Šta je novo?

Kojim putem do PHP guru-a?

Boj@n

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2004
Poena
330
Moja oprema  
Mobilni telefon
Moto edge 20
Poz svima.
Pre mesec dana sam uplivao u vode web programiranja i naravno naoružao se knjigama ("MySQL and PHP Database Applications"- autori: Jay Greenspan i Brad Bulger , "PHP 5 Power Programming" - аutori:Andi Gutmans, Stig Sæther Bakken,
and Derick Rethans). Šta mislite o knjigama?
Trnutno čitam prvu knjigu i ide nekako ali sam tek na početku pa ćemo videti.
Moje konkretno pitanje se odnosi na usmerenje tj. na put kojim ići posle ovih knjiga tj. put kojim je najbolje ići do profesionalca u php vodama?
Hvala unapred.:type:

Poz svima.
Pre mesec dana sam uplivao u vode web programiranja i naravno naoružao se knjigama ("MySQL and PHP Database Applications"- autori: Jay Greenspan i Brad Bulger , "PHP 5 Power Programming" - аutori:Andi Gutmans, Stig Sæther Bakken,
Moje konkretno pitanje se odnosi na usmerenje tj. na put kojim ići posle ovih knjiga tj. put kojim je najbolje ići do profesionalca u php vodama?

kao i u svim drugim vodama, pa i u php, putem iskustva i prakse...tako ide najbrze a to ucenje se podrazumeva uz sam put...dakle cim malo ukacis o cemu se tu radi ti pravo na konkretne projekte...tako ces najbolje nauciti...dete se nabbolje uci plivati ako ga bacis u vodu...

Poslednja izmena:
Ovde takvih nema. :d Šalim se, sad će kutija odnekud da izbije sa svojim spartanskim odgovorom "Učiti, učiti i samo učiti". :)

Ne bavim se PHPom, ali mislim da sa knjigama nisi promašio, ono što mogu da ti kažem jeste da pod obavezno kreneš nešto od toga da primenjuješ što pre. Napiši neku aplikaciju, uključi se u neku web grupu koja razvija nešto...

Kroz 3-4 godine, eto nama php developera. :)

Poz svima.

Sednes i procitas te PHP+MYSQL knjige. To je obavezno. Onda sednes i naucis OO programiranje u PHP-u (nadjes i skines Packt.Publishing.Object.Oriented.Programming.with.PHP5.Dec.2007.pdf). Sledeca stavka - Smarty (Smarty PHP Template Programming and Applications, PACKT publishing).

Iskustvo ces steci kroz konkretne zadatke - piskarajuci sto jednostavne skripte sto komplikovane CMS-ove specificne namene. Sto vise vremena budes provodio radeci na konkretnim zadacima bolje ces pisati svoj kod i vise ces nauciti :) Kasnije, dobro je nauciti neki dobar fw kao sto je Zend ili Cake.

Kao IDE ja ti preporucujem Apatnu ili Zend ili, ako ne volis Eclipse, phpDesigner koji je vrlo lagan i brz.

Ovde takvih nema. :d Šalim se, sad će kutija odnekud da izbije sa svojim spartanskim odgovorom "Učiti, učiti i samo učiti". :)

Nemanja mojne *****avas :)

Poslednja izmena:
Hvala svima na savetima, odoh da čitam......
Poz svima.:type:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno