Šta je novo?

Koji VPN kupiti?

USA ce raditi samo ako je Prime video nalog kupljen tamo.
Nasi Poljski itd nece ni preko VPN ko sto moze na Netflixu.
Sa druge strane sad sam probao Paramount+ preko Expressvpn i radi odlicno, logujem se i sve ostalo.

Skontao sam u medjuvremenu da je do toga. Kupljen onaj nalog u Egiptu pa još i USA da radi haha. Bilo bi previše nema šta sve razumljivo. Bitno da ovi ostali rade a i da mogu da prebacim makar na EU region ima nekih stvari koje mi nisu dostupne vamo. Hvala obojici.

Pre neki dan od drugara na probu uzeh nalog za VPN Surfshark Starter paket i videh da neće da otvara sajt Kupujemprodajem...
Da li još neko ima ovaj problem?

Surfshark - Kupujemprodajem.jpg

Rešenje je prosto, isključiš VPN kada ideš na KP. Tako je i na Adquard VPN.

Trenutno mi motogp uz Nord, na MAX USA, preko apple tv ide 5 sekundi brže nego na SK, eon desktop, naravno bez VPN. 😂 I to nije prvi put, nekad ide i do 10, 12 sekundi, recimo BL na espn+ u odnosu isto na SK.

Nema tu VPN nikakav uticaj na kašnjenje prenosa već prosto porediš 2 različite streaming platforme.

Trenutno mi motogp uz Nord, na MAX USA, preko apple tv ide 5 sekundi brže nego na SK, eon desktop, naravno bez VPN. 😂 I to nije prvi put, nekad ide i do 10, 12 sekundi, recimo BL na espn+ u odnosu isto na SK.
Ako si nekad gledao program preko klasicne antene (analogni signal) dok je jos bilo moguce i preko neke Iptv platforme, video bi da je razlika bila nekad po 5-10 sekundi, mozda i vise. Verovatno im treba vremena da dobijeni signal procesiraju i kompresuju pre nego sto ga streamuju, tako da uvek ima nekog kasnjenja.

USA ce raditi samo ako je Prime video nalog kupljen tamo.
Nasi Poljski itd nece ni preko VPN ko sto moze na Netflixu.
Sa druge strane sad sam probao Paramount+ preko Expressvpn i radi odlicno, logujem se i sve ostalo.
Meni najnormalnije prikazuje USA ponudu kada se sa svojim turskim nalogom logujem i na primevideo.com i direktno na američki amazon.com

primevideo.com
Screenshot 2024-09-20 at 18.18.55.png
amazon.com

Screenshot 2024-09-20 at 18.20.44.png

Meni najnormalnije prikazuje USA ponudu kada se sa svojim turskim nalogom logujem i na primevideo.com i direktno na američki amazon.com

primevideo.com
Pogledajte prilog 458998
amazon.com

Pogledajte prilog 458999
Nalozi napravljeni u EU imaju neka ogranicenja u vezi dostupnog sadrzaja, nesto vezano za zakone i propise u EU, zaboravio sam sta tacno, bilo je ranije reci o tome.
Turska nije u EU pa verovatno ne vaze ta ogranicenja. Ima tu jos i veze da li Amazom prime prepoznaje VPN ili ne. Koji VPN koristis?

Nalozi napravljeni u EU imaju neka ogranicenja u vezi dostupnog sadrzaja, nesto vezano za zakone i propise u EU, zaboravio sam sta tacno, bilo je ranije reci o tome.
Turska nije u EU pa verovatno ne vaze ta ogranicenja. Ima tu jos i veze da li Amazom prime prepoznaje VPN ili ne. Koji VPN koristis?
Ta ograničenja se odnose samo na EU. Npr napraviš nalog u Nemackoj, i u bilo kojoj državi EU gledaš nemački sadržaj. Čim izađeš iz EU, gledaš sadržaje države u kojoj se trenutno nalaziš. Tako i EU Netflix nalozi funkcionišu, ali moguće da je Amazon nešto pogresio prilikom realizovovanja tog pravila.

Smart DNS Proxy koristim.

Ta ograničenja se odnose samo na EU. Npr napraviš nalog u Nemackoj, i u bilo kojoj državi EU gledaš nemački sadržaj. Čim izađeš iz EU, gledaš sadržaje države u kojoj se trenutno nalaziš. Tako i EU Netflix nalozi funkcionišu, ali moguće da je Amazon nešto pogresio prilikom realizovovanja tog pravila.

Smart DNS Proxy koristim.
Ovaj servis je izgleda specijalizovan za streaming servise. Verovatno cesto menjaju opsege IP adresa koje koriste ili koriste neke trikove da zavaraju sistem.
Klasicni mainstream VPN provajderi su provaljeni sa svojim opsezima IP adresa i verovartno se ne trude mnogo oko streaming platforma.

• Like
Reagovanja: S03
predlog za VPN router:

Јел има неко једно место за впн, треба ми за еон на мтс интренету???

Eon i iris go, čitaj n1, nova s, sk, arene sve pusta cyberghost vpn sa srpskog servera

Jel ok cijena 55 eura za 28 mjeseci surfshark ili se može naći povoljnije sad ili za BF?

Itekako moze bolje. Mislim uz share.. ali moze 10% bolje ako uspes da ga prebacis u dolare (jer je cena veca u EUR! nevezano zs VAT)
Ako ti nije hica, ja tih dana nabavljam uvek skoro sve VPNove pa moze share.

(Da se razumemo, cena u dolarima nece ici nanize, ali ce dati vise meseci i sl. vrvt)

Poslednja izmena:
Platio sam 55e za 28 meseci i po meni je to odlicna ponuda, par drugara iz Srbije se loguje bez problema i sve ok.

Cyberghost je nešto manje od 10 € za godinu dana preko turskog Apple ID-a. Na 7 uređaja može da se koristi.

Rade li svi streaming servisi na CG-u, EON i ovi ostali poznatiji? On ono bijese ide na 7 uredjaja istovremeno?
Btw, dobra cijena

Ради, ја сам узео тест на 24 часа и све пушта, Н1, Нову С, СК, арене...

Digli su na 43€ pre par meseci
Sad proverih na telefonu gde mi je turski Apple ID, i dalje stoji cena od 339,99 lira i da se nastavlja pretplata u martu 2025. Kada odem na "See all plans" i tu je cena od 339,99 lira za godinu. Možda će i to nešto u talasima da menjaju, pa me nije još zakačilo?
Rade li svi streaming servisi na CG-u, EON
EON provereno radi, za druge nisam probao.

ako je neko voljan ko već ima nalog na CG nek napravi grupno ćaskanje na forumu, viber grupu gde cemo se dogovoriti oko plaćanja.

Ekipa,ako vam nije bitno bas da bude CG,imam PIA VPN sa neogranicenim slotovima istovremeno.Ako je neko zainteresovan,pisite mi na PP.Vec 4oro je kod mene a traje mi jos 2 i po godine.

Sad proverih na telefonu gde mi je turski Apple ID, i dalje stoji cena od 339,99 lira i da se nastavlja pretplata u martu 2025. Kada odem na "See all plans" i tu je cena od 339,99 lira za godinu. Možda će i to nešto u talasima da menjaju, pa me nije još zakačilo?

EON provereno radi, za druge nisam probao.
Verovatno za nove korisnike zasad.

IMG_6145.png

Rade li svi streaming servisi na CG-u, EON i ovi ostali poznatiji? On ono bijese ide na 7 uredjaja istovremeno?
Btw, dobra cijena
Ide uvek negde oko 2€ mesečno CG, osim za Turski naravno (već uplatio drugu turu od 2X meseci kada sam saznao) :)
Meni je taj uleteo kao prvi na probu i evo ga preko tri godine u upotrebi. Gledao sam ko ima server u Srbiji pri kupovini.
Radi eon na mts i iris na sbb. Rade bez problema striming servisi kao netflix, max... za USA. Ne znam šta smo još probali tokom vremena ali uglavnom je sve radilo. Desilo dva ili tri puta da nije hteo da se nakači na server u SRB ali su radili CRO i BIH.
7 slotova imaš na raspolaganju za uređaje.

Vrh Dno