strahinjas
Čuven
- Učlanjen(a)
- 01.02.2005
- Poena
- 665
Koji Windows je bolje instalirati,XP ili ME?Koje su prednosti ME-a a koje XP-a?U dilemi sam vec neko vreme pa ajde reko da se obratim za pomoc!!! 😀
Ovako: ME je baziran na kernelu 98-mice, 98-mica je bazirana na kernelu 95-ice, a 95-ica je u sustini 16-bitni Windows 3.1 sa potpunom podrskom za izvrsavanje 32-bitnih programa (i svega sto to donosi, kao sto je multithreading i ostalo). Medjutim, i dalje je dobar deo sustinskih fajlova 16-bitan, a plus sistem ne sadrzi 'native' podrsku za unicode, tako da iako je ME kao sistem dosta stabilniji od svojih prethodnika, ipak je baziran na zastarelom jezgru.strahinjas je napisao(la):Koji Windows je bolje instalirati,XP ili ME?Koje su prednosti ME-a a koje XP-a?U dilemi sam vec neko vreme pa ajde reko da se obratim za pomoc!!! 😀
strahinjas je napisao(la):MSI k7t266Pro2-U,Duron 900Mhz,256MB Ram,20GB,ATI Raedon 7000 sa 64MB.A Longhorn je neka novija verzija Windowsa,kada to treba da se pojavi??
U tome sto Home ne sadrzi neke servise koji nisu potrebni u kucnom okruzenju.xaver je napisao(la):novopeceni:
U cemu je razlika izmedju WinXP Pro i WinXP HOme? (u svetlu onoga sto on pita)
Nemoj da te neko cuje da ovako lupetas, molim te. Probao sam stotinu puta XP sa 256MB i 512MB, radi identicno. I sam imam masinu sa 256MB i kada se sistem podigne zauzeto je oko 150MB. E sada ti meni objasni sta ces to sve popaliti da zauzme jos 100 i kusur MB?xaver je napisao(la):Ako imas 256Mb memorije nemoj XP jer u tom slucaju mozes da podignes word i ode sva memorija. Ja sam to iskusio...naterao me je da kupim jos memorije...mucenje je...jos ako imas sporiji hard -> leleee
faxcool je napisao(la):1/2. Ovo sa Wordom nije tacno. Nisam imao ni 1 problem ni sa jednim delom Office-a , a imam 256 RAM-a tako da.... Btw, XP-u je minimum 64MB RAM-a (tako bar pishe u readme.txt.)
Hahaaa, dobar vic! Ko ti je to napricao? Ja koga god znam da ima 256MB i XP, nema zauzece vece od 170MB. Verovatno si poslednji put reinstalirao sistem pre 3-4 godine, pa ti je maksimalno optimizovan.srki je napisao(la):Da minimum je 64 mb ali bez SP1 i SP2.
Meni je uvek zauzeto preko 250 mb.(Xp pro SP2)
Nekazem da je svima toliko zauzeto ali sa SP2 nije dovoljno 256 mb.
shone190 je napisao(la):Hahaaa, dobar vic! Ko ti je to napricao? Ja koga god znam da ima 256MB i XP, nema zauzece vece od 170MB. Verovatno si poslednji put reinstalirao sistem pre 3-4 godine, pa ti je maksimalno optimizovan.
srki je napisao(la):Drugo sve zavisi i od toga sta sve imas na pc instalirano a i sta je aktivno u pozadini pa cak zavisi i od toga sta imas od komponenti u pc.Nekad sa sp1 i nod32 sam i ja imao manje od 170mb mada se sad i ne opterecujem sa time sto je memorija toliko zauzeta. :d
A i to mi nije jasno posto je paging file duplo veci sa 512MB memorije?Voodoo_NBGD je napisao(la):Zato sto manje ide u paging file...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari