Šta je novo?

Periferni uređaji Koji WiFi multi ?

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

emaremare

Znamenit
Učlanjen(a)
21.09.2007
Poena
1,295
Potreban za kucnu upotrebu stampa minimalna mozda do 50-100 papira mesecno maksimalno. Da bude stampac, kopir/skener.

Gledam i sve mi je isto od ovih, selektovani filteri su wi fi multi uredjaj. Imate li neki predlog. Stampa u boji je totalno nebitna znaci samo crno belo sa kopirom/skenerom. Znam da najverovatnije mora i u boji al to mi je nebitno. Mozda me ovaj najvise vuce.

Nisam pametan, sta predlazete?

P.S. bilo bi pozeljno da bude sto manji, ovaj HP gore je po dimenzijama prevelik. Moze cak i da bude sa uvlacecim skenerom/kopirom ali mislim da je to preskupo. Ne bi isao preko 100 eur.

Poslednja izmena:
Mare pogledaj neki od canon laser multifunkcionalnih. Prelazi 100€, al nikako ti ne savetujem da kupish inkjet. To ce ti ispasti promasena investicija u roku od 6meseci.

http://itsvet.com/multifunkcionalni_stampac_samsung_sl_m2070w-pdaa1-69.i?id=771
Ja koristim 2070W, vrlo sam zadovoljan za ono što pruža za kućnu upotrebu. Ne zauzima puno mesta, MLT-D111S je oznaka za toner, u No je cena oko 60€, ali mislim da mogu da se koriste i zamenski.

Znam da prevazilazi cenu od 100€, ali mislim da je ukupno gledano bolja kupovina. Meni su 2 od 3 inkjet štampača/multi bili bačene pare. Jedino prastari HP845c mi je fino služio par godina, ali u vreme kupovine su cene laserskih bile prilično visoke.

Prošle godine sam uzeo Epson L365, zadovoljan.
Koristi rezervoare sa strane umesto kertridža. Dobio sam 6 bočica mastila pristojne veličine.
Ekonomična štampa, solidan kvalitet. Bilo koji iz EcoTank serije...

Mare pogledaj neki od canon laser multifunkcionalnih. Prelazi 100€, al nikako ti ne savetujem da kupish inkjet. To ce ti ispasti promasena investicija u roku od 6meseci.

http://itsvet.com/multifunkcionalni_stampac_samsung_sl_m2070w-pdaa1-69.i?id=771
Ja koristim 2070W, vrlo sam zadovoljan za ono što pruža za kućnu upotrebu. Ne zauzima puno mesta, MLT-D111S je oznaka za toner, u No je cena oko 60€, ali mislim da mogu da se koriste i zamenski.

Znam da prevazilazi cenu od 100€, ali mislim da je ukupno gledano bolja kupovina. Meni su 2 od 3 inkjet štampača/multi bili bačene pare. Jedino prastari HP845c mi je fino služio par godina, ali u vreme kupovine su cene laserskih bile prilično visoke.

Prošle godine sam uzeo Epson L365, zadovoljan.
Koristi rezervoare sa strane umesto kertridža. Dobio sam 6 bočica mastila pristojne veličine.
Ekonomična štampa, solidan kvalitet. Bilo koji iz EcoTank serije...

Mislio sam da je lasersko crno belo resenje daleko skuplje barem je bilo kada sam kevi uzimao za firmu, i to 4 puta svaki je radio po 3-4 godine i riknjavao.

Tako da vas u potpunosti razumem i prihvatam predlog da uzmem multi laser crno beli. I dalje stoji da cemo mizerno stampati ali ako nista trajace zauvek :D valjda.

Obrisao sam post jel zbog glupog filtera na tehnomaniji koji je netacan imao sam pogresnu sliku o nekim modelima.

Ukratko kakavi su Xerox i Brother. Mislim da je odluka izmedju ova dva modela.

Brother DCP1610W

Xerox WorkCentre 3025

Poslednja izmena:
Jefitni u kupivini a skupi u exploataciji.
Kupujes ekonomsku klasu i bitno ti je sledece:

1. Da ti odgovara po gabaritima
2. Da softverske funkcije odgovaraju tvojim potrebama ( kvalitet i brzina skeniranja, softver fabricki da je pregledan i funkcionalan ), da u opciji kopiranja na uredjaju moze da se podesi umanjenje uvecanje broj otisaka sa jednostranog na dvostrano i sve ostale opcije koje tebi trebaju (to prvo stavis na papir sta ti treba zaista da taj uredjaj moze i onda gledaj specifikacije ).
3. Reciklaza toner kaseta da je povoljna al najbitnije kvalitetna. Xerox i brother su kilavi za recikalzu i kinezi su im losi. Tu ides sa kupovinom originala koji su skuplji od uredjaja. Canon i hp - najbolji za reciklazu, samsung moze al 40% skuplji min, lexmark pipav i skuplji duplo od samsunga.
4. Kupi uredjaj koji je noviji ne neki koji se prodaje 5 godina ( kod entery level uredjaja cesto bude problem sa drajverima za novije OS. Tako da moze da ti se desi kad izidje novi windows da ti ne radi skener il slicno.

Ovo gore sto je to3a napisao, SVE sto je receno, primi kao najvecu istinu i NAJBOJI savet.

Jefitni u kupivini a skupi u exploataciji.
Kupujes ekonomsku klasu i bitno ti je sledece:

1. Da ti odgovara po gabaritima
2. Da softverske funkcije odgovaraju tvojim potrebama ( kvalitet i brzina skeniranja, softver fabricki da je pregledan i funkcionalan ), da u opciji kopiranja na uredjaju moze da se podesi umanjenje uvecanje broj otisaka sa jednostranog na dvostrano i sve ostale opcije koje tebi trebaju (to prvo stavis na papir sta ti treba zaista da taj uredjaj moze i onda gledaj specifikacije ).
3. Reciklaza toner kaseta da je povoljna al najbitnije kvalitetna. Xerox i brother su kilavi za recikalzu i kinezi su im losi. Tu ides sa kupovinom originala koji su skuplji od uredjaja. Canon i hp - najbolji za reciklazu, samsung moze al 40% skuplji min, lexmark pipav i skuplji duplo od samsunga.
4. Kupi uredjaj koji je noviji ne neki koji se prodaje 5 godina ( kod entery level uredjaja cesto bude problem sa drajverima za novije OS. Tako da moze da ti se desi kad izidje novi windows da ti ne radi skener il slicno.

Hvala hvala iskusan savet. Jedino sto mene koci sa kupovinom sto ce uredjaj biti koriscen mizerno, da iskopiram neki doc ili odstampan neki doc i to par puta mesecno. U svakom slucaju ako budem uzimao uzecu ili neki canon ili hp po gore navedenim savetima.

Hvala ljudi.

Vrh Dno