Šta je novo?

Koji Wide 19" TFT?

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Pošto planiram da pređem na TFT sa mog starog dobrog CRT-a 21" interesuje me prvo jedna stvar.
Koliko para mogu da dobijem za Fujitsu Siemens 21T3
E sad pošto ovaj monitor prvenstveno koristim umesto TV-a, tj za gledanje filmova, satelitske, a naravno tu su malo i igre i naravno surf. Pošto sam čitao review ovde na benhcu o Fujitsu-Siemens W19-1 i jako mi se svideo, tj ceo wide koncept, a pošto je dotični autor review-a rekao

odlučio sam da uzmem wide TFT sa cenom oko 300e.
U uži izbor su (koliko sam uspeo da pogledam na ITSvet-u) ušli sledeći wide modeli:
Acer AL1916Ws
Acer AL1916WAs
Fujitsu-Siemens W19-1
Pošto su ova 3 modela jedini koje sam uspeo da nađem da su wide, ubacio sam još par "klasičnih" TFT monitora
BenQ FP93G, BenQ FP93V (po meni jedan on lepših na tržištu)
LG L1950B
Philips 190C6F, Philips 190S6F
Kao i par Samsunga 940N, 940B, 940BF
Šta je od svega ovoga vaša preporuka, a i ako tog vašeg nema ovde slobodno recite.
Monitor bi naravno nastavio da koristim za gore navedene stvari: filmovi (cirka 3m od kreveta do monitora), igre, word, excel, surf...
Samo bi voleo da ima DVI (valjda je bolja slika, nisam imao iskustva), a što se odziva tiče, čekam da komšiji stigne njegov samsung, pa da i ja vidim tih 8ms, tj dali mi je to dovoljno (a predpostavljam da jeste).

Belinea 1925 S1w

Može li mi neko reći nešto o ovom monitoru?
Mogu ga uzeti malo korištenog,pa me zanima vredi li ga uzimati uopšte.

Hvala unapred:type:

Ovde su mu karakteristike

Poslednja izmena od urednika:
Imam samsunga 931bf 2ms pa bih hteo da uzmem neki veci recimo 20 ili 22 pa mi recite da li ima svrhe menjati.

Menjati 19" sa 20(wide pretpostavljam) nema svrhe i sa 22" je diskutabilno i zavisi iskljucivo od tebe i tvojih potreba. U principu da sam na tvom mestu ne bih menjao osim ako ne bih dobio neku super ponudu za tu 19" i tada ne bih uzimao nista ispod 22". Poz

Ovo ovde je sve zanimljivo ali ja nisam nista pametniji nego sto sam bio pre procitanih 10 stranica tako da molim za pomoc treba mi 19" wide DVI i treba da sluzi za igranje i gledanje filmova i naravno surf molim preporuku.Razmisljao sam o ovim dole navedenim modelima ali prihvatam i druge predloge.

Asus PW191A
Samsung 931BW
ViewSonic VA1926w

Pokusao sam da nadjem Samsung 940BF ali nemoguce barem u SO.

Asus OK, mada cesto se pojave mrtvi pixeli.
Samsung je dosta skup.
Moj izbor od ova 3 bi bio bas ViewSonic, najbolji odnos cene i kvaliteta.
Ako bas razmisljas i o tako necemu uzmi LG 194WT toga bar ima u SO i okolini, ja imam Samsung 940BW i uvek se kajem sto nisam uzeo LG.

Da gore se potkrala greška mislio sam na 940BW,a o LG nisam ni razmisljao moracu otici da vidim da li ga negde ima i kakav je.Sto se tice kupovine ako nista drugo narucicu iz pakoma.Za Asusa sam cuo da se to desava.Samsung jeste skup ali kazem da doslovno nemam pojma sta da radim.Cenim savet.Videcemo sta cu da nadjem u ponedeljak.

Da li neko zna nešto više o ovom monitoru SyncMaster 206BW upitanju je 20" nisam ga video uživo ali cena mi je privukla paznju.Za 300 din je skuplji od 931BW.Da li se uopšte isplati razmišljati o kupovini ili samsung ipak nevredi te pare.Ako davim slobodno recite neću više.

Da li neko zna nešto više o ovom monitoru SyncMaster 206BW upitanju je 20" nisam ga video uživo ali cena mi je privukla paznju.Za 300 din je skuplji od 931BW.Da li se uopšte isplati razmišljati o kupovini ili samsung ipak nevredi te pare.Ako davim slobodno recite neću više.

Ne davis, evo ja cu odmah da ti kazem, SAMSUNG NE VREDI TE PARE, kupi neku drugu marku ustedeces kintu, a efekat isti ili bolji.

pretrazi po forumu malo o tom 206bw , ja ga imam i zadovoljan sam makar i sto sm ga platio mnogo vise pre godinu dana , nego sto je sada .
Inace moj savet za vide nikako ispod 20 , 19 je premalo .

pretrazi po forumu malo o tom 206bw , ja ga imam i zadovoljan sam makar i sto sm ga platio mnogo vise pre godinu dana , nego sto je sada .
Inace moj savet za vide nikako ispod 20 , 19 je premalo .

'Ajde, de 19'' monitor premalo, kako za koga, nekome je i 20'' monitor premalo, nekome i 22'', kad cemo takvom logikom, zavisi za sta ti treba, koju graficku imas, i koliko si udaljen od tog monitora.

OK našao sam Viewsonic VA1926W za nepunih 16000din,a LG 194WT nemogu nigde da nađem ali mislim da ću sutra da naručim Viewsonic pa sad šta bude pošto sam još malo čitao i video dosta žalbi na LG 194WT,a za Viewsonic nisam našao ništa slično,ali ipak još jednom pitam ako neko ima neki bolji predlog neka kaže.Od samsunga sam odustao jer definitivno im je cena malo veća nego što ja to mogu sebi da priuštim.Pokušali da mi uvale Viewsonic 2216W ali on nema DVI jeste da isto košta kao i VA1926 ali DVI je presudan.

Poslednja izmena:
Što druga b?Našao sam ipak jedan LG koji bi mi cenom odgovarao,ali sad me brine ovo druga b.Imaju li mrtvih piksela,loš kvalitet ili nešto drugo?:(

LG ti je dosta los proizvodjac, od zvih "poznatijih" marki na nasem trzistu LG je najlosiji, i mnogo ti je bitniji kvalitet samog monitora od DVI prikljucka, dzaba ti taj LG sa DVI, ako je los.

Konkretno našao sam LG L196WTQ-SF i gledao sam na stranim stranicam i nisam našao loših ocena,a po nekim karakteristikama je bolji od Viewsonica VA1926W konkretno gledao sam odziv i mogućnosti podešavanja.Ali u svakom slučaju otići ću sutra ako stignem da ih pogledam pa ko zna.

Poslednja izmena:
Evo malo podataka o LG-u, za 2 meseca smo prodali 60 LG monitora raznih velicina, od toga ni jedan nije imao reklamaciju, bio je samo jedan sub pixel na najjeftinijem 22", i to je od nas 5 u firmi moglo da vidi samo dvojica. Reklamacije se resavaju rekordno brzo sto je jako bitno.
Moja jedina zamerka je sam dizajn monitora, Samsung mi je mnogo lepsi.
E da sto se tice WTQ serije, imali smo problem sa 22" WTQ posto nije po defaultu dobro podesen panel, bilo je rasprave o tome ovde i kako se resava stvar.

Evo malo podataka o LG-u, za 2 meseca smo prodali 60 LG monitora raznih velicina, od toga ni jedan nije imao reklamaciju, bio je samo jedan sub pixel na najjeftinijem 22", i to je od nas 5 u firmi moglo da vidi samo dvojica. Reklamacije se resavaju rekordno brzo sto je jako bitno.
Moja jedina zamerka je sam dizajn monitora, Samsung mi je mnogo lepsi.
E da sto se tice WTQ serije, imali smo problem sa 22" WTQ posto nije po defaultu dobro podesen panel, bilo je rasprave o tome ovde i kako se resava stvar.

Nije problem bio u tome nego u predhodnim komentarima želeo sam da čujem još koje mišljenje.U svakom slučaju otići ću da vidim monitore pa ću onda znati šta dalje.A što se tiče Viewsonica ni oni se baš nemogu svrstati u neku visoku klasu jer ipak su im monitori najeftiniji,a za to mora postojati razlog.

Uzeo sam l194wt juce i za ovo kratko vreme stvarno nemam nikakve zamerke, naravno pre kupovine je bio testiran jer nikad ne bi uzeo monitor sa bad pixelima.
Pored njega imam Samsung 206bw, i naravno da on ima bolji prikaz, al za cenu kolko lg kosta dobio sam sta sam i ocekivao.
Boje su ok, probijanje je minimalno sa gornje ivice i uglovi su blago zatamnjeni. Inace najlosiji detalj je sam dvi kabl, konektori su lose odradjeni i bas treba jako da se pritisne da bi usli do kraja.

Btw, uz taj 19" viewsonic se ne dobija dvi kabl.

Naručio sam LG L196WTQ-SF ipak je bio u blagoj prednosti 2ms vs 5ms kod LG L194WT i Viewsonica VA1926W.A Samsunga sam otpisao iz razloga cene,a i zato što je bilo dosta rekalmacija na njih barem u SO po radnjama.Za Viewsonic si bio upravu nedobija se DVI ali sam ja naišao i na to da nema ni VGA kabel,da li slučajno ili to treba tako nemam pojma.

Mislim da je bolja varijanta bio Asus PW191A, od ponudjenih modela ili ViewSonic bez obzira na odziv. Samsung je veoma precenjen, otprilike placas ime oko 10-20% od cene, a kvalitet na nivou drugih jeftinijih proizvodjaca. LG je dobar, solidan, ali nije best buy.

Otprilike, sto se mene tice, ja bih ganjao monitore sledecim redosledom:
ViewSonic
NEC
Eizo
Samsung
LG

s tim sto moram da napomenem da treba pratiti i neke "unikatne" modele drugih proizvodjaca, npr Asus, Acer...

Ja sam danas kupio Asus PW-191A, imam Samsung 940BW i ViewSonic vg2230wm, i mogu da kazem sledece, uprkos razlicitim dijagonalama - ViewSonic je odlican, Asus je mozda malo bolji u prikazu boja i gradijenata, prirodniji je (mozda mi se i cini) ali je u svakom slucaju u rangu sa ViewSonicom, a Samsung ne moze ni da im pridje iako ima Samsungov panel.

Dakle, za ono sto je bila trilema, mislim da je ovaj Asus PW191A bio najbolji izbor.

Pozdrav

predlažem svima koji imaju vremena da odu do NBG-a, ona radnja pored arene što prodaje sve i svašta od Elektronike, a tako se nekako i zove, Megastores ...

u svakom slučaju, ima tamo izložen Asus EeePC (znam da nije tema ovog posta) ali ono što je zanimljivo je da je na njega nakačen novi monitor Acer P193Ww koji ima zaista JAKO dobru sliku, barem se meni tako učinilo. Ko ima vremena nek pogleda, pa nek javi utiske. Idealno bi bilo da neko stručan kupi pa uradi review :)

Kakvi su ovo monitori LG L1900J-BF,LG L1953TR,LG L204WT,Samsung 932BF,Samsung 931BW?Koristio bi ih za igranje igrica(najvise PES 2008)pa me zanima koji je najbolji?

@dejan broj 7 jesi li koristio search ? ( sumljam ) o ovima LG L204WT,Samsung 932BF,Samsung 931BW ces sigurno naci o ostalima ne znam nisam pratio novije modele

Poštovane kolege i prijatelji,potrebna mi je informacija za drugara oko 19" monitora da je cena do 200e,kažite nešto što bi vredelo.Samo ne bi trebalo da, bude wide.
nešto sam gledao za samsung 943N pa ne vidim vaša mišljenja o tom monitoru,da li ima za ove pare i da li vredi ? ili neku drugu marku.Hvala!

Nazad
Vrh Dno