Šta je novo?

Koji xbox 360?

giovanni

Čuven
Učlanjen(a)
07.08.2000
Poena
695
Trebalo bi konačno da klincu (10 god) ispunim želju da dobije konzolu. Pošto XBO/PS4 otpadaju zbog cene, izbor se praktično sveo na xbox 360 ili možda ps3 (ima slična tema ali nisam hteo čoveku da se kačim na thread).
Vidim po oglasima i sajtovima da xbox može da se nađe u milion varijanti u ogromnim rasponu cena pa me zanima kakve su te konzole koje se prodaju "čipovane" (rgh i lt - znam šta to znači) jer vidim da ima i novih i korišćenih. Svi kao daju bar godinu dana garancije ali opet ne bih uzeo neki krš.
Drugo pitanje je tehničko: ako uzmem konzolu u verziji od 4gb (takve viđam i nove po radnjama), na njoj može da igra ili igra sa DVD-a ili da se nakači externi Hdd?
Treće: da li rgh konzola može /mora /ne može da ima lt? Zanima me zbog on line igranja odnosno da li rgh konzola kao takva može sa originalnom igrom da ode na Live bez opasnosti da bude banovana?
Pošto kapiram da novi naslovi neće izlaziti stare konzole, da li se to odnosi i na fifa, nba i slične serijale? Vidim da je ove godine fifa16 izašla za sve živo. Šta mislite kakva bi mogla biti situacija za fifa 17 itd (znam da je pitanje u domenu "javlja mi se")?
I ako imate neki savet na temu kupovine xbox 360, samo izvolite, pažljivo slušam. 🙂

Ja sam pre jedno 3 godine uzeo X360 za 40-ak evra, i sluzi me i dan danas, mada kao i sa svim ostalim, lutrija je na polovno ( ali bih opet igrao tu lutriju ) Generalno vecina ( mozda i sve igre ) mogu da se prebace na eksterni HDD i da se sa njega igraju, DVD je generalno bucan i sporiji je. Sto se tice cipovanih konzola i online igranja, nisam siguran, ja sam samo odradio firmware na citacu i radile su sve piraterije, to je i najsigurnija opcija, jer ima male sanse da se provali sa piratima ( barem je bilo pre godinu dve kada sam i brinuo o tome ) a sa originalima nema nikakvih problema ( niti je moguce biti banovan sa originalima ). Sto se tice novih naslova, nisam siguran, niti pratim sportske igre, ali uvek je tu Halo 🙂

Jednostavnim rečima...

RGH igre se puštaju sa hard diska (nema LIVE-a)

LT igre se puštaju sa narezanog diska (može LIVE, uz oprez)

Na 4G RGH konzolu može bio koji HDD (USB ili "običan"), na 4G LT konzolu može usb stick do 32GB (preporučujem minimalno 16GB).

Savet za kupovinu:

- ako dete hoće LIVE ili da igra (uglavnom, samo FIFA) - Xbox 360 Slim 4G LT + USB stick 16GB

- ako dete hoće da igra što više igara - Xbox 360 Slim 250GB RGH

Debele konzole izbegavaj u širokom luku, možda te zadesi nešto "normalno" (Jasper), ali je velika verovatnoća da će te prevariti (kao laika) i posle će doći glavobolje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno