Šta je novo?

Periferni uređaji Koji wifi usb uzeti za Linux?

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

suncica2222

Cenjen
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poena
180
Nesto jeftino, male velicine da ne strci previse, da ima 2.4 i 5ghz, da je preko 433Mbs i da ne treba drajver za Ubuntu, tj da radi genericki. Na Aliexpressu ih ima dosta ali treba potrefiti koji pasuje na Linux.

Uzeo sam ovo medjutim nema dobar drajver za Ubuntu i treba macevanje sa secure boot, nije vredno truda.

Nesto slicno ali plug and play za Ubuntu? Imam neki stariji Tp Link za njega ne treba instalirati drajver za Linux, samo nabodes, medjutim velicina mi ne odgovara.

Ja sam zadovoljan sa ovim TP-LINK ARCHER T3U, ali nije radio generički prošle godine koliko se sećam, ali sam potrošio 5 min na instalaciju drajvera. Radi kameno stabilno na Linux Mint, što je isto Ubuntu.

ovaj bi trebalo da radi, ima isti Realtek RTL8812BU chipset kao TP Link Archer T3U koji je 4k dinara u gigatronu

Ja sam zadovoljan sa ovim TP-LINK ARCHER T3U, ali nije radio generički prošle godine koliko se sećam, ali sam potrošio 5 min na instalaciju drajvera. Radi kameno stabilno na Linux Mint, što je isto Ubuntu.

a jel trazi signed drajver, moj laptop nema secure boot u bios, pa mi se komplikuje custom drajver ako trazi da je signed?

ovaj bi trebalo da radi, ima isti Realtek RTL8812BU chipset kao TP Link Archer T3U koji je 4k dinara u gigatronu

a jel trazi signed drajver, moj laptop nema secure boot u bios, pa mi se komplikuje custom drajver ako trazi da je signed?
Kakve veze ima Linux sa potpisivanjem drajvera? To je Windows thing...

Kad je linux u pitanju, mnogo bolji i sigurniji izbor je mediatek kod obicnog koriscenja, a narocito kod "neobicnog" koriscenja - monitor mode, packet injection.
Kamo srece da je atheros jos ziv.
Realtek nije linux friendly.
@suncica2222

Za razne tehnicke podatke bivsi wikidevi https://wikidevi.wi-cat.ru/.

Nazad
Vrh Dno