Šta je novo?

Koji Windows tablet do 220 evra

panpetar

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2009
Poena
395
Pozdrav svima,
Planiram da pred Novogodišnje praznike počasti sebe jednim Windows tabletom. Pošto ni sam nisam siguran šta bih uzeo obraćam se vama, forumašima, za savet. Uslov je da se tablet može naći na našem tržištuf. Dalje, tablet mora imati minimum 2 giga RAM memorije i, ako je moguće, što izdržljiviju bateriju. Veličina - od 8 inča pa naviše. Naleteo sam na ovaj tablet:

Vivax Tablet Win TPC 89003G

Interesuje me da li je to best buy u ovom cenovnom rangu? Ima li neko iskustva sa ovim tabletom - koliko baterija može da mu izdrži? Doapada mi se što ima tastaturu mada to nije uslov za moj budući tablet. Lako je mogu i sam dokupiti.

Mislim da ti je ovaj Lenovo bolji izbor, ali, sam odluči...

Btw, imam iskustava sa ovakvim tabletima (transformer serija), i baterija treba da gura barem 7-8h neprekidnog rada...
Kome odgovara ovakav kombo, biće jako zadovoljan...

Poslednja izmena:
Hvala ti na odgovoru. Uzeću ovaj tablet u razmatranje. Malo je skupljui od mog budžeta al pretpostavljam da se može naći i za koju hiljadu jeftinije. Mada par hiljada gore dole i nije neka razlika. Sasvim zadovoljavajuće trajanje baterije. Koliko vidim veći ekran od Vivaxovog talbeta (mada i on postoji u verziji od 10,1 inč) što je čak i bolje. Vivax doduše ima potdršku za 3G kartice. Razjisliću pa ću odlučiti koji ću.

Problem je što ovaj tablet ne mogu naći kod nas. Što se Tesle tiče on mi je bio prvi izbor ali sam onda na ovom forumu pročitao da se korisnici žale baš na trajanje baterije. Inače on mi po ceni najviše odgovara.

Jel ima jos neki tablet, 9" ili 10", koji ima dobru rezoluciju, vecu od x800, osim lenovo miix 2 , 3; teclasta; onde...
Pitam samo zbog dosta citanja(u boji).

Poslednja izmena:
Imaš ovaj koji sam ja pomenuuo u pvrom postu - Vivax Tablet Win TPC 89003G. Samo bojim se da ta rezolucija i te kako utiče na trajanje baterije. biko bih srećniji kad bi Vivax imao nižu rezoluciju. Tesla pogotovo.

Да ли је неко имао искуства са овим Леновом што га је djurkash предложио? Занимљив ми је....

Problem je što ovaj tablet ne mogu naći kod nas. Što se Tesle tiče on mi je bio prvi izbor ali sam onda na ovom forumu pročitao da se korisnici žale baš na trajanje baterije. Inače on mi po ceni najviše odgovara.

Da sam na tvom mestu ili bih kupio ovaj Teclast ili bih čekao da srede taj problem oko pregrevanja sa novom verzijom.
Sa Teslom dobijaš koliko si platio ako ne i vise i zato svako kukanje je suvišno.
Štaviše, Tesla je u Gigatronu 20k i ako doneseš jedan od onih njihovih flajera trebalo bi da dobiješ 15% popusta što bi trebalo da izađe na 17k.
Ako ne lažu...

Reci mi samo još ovo. Tiče se kupovine sa plaćanjem carine. Naručivao sam raznu robu iz inostranstva ali uvek su to bili proizvodi sa niskom cenom tako da carinu nisam plaćao. Kako ide to sa carinom? Da li robu podižem u najbližoj carinarnici pa tamo platim carinu ili i carinu plaćam kad mi poštar ili ko već donese robu na kućnu adrsu? Posgtavljam ovo pitanje zbog eventualne kupovine Teclast tableta. Ako se to ne desi videću za Teslu. Što ti kažeš stvarno mu je niska cena čak i bez tog popusta

Ja sam kupio jednu stvar iz Kine ali pošto je bilo ispod 70 evra platio sam samo PDV od i možda nešto još preko.
Za ovakve kupovine cenim da će da izađe oko 30% više u odnosu na ono što si platio na netu.
Ako nisi siguran idi na Teslu koji je skoro 9", da je imao neki tablet sa fhd rezolucijom od 10" uzeo bih ga odmah ali ovako Tesla će za sad da završava posao.
Ne znam da li si video ali uz Teslu dobijaš i Ms office licencu na godinu dana plus 1 TB na One drive, plus 60minuta za Skype world wide mesecno (Srbija not included) kad uparis to sa mobilnim, tabletom i kompjuterom (licenca podrazumeva da možeš office da instaliraš na jedan pc, tablet i smart phone) dobijaš mnoga rešenja za mnoge probleme.
Pošto imam Windows phone kad sam uradio upgrade sa osmice na desetku apsolutne sve poruke i slike i kontakti koje sam imao u telefonu su bili bekapovani i vraćenionda gde su bili.

Poslednja izmena:
Hvala ti na isrpnim odgovorima. RAzmisliću još malo ali mi se Tesla čini kao najizvesniji. Kupio bih ga odavno da nije te baterije. Koristiću tablet na poslu (upariću ga sa nekom tastaturom) pa ne znam da li će mi baterija dovoljno držati. Draže bi mi bilo da su cenu podigli za par hiljada a da su ubacili bateriju kao što je ona na vivaxu iz mog prvog posta. 6800 mAh - i više nego dovoljno. Piše da za skype free srbija nije uključena -to pretpostavljam znači da ne možemo zvati na pr. mobilne brojeve u Srbiji ali u ostalim državama možemo?
Radi li Here vavigacija na Tesli? Čitao sam da su neki imali progblema oko aktiviranja GPS-a pa su čak sumnjali da je GPS uopšte ubačen u tablet. Šta je od svega toga tačno?

Meni tablet sluzi iskljucivo za kucnu upotrebu tako da za GPS i ostalo najiskrenije pojma nemam.
Ako se odlucis za Teslu a dosta putujes moraces vrlo racionalno da ga koristis, bukvalno cim vidis neki steker koji ti je blizu i slobodan ogmah ubadaj punjac.
Meni je moj Tesla non stop na punjacu kad ga ne koristim, pa cak i kad ga koristim recimo za trpezarjskim stolom, gledam da je uvek na punjacu.
Skype free- samo za inostranstvo (ako si tamo mozes da zoves, ne iz Srbije da zoves) barem kako sam ja razumeo .

Aj da postavim i ja pitanje. Imam samsung galaxy tab2 10" i jedbostavno je prespor za surf. Posto ga koristim iskljucivo za surf i gledanje filmova, a hocu da nabavim novi 9 ili 10" velicina ekrana. Da li je bolji android ili win ? Teslu bi zaobisao. Do 220e mi je isto budzet.

Aj da postavim i ja pitanje. Imam samsung galaxy tab2 10" i jedbostavno je prespor za surf. Posto ga koristim iskljucivo za surf i gledanje filmova, a hocu da nabavim novi 9 ili 10" velicina ekrana. Da li je bolji android ili win ? Teslu bi zaobisao. Do 220e mi je isto budzet.
Po mom iskustvu android, ali ćeš se morati potruditi da nađeš malo jači model za te pare, polovan možeš sigurno...

Sta predlazes? Da li postoji neka ipad alternativ a? Polovna naravno. A da je brza od aktuelnih tableta u tom rangu?
Probaj da nađeš polovan Sony Z2 ili Z3 compact...trebalo bi da može wifi verzija za te pare..
Što se Samsunga tiče, Note 10.1 (2014) je i dalje odličan tab, ali bih pre uzeo Sony-ija. Konačno Lenovo miix serija je takođe dobar izbor, i najniža cene od pobrojanih...

Ne postoji veće bacanje para od Android tableta :D
Ako Lenovo Miix 300 može da se nađe za 30k, nema bolje kupovine. Uvek ima onih kineza sa "istim" specifikacijama za 150-200€, ali mislim da je Lenovo bolji izbor

Ne postoji veće bacanje para od Android tableta :D
Ako Lenovo Miix 300 može da se nađe za 30k, nema bolje kupovine. Uvek ima onih kineza sa "istim" specifikacijama za 150-200€, ali mislim da je Lenovo bolji izbor
Govori u svoje ime, ja recimo nemam nešto naročito prijatno iskustvo ni sa osmicom, ni sa desetkom na tabletima...upotrebljivo je, ali samo toliko, dok je izbor aplikacija, UI koji je bolje prilagođen manjim ekranima, pa i trajanje baterije, daleko na strani androida (ili iOS-a)...

Izbor "aplikacija" za Windows je skoro neograničen, ako ćemo iskreno :D A rezolucija 1280x800 sasvim lepo ide na 10", mada i 1920x1080 ima svoje prednosti. Baterija jeste bolja na Android tabletima, ali ovako bar imaš kršten računar koji može da se koristi za sve i svašta (x86, USB, HDMI)

Izbor "aplikacija" za Windows je skoro neograničen, ako ćemo iskreno :D A rezolucija 1280x800 sasvim lepo ide na 10", mada i 1920x1080 ima svoje prednosti. Baterija jeste bolja na Android tabletima, ali ovako bar imaš kršten računar koji može da se koristi za sve i svašta (x86, USB, HDMI)
Da, neograničen, i iste su jako lepo optimizovane da rade na 8 ili 10 inča...A, s druge strane, ko uzima tablet da na njemu koristi iole ozbiljnije aplikacije, zna se čemu tableti služe, i čemu su namenjeni...

Ja sam uzeo Win tablet od 10" (1280x800) za surf, skype, gledanje filmova i čitanje pdf fajlova. Ne vidim zašto bi Android bio bolji za tu svrhu. Pošto ima HDMI izlaz, povežem ga sa TV-om po potrebi, kada mi treba video na TV-u, a na USB zakačim miš i tastaturu (mada ima svoju) i koristim ga kao PC (za office, python i sl.).

Ja sam uzeo Win tablet od 10" (1280x800) za surf, skype, gledanje filmova i čitanje pdf fajlova. Ne vidim zašto bi Android bio bolji za tu svrhu. Pošto ima HDMI izlaz, povežem ga sa TV-om po potrebi, kada mi treba video na TV-u, a na USB zakačim miš i tastaturu (mada ima svoju) i koristim ga kao PC (za office, python i sl.).

Za to što si naveo se tablet prevashodno i koristiti, a što se kodiranja tiče, sumnjam da ti je isto baš prijatno iskustvo na tabletu. Ako ga povezujes na tv, pa onda ti ni ne treba tablet. A, opet u svim tim scenarijima (sem pytona), android je bolji pre svega zbog baterije, a kasnije zbog optimizacije samih aplikacija za rad na malom ekranu...
Ali, da se ne prepucavamo ovako rano, ti imaš svoje mišljenje i iskustvo, ja svoje, i neka ostane na tome :)

Na Chuwi Vi10 dual boot, baterija podjednako traje na oba sistema, ja koristim W10 a android klinci, baterija je monstruozna, W10 radi odlično a jedino što ne mogu da rešim je ogroman batery drain kada je win u sleep mode-u pa moram skroz da ga gasim što i nije problem jer se sistem digne za 5sec.
Inače, odlična sprava za relativno sitne pare...

Na Chuwi Vi10 dual boot, baterija podjednako traje na oba sistema, ja koristim W10 a android klinci, baterija je monstruozna, W10 radi odlično a jedino što ne mogu da rešim je ogroman batery drain kada je win u sleep mode-u pa moram skroz da ga gasim što i nije problem jer se sistem digne za 5sec.
Inače, odlična sprava za relativno sitne pare...
Da, imao sam isti problem na Asus Transformeru i Win 8.1. Ne kažem da android nema drain, ali je dosta manji, a najmanji koji sam iskusio je bio na Note Pro 12.2, wi-fi verzija, to čudo je za 12 sati skidalo 1% baterije, i idle modu naravno, ali upaljen, bez wi-fi konekcije.

Kupio tablet. Na kraju sam se ipak odlučio za vivaxov 8,9-to inčni model rAzlog - našao sam ga za nešto preko 26000 što mislim da je prava cena za ovakav model. Nabacio sam mu Windows 10. Čekam da mu se baterija napuni pa da ga malo ozbiljnije testiram. Baterija je, nakon provg punjenja, dosta izgurala tako da mislim da ću što se toga tiče biti zadovoljan. Nadogradnja je potrajala a radio sam i na Windows 8.1 svašta-nešto na njemu tako da...dobro je

Vrh Dno