. Ako je moguc minimalni klok od pet posto on ide na 3,6Ghz. S druge strane stoji AMD koji se izbrukao sa buldozerom ali ko i obicno niskom cenom kupuje trziste pa mozda i mene. AMD ima 4 fizicka jezgra koje bi negde trebala da znace. Ovaj FX 4100 bi trebao da bude jaci i bolji od i3,e sad dali je to je pitanje. Takodje malo stariji CPU koji je sad tek izasao 960T zanimljivo resenje po testovima mozda medju brzim ako ne i najbrzim AMD CPU. I na kraju provereni 955. Dajte savet,preporuku,podelite samnom vase misljenje. Hvala svima.

Svidja mi se odabir ploce za intel Z68 platformu, al je greota stavljati I3 na ovu plocu kad je ona sposobna za mnogo vise i jednostavno trazi da se u nju ubode neki i5 ili i7 :) E sad posto si verovatno ogranicen sa budzetom onda za sad uzmi tu intel varijantu jer si svakako obezbedjen za buducnost i kad dodje Ivy samo bocnes jaci cpu. Svakako se neces razocarati... :)

Ja bih gledao da uklopim Core i5-2500K i Asus P8P67 B3 recimo, 4 jezgra (ovakva, a ne Bulldozerova) će imati smisla u budućim igrama, ne moraš odmah da kupuješ kuler, možeš i kasnije, pa OCneš CPU na preko 4GHz i uživaš, sa time ćeš biti miran ~3 godine, rekao bih.

Lepa je to ploca, ali bolje da uzmes dobar CPU za 200 na ploci od 50e nego plocu od 200e i CPU od 50 :)
Jeste da je bolje. Al ako se imalo razumem onda je to da i5 2500K sigurno nece ostvariti pun potencijal i overklok na 4 ili 4,5 Ghz kolko realno moze na ploci od 50 e,vec na dosta skupljoj. Da se nelazemo. Mene zanima dali je FX 4100 jaci od i3 2130?! Jer po ceni FX i Hiper 212+ je jednak i3. Mogu da uzmem i5 2500K sa fabrickim kulerom,2x2gb ram umesto 2x4 i neku jeftinu plocu-koju??? Gledan da se uklopim do 30-33h.

Pa bolje i tako, nije da 3.3 GHz nije dovoljno za bilo sta danas, a i jedino K serija moze da se klokuje kod Sandija, na isto ti dodje... ako uzmes dobru plocu i jadan CPU dzaba, onda bar cepni CPU koji valja i uzivaj na defaultu... danas je i to solidno :)

P.S. Vidoh neke z68 ploce vec oko 80e, nemaju gomilu USB portova, BlueTooth isl, ali rade posao za 90% korisnika...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno