Šta je novo?

Koji USB HDD Rack?

Mahatma

Čuven
Učlanjen(a)
23.11.2002
Poena
620
Cao... jel mozete da mi kazete sta trenutno vredi kupiti za 30ak evra od tih usb rackova i gde? Bitno je da bude od cvrsceg materijala [aluminijum ili sl.], i ne bi bilo lose da ima i cooler.

Hvala!

Ja imam Mobile Lite rack, koji sam kupio u List-u (na Slaviji), za malo manje od 30 eura. Od aluminijuma je, usb 2.0, nema cooler, ali ne verujem da ces drzati rack prikljucen vise od 2 sata a toliko moze da izdrzi da se ne greje puno. Mada mislim da ti je bolje uzeti neki 2,5" rack i odgovarajuci HDD jer ti ne treba napajanje, vec ide direktno iz usb-a. Kod 3,5" rack-a imas i napajanje a i prilicno je glomazan pa nije bas mobilno, kao sto zvuci. Poz!

a sta ima od rackova za 2.5 hardove? nesto aluminijumsko i sto manje. 🙂

naravno gde i koliko?

mislim da sam u eurolinku video rackove za 2.5" za 17e. pogledaj u njihovom katalogu.

A jel ima neko preporuku za neki externi 3.5 hdd rack, ali da je preko FireWire interfejsa? I naravno gde moze da se nabavi i po kojoj ceni? Hitno mi je! :wall:

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Provei u Pakomu, mislim da sam ih video tamo, kombinovani (USB2.0 i IEEE1394), mada je cena trovanje 😛 oko 50€
Proveri i u ComTrade-u. Bilo ih je i bili su jeftiniji.

taj inteks sam video kod drugara nocas i ono mi se uopste ne svidja. em je ruzan, em se ventilator nenormalno glasno cuje a kupljen je pre par dana. nisam stigao da ga otvaram i sl. ali prvi utisak je ocajan.

Ne znam da li govorimo o istom - ovaj je neki sivi metalik - ne izgleda preterano lose

sto se ventilatora tice krs je i drugar ga je odavno izvadio 🙂

sivi metalik, na gornjoj strani pise firma, sa strane ima rebarca i napred ima neku plavu masku. ako je takav onda govorimo o istom. 🙂

To je taj - meni dizajn nije tako los
ventilator mozes da otkacis - ima dole ulazak za vazduh a sastrane rebarca pa se kako tako hladi
a pre svega je dobro sto je interni ispravljac pa ga ne teglis i koristi standardne kablove (napajanje kao za kuciste, USB kao za stampac (USB AtoB)) pa lako mozes da imas i "kucne" i kablove za nosenje 🙂

I_L_I_J_A je napisao(la):
To je taj - meni dizajn nije tako los
ventilator mozes da otkacis - ima dole ulazak za vazduh a sastrane rebarca pa se kako tako hladi
a pre svega je dobro sto je interni ispravljac pa ga ne teglis i koristi standardne kablove (napajanje kao za kuciste, USB kao za stampac (USB AtoB)) pa lako mozes da imas i "kucne" i kablove za nosenje 🙂
Imam 2komada. Oba su crkla u roku od nedelju dana na različitim lokacijama i sa različitim diskovima. Zamenjeni bez problema (garancija). Na žalost je to jedini aluminijumski usb rack za 3.5" diskove sa kulerom. Ako neko čuje za neki drugi neka javi...

"inteks" je jako los kao firma i sve sto kupujete od njih je lutrija....od 4 njihova 3.5" hdd rack svi su crkli u intervalu od 3-30 dana... nakraju su vratili pare....i tu moram pohvaliti ljude iz Pina (NS) mome su bratu rekli u Pin-u da je to tesko s***e od proizvoda i proizvodzaca i da ga nece vise uvoziti..ali ste zato doticne hdd rack mogli naci svuda.....jer ih je jos neko uvozio....dajte poverenje ipak brendu....nazalost i vecoj ceni...ipak je u pitanju hdd i sto je najvaznije podatci na njemu...koji cesto nemaju cenu....

Ja sam pazario dva kom. Intex FR-638 (sebi i kolegi) pre nekih 18 meseci.
Oba još šljakaju. Ne čuje se nešto preterano ventilator, ovaj drugi radi non-stop.

Nazad
Vrh Dno