Šta je novo?

Koji Wide 19" TFT?

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Pošto planiram da pređem na TFT sa mog starog dobrog CRT-a 21" interesuje me prvo jedna stvar.
Koliko para mogu da dobijem za Fujitsu Siemens 21T3
E sad pošto ovaj monitor prvenstveno koristim umesto TV-a, tj za gledanje filmova, satelitske, a naravno tu su malo i igre i naravno surf. Pošto sam čitao review ovde na benhcu o Fujitsu-Siemens W19-1 i jako mi se svideo, tj ceo wide koncept, a pošto je dotični autor review-a rekao

odlučio sam da uzmem wide TFT sa cenom oko 300e.
U uži izbor su (koliko sam uspeo da pogledam na ITSvet-u) ušli sledeći wide modeli:
Acer AL1916Ws
Acer AL1916WAs
Fujitsu-Siemens W19-1
Pošto su ova 3 modela jedini koje sam uspeo da nađem da su wide, ubacio sam još par "klasičnih" TFT monitora
BenQ FP93G, BenQ FP93V (po meni jedan on lepših na tržištu)
LG L1950B
Philips 190C6F, Philips 190S6F
Kao i par Samsunga 940N, 940B, 940BF
Šta je od svega ovoga vaša preporuka, a i ako tog vašeg nema ovde slobodno recite.
Monitor bi naravno nastavio da koristim za gore navedene stvari: filmovi (cirka 3m od kreveta do monitora), igre, word, excel, surf...
Samo bi voleo da ima DVI (valjda je bolja slika, nisam imao iskustva), a što se odziva tiče, čekam da komšiji stigne njegov samsung, pa da i ja vidim tih 8ms, tj dali mi je to dovoljno (a predpostavljam da jeste).

mrzelo me da pitam, nisam dosao zbog monitora. Ja sam se obezbedio :D .

Ko zna da l' bi izlozili, eno jednog LGa u Tehnomarketu sa mrtvim pixelom. Doduse, Imtel nije TM, verovatno bi ispravili, alo koga ne mrzi, neka pita, cena je OK.

Poslednja izmena:
i .... ?
kakvi su utisci, ajde pohvali se malko :smoke:

I ja sam danas uzeo LG 204WT i jedino što imam problema sa BP.
Posle par minuta korišćenja pojavio se jedan u gornjem delu ekrana tamno plave boje tako da nebode oči.
No međutim malo pre mi se pojavio još jedan i to skoro na centru ekrana svetlo zelene boje i sad me tako nervira da hoću da ga zveknem ali mi žao monitora.
Na garanciji mi prihvataju ako ima 3 koji su grupisani ili 4 na celom ekranu, tako da sad neznam šta da radim.

Osim toga sve pohvale. Boje su EXTRA. odziv takođe, kao i kontrast. Probijanje nisam primetio.

Edit za quote gore: uglovi su meni odlični (sa svih mesta gde mi se sedi u sobi se lepo vidi film, samo je malo tamniji kad se gleda sa strane ali je inače dobro), a što se probijanja tiče ono je primetno ali samo ako se monitor gleda iz blizine (dok sedim na za stolom) ali iz nekih uglova od recimo 45*.
Igre koje sam ja probao (The Settlers II - 10th Anniversary, CS, Warcraft, WoW, NFS MW)su mi extra jedino što treba nekako da sredim warcraft3 da ubacim preko registry-a native rezoluciju. Od jačih igara Fear, CoD2, HL2 nisam ništa probao pošto mi diskovi nisu tu, ali stižu ili večeras ili sutra pa ću da probam kako će to da ide u native rezoluciji.

E da što se tiče BP-a sinoć sam imao 2 ali danas kad sam ga upalio ostao mi je taj tamni plavi a tog zelenog nema, tj sad je tu sve OK.

Poslednja izmena:
Samsung 940BW preporuka

Ja sam pre par dana uzeo Samsung 940BW (280EUR) i prve impresije su odlicne. Slika perfektna, mozda malo preostre boje, ali to se moze podesiti. U igrama i filmovima odlican, 4ms obavlja svoj posao kako treba. Pogotovo sto je prikacen na DVI i radi u nativnoj rezoluciji, mada verujem da i na d-sub radi odlicno. U svakom slucaju, bar za sada, preporuka svakome ko voli wide monitore. Bez obzira sto je vertikala kao na 17", dobitak na sirini je veliki, prosto je neverovatno koliko se radnog prostora dobija za tih nekoliko cm. Ja sam prvobitno bio zainteresovan za LG L194WT, ali ga nigde nisam mogao naci, pa sam se odlucio za ovaj Samsung i, cini mi se da nisam pogresio.

Ja sam video na kratko Belineu 1925s1w i delovala mi je slika OK.
Jedini je problem sto nisam imao sa kojim monitorom da je uporedim,
pa je pitanje koliko je validna ta ocena.

Posto kosta nekih 210e razmisljam se da je pazarim.
Cudi me kako je jos neko sem RazbojNicka nije video uzivo...

Acer Wide 19" AL1916WAs TCO 03

Ovaj monitor na papiru mi djeluje sasvim OK. Cijena u Comtrade-u je oko 300 eura. Sta mislite o ovom monitoru? Prvenstveno bi se koristio ya Office app. - u preko 90% upotrebe.

Pogledaj LG L204WT. Veca dijagonala za isti novac, a i prema preformansama je bolji.

Poslednja izmena:
Gde ima Acer ili ViewSonic da se pazare, ali sa 0bp garancijom?

Ja sam video na kratko Belineu 1925s1w i delovala mi je slika OK.
Jedini je problem sto nisam imao sa kojim monitorom da je uporedim,
pa je pitanje koliko je validna ta ocena.

Posto kosta nekih 210e razmisljam se da je pazarim.
Cudi me kako je jos neko sem RazbojNicka nije video uzivo...

Da dodam da sam ponovo gledao Belineu, ovaj put mnogo detaljnije: Slika je mutna i loseg kvaliteta posto je nakacena na komp zajedno sa ostalim monitorima, pa je zbog ne-native rezolucije tako losa. Medjutim, kad sam probao da promenim u neku drugu (wide) nikako nije mogla da se namesti slika...

Poslednja izmena:
Bio danas u Imtelu, gledao 1 belineu i posle refresha driveri su je videli i podesili rez. na 1440x
Inace je imala 1 bad subpixel pa mi se bas nije uzimala :(

A zasto ne LG L194WT-SF za 220e. Ustedeo si 80e, a monitor se od L204WT razlikuje samo po max rezoluciji.

I jednom inču manje u dijagonali... Ali za 220e je OK izbor. Ipak, meni je na 19" wide bila premala visina panela.

Hehe. Prevideo sam jedan inch. Pa nije to tako strasno. 1 inch=80e, isplati se :) Ozbiljno, mislim da je po toj ceni L194WT dobra kupovina.

Viewsonic u Adacom-u , mislim da je sa 0 bp garancijom , Acer sam video u Comtrade-u , ne znam kakvo je stanje se garancijom ...

Uzeo Belineu, bila 1 u Imtel magacinu, bez bp. Korektan TFT ali daleko je njegova ostrina od mog starog Acer Al 712.

Da, na nju.

Ona sa bad subpixelom koji se skoro i ne vidi da budem iskren, vracena je iz maloprodaje kako mi rekose prodavci.

Zamerke na ostrinu (a imajte u vidu da sam do juce gledao u odlican monitor placen 500e pre 3 godine) strahovito gube na snazi kada se malo poigrate sa opcijama za podesavanje slike :) i narocito, kada se pusti film - tu je razlika drasticna u odnosu na 17" 5:4 formata, naravno u korist 19" wide.

LG 204WT gde u Nisu

Gde u Nisu ima da se kupi LG 204WT i po kojoj ceni ? Ako niko nezna, ko je zastupnik za LG pa da probam da nadjem preko njih.

^^^^
Pinsoft ti je distributer za LG . Vidi na njihovom sajtu ko je zastupnik za Nis .

Heh, ja sam tu Belineu u medjuvremenu i vratio :) nije mi bila dovoljno dobra pored ipak odlicnog Acer-a AL712.

Sad gledam u FSC W19-1 kojeg na zalost nema na trzistu koliko znam a i malo je skuplji, e taj mi se vec dopada :)

Kupio sam u Imtelu za cash (ne na karticu), raspitao se kod prodavaca o uslovima vracanja u slucaju da ne budem zadovoljan, odneo kuci, celo vece podesavao sliku i kada sam video da ja ipak vidim razliku izmedju analognog i digitalnog ulaza na tft monitoru, sutradan vratio monitor u Imtel maloprodaju.
Ljubazni prodavac i prodavacica su popunili formular za storniranje fiskalnog racuna, koji sam ja potpisao i dobio svoj novac nazad.
Novac sam u toku istog dana potrosio na FSC W19-1 :)

Edit: Ne razumem ovo: koji si ti lik
Potpuno je normalno da imas pravo na povracaj robe kojom nisi zadovoljan, a Imtel to pravo postuje.
Ja ocekujem da pri eventualnom vracanju robe naidjem na isti nivo komplikacija i ljubaznosti kao kada dajem novac za tu robu.
Kada se koriste fiskalni racuni, niko nema pravo da vas uslovljava kupovinom druge robe u vrednosti vracene, racun za vracenu robu se ionako stornira.
Jedino ne znam kako ide kada se kupuje karticama, zato placam cash-om.

Poslednja izmena:
@jaksa
Izvini za ono "kolji si ti lik". To je bilo više iz pijeteta, nikako iz neke druge namere. Napisao sam to zbog toga, sto smo ako se ne varam tu malo slični. Razgledamo, raspitujemo se i sl., a onda kupimo nešto da bi smo ga odmah vratili.

Nego, pošto taj FSC W19-1 i kako radi? Danas sam u Metrou video neki FSC ScaleoView W19, za 17700 din? Skroz je crn i ako me oči ne varaju - nije wide. Je l' to taj?

Nema razloga za izvinjavanje ;)
Problem je u tome sto u radnji bas i ne mozes da razgledas monitor kao u kucnim uslovima, mozes da vidis da nema bad pixela i to je neki max.
FSC-a w19-1 nema u prodaji a radi odlicno.
To verovatno nije taj iz metroa, w19-1 je kostao malo vise kada ga je bilo u prodaji. I bas bas je wide, nema sanse da se pomesa sa 5:4 monitorom.

Vrh Dno