Šta je novo?

Koji Win 7?

djordje29

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2009
Poena
360
Zanima me koji Win 7 je dobar za gejming i kolike to ima veze,32 vs. 64?

Pa zavisi od procesora, koliko znam ako ti je procesor 64 bit, bolje će raditi 64 bit Windows i obrnuto.

Ako imas neki dvojezgarni (moderniji procesor) i vise od 3GB RAM-a instaliraj 64bit. Ako ne, 32 bit je za tebe jer sa 64bit ne dobijas ama bas nista ako nemas vise od 3GB RAM osim mogucih (doduse retkih) problema.

Ok ja pretpostavljam da su svi quvadovi 64,a koji;premium,ultimet,enterprajz?

Ultimate sam ja instalirao, radi kao mina, evo vec mesecima nemam nikakvih problema hvala Bogu.

Ok,a kako se to odlikuje na igre?

Ma sve radi normalno instaliraj taj Ultimat 64 bit i vozi. Sa 4-jezgra ce ti sve raditi normalno.

Meni i pod vistom sve radi normalno jer sam je optimizovo,brza je i stabilna,nego me zanima kako se win 7 odnosi na igre i dali uopšte to ima ikakve veze?

7ica ti je dorađena vista manje više. sve novije igre bi po pravilu trebalo da rade bolje na 7ici jer je ona najnoviji sistem i većina ljudi prelazi na 7icu... ili je već prešla.jednostavno bolje su optimizovane za 7 icu... ako imaš 4 Gb RAMa ili više stavi x64 bitnu verziju (ako imaš 2 Gb stavi 32 bitnu) , Ima puno ljudi pa i gejmera koji su ostali na XP i i dalje su zadovoljni, izbor je na tebi šta ćeš da staviš, lično mislim da je ostanak na Visti glupost, tj da je uz Quad CPU koji imaš windows 7 ,pod obavezno. poz

Ako već kupuješ, uzmi Win64 Home Premium. Radi ko satić, Ultimate je dosta skuplji a ne nudi ništa značajno što bi ti za gejming trebalo...

Netreba ništa,pitam,služi mi 90% za gejming,konto sam win7 64 premium,pa samo pitam kako se to odnosi na gejming.Mislim da mi netreba jača verzija od te.

Netreba ništa,pitam,služi mi 90% za gejming,konto sam win7 64 premium,pa samo pitam kako se to odnosi na gejming.Mislim da mi netreba jača verzija od te.

Apsolutno sve igrice i programi rade na win7 64 premium i nijedan program nije zabranjeno instalirati na bilo koju verziju win 7 .

Znam da win 7 prima sve i da je kompatibilniji od Viste.Ne razumete me,ja pitam dali win7 doprinosi da igre izgledaju bolje ili ne,ako da,kako i koji?

hhahaha sumnjam da bilo sta doprinosi... mnogi kazu da pravi prbleme... meni nije... ja sam zadovoljan

To i ja mislim,nego da pitam.Mada i doprinosi,kompatibilnost koju Vista nema.🙂

Poslednja izmena:
Ostani ti na cemu si trenutno. Nece ti bolje izgledati igre, nece ti bolje raditi igre. A kompatibilnost je relativna, ako si upgrade-ovao komp i sklapao ga na vrat na nos poput mene, mozes da imas probleme sa istim pa moras da juris optimalne drivere. Nema potrebe za tim. Moje misljenje. 🙂

To i ja mislim,nego da pitam.Mada i doprinosi,kompatibilnost koju Vista nema.🙂

Da budem iskren neces nista dobiti vredno pomena u odnosu na visti sp2 sem sto je bolje optimizovan u defaliti ali vistu mozes sam optimizovati dobro nije to to ali razlika je zanemarljiva .
Prednost je mozda dugorocna samo na dugom stapu jer udeo viste opada pa mozda jednog dana bude problema sa programima ali pre ce ti kompjuter zastariti .
Sto se tice igrica vista sp2 -win 7 mozda koji frejm u korist win 7 oba os imaju dx10 i 11
Ja iskreno ne bi kupio win 7 sada sem ako imas reatail koji ces preneti i na nov racunar .
Da hoce pirata rekao bi idi.

Ok,hvala svima.

Nazad
Vrh Dno