Šta je novo?

Koji wifi router?

GOXY83

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2004
Poena
319
Treba da podelim wireless internet konekciju izmedju 3 racunara. Moja ideja je neki wifi router (dakle ap+4 utp porta).
Generalno jacina signala nije neki problem, imam sasvim stabilnu konekciju na slabasnoj PCI kartici...
Lokalna mreza nije prioritet, slabo se koristi, tu i tamo neki manji fajl (moguce da cu u dogledno vreme uzeti neki notebook, pa cu mozda hteti malo vise da provucem, ali nista drasticno).

A pitanje je sta da uzmem? Video sam Asus WL-530G 802.11g, prilicno jeftin, relativno mali...
(da napomenem da trenutno nemam ap, pa dodavanje obicnog routera iza ap-a otpada...)

Ako mozes naci npr WRT-54G, samo ne verziju 5. Imas ih polovne za oko 50e, ili Asus WL-500g. Uflashujes im DD-WRT firmware i rade k'o blesavi.

koliko vidim planiras wireless APom da se kacis na net. u tom slucaju mislim da ne moze wl530g jer cini mi se da nema klijent mod.
ovo sto je recoba predlozio ti je odlican izbor...

Nista mu ne znaci klijent mod ako ne moze da ostvari konekciju sa WISP-om preko ap-a, znaci linksys mozda moze i to ne sa original firmwareom, nekome menjanje firmware-a mozda ne odgovara. Najbolje da pitas tog provajdera sta da uzmes. Na primer nama linksys nije vrsio posao, morali smo planet wrt-414 da stavimo jer on ima pptp konekciju sa dinamickom dodelom ip-a, sto nam nije radilo sa linksysom.

ISP je verat na Banjici... raniji odgovor je bio "mi ne pruzamo takvu podrsku, obratite se telefon servisu", koji opet samo hoce da dodju i lepo se naplate...

Pozvacu ih sutra da vidim da li je jos uvek isto...

Sto se tice menjanja firmware-a, nije nikakav problem....

Predlozio sam ovu kombinaciju zato sto je jaka podrska za taj firmware, firmware-i izlaze redovno, sa ispravkama bugova i sa novim dodatim opcijama. Evo skoro sam procitao da su provalili foru za flashovanje verzije 5 WRT-54G bez otvaranja uredjaja.

SomiKnight je napisao(la):
Nista mu ne znaci klijent mod ako ne moze da ostvari konekciju sa WISP-om preko ap-a, znaci linksys mozda moze i to ne sa original firmwareom, nekome menjanje firmware-a mozda ne odgovara. Najbolje da pitas tog provajdera sta da uzmes. Na primer nama linksys nije vrsio posao, morali smo planet wrt-414 da stavimo jer on ima pptp konekciju sa dinamickom dodelom ip-a, sto nam nije radilo sa linksysom.
upravo tako.
posto vidim da je verat u pitanju, ja sam se kacio sa linksysom wrt54gs na njih(palata albanija, i tas) i radilo je ok.

Vrh Dno