Šta je novo?

Koji Xiaomi?

gileip

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
360
Koji od ova 3 Xiaomi modela :
1. XIAOMI Mi 8 (Plavi) 6.21", 6/64GB
2. XIAOMI Mi Mix 2S 6/64GB
3. XIAOMI Pocophone F1 6/64GB

Bitno mi je da ima dobru kameru i da je baterija dobra, po svemu ostalom vidim da su skor isti.
Kupujem u regularnoj prodavnici, cene su sledeće, najskuplji prvi, drugi za 10.000 din. jeftiniji od prvog, a treći za 10.000 din. jeftini od drugog.

Mi 8. Sutra kolega kupuje pa isprati u temi njegove impresije (obzirom da ide sa konja na magarca) [emoji23][emoji56]

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Mi mix2s, po meni, najbolji odnos uloženog dobijeno. :) Izgled, hardver, softver manje više isti na svim.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Preskup je Mi 8 u legalnim radnjama. Kad tako kreneš po 10k onda za još 10k na Mi 8 imaš i S8+. Poco ili mix isto odstupaju od KP cena (70ak eur) pa bih neki od ta dva. Verovatno mix.

Poslednja izmena:
Pre mesec i po kupio sam A2 i tel je zasada, uz neke sitne nedostatke, super...Medjutim, hocu da ga poklonim supruzi, jer je njen na izdisaju...E sad, dilema, ili trilema, Mi 8, poco ili jos jedan A2. Prosecan sam korisnik, igre me ne zanimaju, procesor na prva dva je vrh, mada je i nacA2 odlican...Poco sam drzao u ruci i nije mi nesto...lepsi mi A2, Mi 8 nisam video uzivo. Okreni obrni opet se sve svodi na kamere.Da li vredi dati 80 e vise za poco u odnosu na A2, a 150 za mi 8.

Mi 8 i Mi Mix 2s imaju identicne kamere i kod njih je druga kamera telefoto, omogucava opticki zoom.

Poco ima isti glavni senzor kao Mi 8 i Mi Mix 2S, otvor blende nije 1.8 vec 1.9 i nema OIS. Drugi senzor je ukras(sluzi za bokeh efekat).

Ja bih uzeo Mix 2S od ta 3.

Poslednja izmena:
Ja merkam Mi8 Lite :) nisam siguran da li razlika u kvalitetu kamere opravdava 100+ e u ceni, a nemam nikakve dodatne potrebe koje ovaj telefon ne zadovoljava.
Mix2s i meni zanimljivo zvuci, ali ga nema kod pouzdanih prodavaca u NS (bar koliko vidim po KP).

Mi8 lite je odlično urađen telefon.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ja sam se bas zagrejao za Mi8, ali me nesto zeznuse finansije, tako da sada razmatram Mi 8 lite, ili ipak jos jedan A2? Koji ima bolju kameru, posto su ostale karakteristike manje vise slicne? Doduse Mi 8 lite je i skuplji 30 ak evra..

Mi8 Lite ima valjda isti senzor kao i poko, što znači imx363 koji ima I pixel. Na papiru bi trebalo mi8 lite mada najbolje bi bilo videti neko direktno poređenje. Mi8 Lite mi izgleda kao kompletniji uređaj ako podnosiš noč i miui

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Da li uzeti Xiaomi Mi A2, ili Mi8 lite? Vidim da razlika u ceni bude oko 20e, odgovarale bi mi 4/64 verzije. Kapiram da su oba telefona manje vise ista, da nemaju prosirivu memoriju, isti chipset i to, ali me je strah problema sa memorijom kod A2, pogotovo jer je u pitanju verzija 4/64. Uzeo bih mozda preko mobilnishop-a, s obzirom da prihvataju povracaj robe u prvih 7 dana uz refundaciju, ukoliko se ispostavi da postoji problem sa memorijom, a i svoju Lumiu 640 sam uzeo preko njih i bilo je sve ok.

Da razlika u brzini citanja i pisanja u memoriju bude drasticna, odnosno da brzina pisanja bude mala. To je navodno sa nekom serijom, ne i sa svim telefonima, 32 i 64 modeli imaju to, 128 ne.

mi8lite prima se karticu, tj hibrid slot...

ja sam oduševljen ovim telefonom, doduše u lepoti sam mu kratko uživao, odmah je stavljen u silikon.
mislim da je baterija veća nego na a2.
miui mi je ok ... trebalo bi da je bolja kamera ako sam ja dobro shvatio

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Aha, nesto sam onda pogresno procitao da mi8lite ne prima karticu. Baterija je neznatno jaca, svega 300mAh, ne igra mi to neku ulogu. Jako su slicni modeli, prosto ne znam za koji da se odlucim.

Meni je lepsi A2. Mi 8 lite mi nekako presirok...a i za kameru nisam siguran da je bolja kod Mi 8 lite. A2 ima bolju kameru nego redmi 6 pro. Nadam se da Mi 8 nije isti kao Mi 8 lite, msm na izgled, jer ga nisam video uzivo...naravno, nadam se i da cu skupiti pare za Mi 8...

Kako je presirok? telefon je bas uzan, jedino ako ti je "visok" ? Inace Mi8 ne izgleda isto kao Lite. No, svi telefoni sad jako lice :)

Meni je lepsi A2. Mi 8 lite mi nekako presirok...a i za kameru nisam siguran da je bolja kod Mi 8 lite. A2 ima bolju kameru nego redmi 6 pro. Nadam se da Mi 8 nije isti kao Mi 8 lite, msm na izgled, jer ga nisam video uzivo...naravno, nadam se i da cu skupiti pare za Mi 8...

Mi 8 lite je za pola mm siri od Mi a2, sto se ne provali, a cak je i malo nizi od njega... :)

Pa zato i kazem, siri je a kraci. A imam utisak i da ivice nisu toliko zaobljene kao na A2. Vizuelno mi je lepsi A2. Stvar ukusa...Zato bi i voleo da vidim mi 8 uzivo...

Da ne bih otvarao novu temu, da pitam ovde.
Šta uzeti od ova dva:
Xiaomi Mi A2 Lite ili Redmi Note 5?

Eventualno, ako neko ima neki drugi predlog u istom/sličnom cenovnom opsegu...

na benchu su preporuke za rn6pro, ako ti ne smeta notch

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Moze.

RN5 i RN6 Pro imaju identicnu zadnju kameru, prednja je bolja na RN6 Pro. A2 Lite ima dosta losiju kameru i dosta losiji chipset od oba.

Vrh Dno