activated1
Čuven
- Učlanjen(a)
- 12.12.2004
- Poena
- 709
Imam jedan HDD generalno radi dobro, ali ima bad sektora, pa me zanima koojim programom da preskeniram HDD i kako da ih izolujem da ne dodje do shirenja istih?
:wave:
Format HDD ako mozes to bi trebalo da ocisti bed sektore. A onda da ga podelis na dve ili vise particija u zavisnosti gde se bed sektori nalaze.Ako su na pocetku HDD-a onda sistem dizes na drugom i obrnuto.Ako su na sredini onda pravis tri particije,tako da cak srednji deo ne moras ni da koristis.
PS: Ima i program koji ti prikazuje gde su bed sektori a zove se:HD Tune
kupis novi hdd..najbolje..ovako strepis..oce l' nece l'..
Imam jedan HDD generalno radi dobro, ali ima bad sektora, pa me zanima koojim programom da preskeniram HDD i kako da ih izolujem da ne dodje do shirenja istih?
Radjen low level, disk prodje sve testove i pobenavi posle par dana korishtjenja
Do sada najbolje sto sam nasao za resavanje problema sa bad sektorima je HDD regenerator.
Jeste da je program u stanju da radi i do 2 dana (u zavisnosti od velicine, brzine HDDa, a i broja sektora), ali je i u stanju da potpuno oporavi bad sektore i ponovo ih vrati u zivot.
Slazem se najbolji i najpouzdaniji program.
Radi veoma dugo ako ima fizickih bad sectora, a posto je vecina software-ska prolazi brzo. Jos ako znas u kom delu diska se nalaze, rbr sektora, das mu od kog do kog da radi pa je onda mnogo brze i efikasnije.
Nadam se da je pomoglo.
Za totalnu izolaciju tj neprijavljivanje bad sectora, nisam naisao na takav program, osi kao sto je neko vec naveo uraditi particije tako dase oni ostave izmedju particija.
Slazem se najbolji i najpouzdaniji program.
Radi veoma dugo ako ima fizickih bad sectora, a posto je vecina software-ska prolazi brzo. Jos ako znas u kom delu diska se nalaze, rbr sektora, das mu od kog do kog da radi pa je onda mnogo brze i efikasnije.
Nadam se da je pomoglo.
Za totalnu izolaciju tj neprijavljivanje bad sectora, nisam naisao na takav program, osi kao sto je neko vec naveo uraditi particije tako dase oni ostave izmedju particija.
Maxtor ATA HDD od 120GB
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari