Šta je novo?

Kojim programom konvertovati MKV file u Avi???

Mookey

Slavan
Učlanjen(a)
25.04.2006
Poena
320
Imam neke filmice u MKV formatu,kojim programom mogu da prebacim u AVI format.
Vec sam probao sa Virtual Dubom (Mod takodje),Dr.DivX,Total Convertor,Rad Tools i jos ponekim.

isto me interesuje, ali za neki mp4 fajl (2 epizode jedne serije)

Hvala za ovaj konverter ... probacemo danas ... :)

Probao sam ovaj mkv to avi converter sa nekim h264 klipovima u mkv kontejneru i nece, stalno izbacuje gresku da fajl nije podrzan bla bla.

edit
Zaboravih, ovaj program mi je odradio posao, u demo verziji konvertuje 30% klipa, mada sve se da srediti ;)

Poslednja izmena:
hvala i za Total Video Convertor :wave: (tacnije Total Video ConvertEr)

Poslednja izmena:
To jedino za neki mob ili mp4 player da se konvertuje, da bi ih cuvali nema smisla jer postoji degradacija slike.

Probao sam ove programe koje preporucujete,ali ne rade.
MKV TO AVI CONVERTER kaze da mi kao treba Matroska kodek,koji je vec instaliran na kompu.A Kingdia Video Converter nece uopste da radi,jednostavno mi ne kompresuje fajl uopste.
Ako neko zna neki drugi program neka ga preporuci

Probao sam ove programe koje preporucujete,ali ne rade.
MKV TO AVI CONVERTER kaze da mi kao treba Matroska kodek,koji je vec instaliran na kompu.A Kingdia Video Converter nece uopste da radi,jednostavno mi ne kompresuje fajl uopste.
Ako neko zna neki drugi program neka ga preporuci

Pojasni malo kako nece da radi Kingdia, treba ti samo recimo xvid kodek, odaberes avi i to je to. vkozomar je l' radi tebi?

Poslednja izmena:
Probaj sa MediaCoder. Ukoliko ti nesto ne radi kako treba sa ovom verzijom (0.6.0.3905) skini 0.6.0.3996/7 ovde.

Poslednja izmena:
Pojasni malo kako nece da radi Kingdia, treba ti samo recimo xvid kodek, odaberes avi i to je to. vkozomar je l' radi tebi?
Jednostavno nece,sve lepo izaberem,xvid kao sto si rekao i kliknem na dugme za konvertovanje,cim pritisnem dugme izbaci mi nesto kao video fajl velicine 0 bajta i to je to.I da mi poruku da je neka greska i da prijavim to.

Imam neke filmice u MKV formatu,kojim programom mogu da prebacim u AVI format.
Vec sam probao sa Virtual Dubom (Mod takodje),Dr.DivX,Total Convertor,Rad Tools i jos ponekim.

Pre par meseci sam imao slican problem,tj kada se pojavio novi Harry Potter.
Tada sam skinuo film koji je bio u tzv. matruska ekstenziji i koliko se secam nisam mogao da ga konvertujem u avi fajl vec samo da ga pogledam u matruska playeru.
I posle 2-3 sata mucenja sam odustao i nasao drugi film sa avi ekstenzijom.E sad tu su mi ostali neki linkovi za to eksperimentisanje pa ti vidi da li ce ti nesto pomoci. Pozdrav.

http://www.riverpast.com/en/support/tutorials/convert/mkv/avi.php
http://www.008soft.com/mkv-to-avi.htm
http://www.freedownloadscenter.com/Best/mkv-convert-mpg.html
http://www.videohelp.com/guides/how-to-convert-matroska-mkv-to-avi-or-ogm-to-avi-id694
http://kakoda.blog.co.yu/blog/kakod...kako-da-konvertujete-mkv-matroska-video-u-avi
http://www.divx-titlovi.com/Forum/printer_friendly_posts.asp?TID=15113

Meni kingdia radi savrseno ,) samo sam primetio na prvu ruku razliku u kvalitetu ... ali odradio je posao sto je najbitnije .. verovatno treba malo prckati po podesavanjima posto je matruska samo kontejner ... ne bi trebalo da bude razlike u kvalitetu .. ili bi ?? :trust:

Poslednja izmena:
Bice razlike u kvalitetu ako se kompresuje sa drugim kodekom, u mom slucaju x264 mkv>xvid avi nebo i zemlja

Pitah na drugoj temi, ne dobih odgovor, pa da pitam i ovde...

Recimo, skinem 720p rip sa neta, koji ima 100-200 mega vishe no shto moze stati na dvd disk...ili josh gore, skinem neki od 6.5 gigabajta...Nije mi problem da preko mkvtoolnix extractujem samo video file, al` me interesuje...kako da ga smanjim da stane na dvd? Posle cu ga sjediniti sa audio fajlom nazad u mkv...

nemoj to raditi... secni ga na 2 diska i zdravo...

inace mi to konvertovanje u avi bas ne ide u glavu, sem ako je ideja da se pusta na standalone uredjajima... za hd filmove nikako..

nažalost, još nema standalone DVD plejera sposobih da puštaju mkv x264. :( Stoga i potreba da se konvertuje u 720p .avi

Ajd, ako neko provali kako se ta konverzija može odraditi sa minimum truda i vremena uz minimalni gubitak kvaliteta, odma' da javi... Znam, znam, ja bi mnogo hteo, al zar ne biste i vi?

Ja sam za prebcivanje mkv(x264) u avi(divx) koristio dr DivX i AviSynth, u AviSynth fajlu stoji:
Kod:
#ASYNTHER DirectShowSource
DirectShowSource("putanja do mkv fajla")

Ovde je jedino problem sto se zvuk mora kasnije ubaciti (najpre se extractuje sa MKVextractGUI) ukoliko se zeli sacuvati AC3, a ako se ide na MP3 onda se extractovan zvuk ubaci ujedno u dr DivX.
Mozda bi neko ko dobro poznaje AviSinth mogao da provali koja komanda bi trebala pa da ujedno vuce i zvuk..
Koristio sam dr DivX jer sam njega jedinog imao, ali trebalo bi da ovo prihvate i drugi programi te namene

Jedino treba paziti sa rezolucijom i bitrateom fajla ako se zeli da se isti pusti na kucnim plejerima; vidim da se pminju 720p. avi i sl ali takve fajlove kucni plejeri ne bi mogli da puste (ispravite me ako gresim)

Takodje sam se igrao i sa prebacivanjm HD mkv-a u DVD, i po onome sto sam nasao na netu to bi trebao da odradi FAVC ili AVS Video Tools 5, medjutim dvd koji se tako dobije izgleda solidno ali secka (u slucaju FAVC-a), dok kod AVS tools-a dobija neki crni okvir. Ako je neko pokusavao nesto slicno neka kaze, ostalo mi je da probam jos DVD santu kada budem imao vremena.

AllToAVI

M_M upravo je i poenta da ne moze "minimalni gubitak kvaliteta", jer ce gubitak biti ogroman...
ti kompresujes 4gb x264 koji je (mpeg4 avc) u 4gb xvid (mpeg4 asp)
-imas gubitak zbog rekompresije
-imas ogroman gubitak jer je xvid daleko slabiji od x264...
Onda, po meni, moras smanjiti rezoluciju za bar 30% i to onda vise nije 720p, pa slobodno mozes i obican dvd da gledas sa istim uzitkom.
Drugo ako ti uredjaj ne cita aac, onda ti sleduje mp3...
aprox ti treba 30-50% kbps za isti kvalitet zvuka, sto opet utice na manje mesta za sliku, pa se racunica od gore jos vise narusi...
Ko sto rekoh, ja to sve ne bih radio...
Povezite komp i HDTV i gledajte stvari kako treba ili gledajte dvd na standalone...

Razmemem ja sve to, ali:

1) Nigde nisam rekao da mora GB za GB, tj. recimo 4GB mkv x264 mogu i u 2x4GB xvid avi.

2) Sve ovo je samo za mogućnost gledanja, original x264 bih čuvao, biće jednog dana i plejera koji će njega puštati

3) gubitak zbog rekompresije ne mora da bude veliki, jer je sve digitalno, slično kao zip, unzip, rar, unrar... OK, kompresija ovde jeste sa gubicima ali ne velikim. Dekompresija x264 nema gubitka (tj. to u svakom slučaju imaš, gledao ti direktno ili rekompresovao), samo kompresija xvid-om ima novog gubitka

4) Kao što rekoh, ne bi smanjivo rezoluciju, ali bih dozvolio da fajl bude (ako treba i znatno) veći. Bitno je da na kraju dobijem max. kvalitet ali u avi-ju, a fajl bi ionako išao na 2.5" USB hard disk pa ga prikačio na USB ulaz standalone DVD/DIVX plejera i gledao film gde god hoću (kući, kod drugara, itd...)

Poslednja izmena:
OK je sve to
Samo se postavlja pitanje koliko je pametno skidati x264 filmove, kompresovati ih sa xvid kodekom i onda ih gledati na obicnom tv-u....jedino ako hoces da gledas xvid na HDTV :D

Komšija ima 42" plazmu i neki dobar philips DVD/DIVX plejer sa USB portom, a ja imam već desetak filmova u mkv x264, pa sam eto hteo da ih gledam kod njega umesto na 22" LCD-u kod mene na računaru...

A mkv x264 filmove skidam, što da ne, što da mi (skupo) plaćeni flat zvrji u prazno... hard-disk od 500GB je 90e, dovoljno jeftino za čuvanje dobrih filmova u 720p u mkv x264 formatu, pa daće bog za godinu-dve jeftine x264 plejere i jeftine HD/Blue-ray medije i rezače i terabajtne hard-diskovima u rekorderima...

Poslednja izmena:
Ja ih vala sve rezem na dvd diskove, ubacim u onu veliku kutiju za dvd, i uradim covere...izgleda k`o iz radnje :D

Dali postoji verzija AutoGK?
Koja moze da vrsi konverziju iz mkv u avi

Ja prepravljam iz MKV-a u AVI sa WinAVI 8 . Radi brzo, lepi titlove i sve mkv fajlove prebaca bez problema. Mora da se ubaci samo kodek, neki k-lite na primer. Ovo je provereno sigurno.

A jel neko pokusao da napravi DVD tj. mpeg2 fajl iz nekog .mkv fajla?!
Recimo skinuo sam film "300" 1080p od 10.3Gb i hocu da ga prebacim u Mpeg2 formati kako bih ga narezao ortaku jer covek pravi DVD kolekciju filmova...
Kako to uraditi?!

Nazad
Vrh Dno