Šta je novo?

Periferni uređaji Koji UPS

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

Markomaniax

Čuven
Učlanjen(a)
16.06.2008
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
pola jezgarni jui-hwong 6000
Matična ploča
iskljucivo armirana
RAM
za sliku, jeste
GPU
GFUJ
Storage
imam shupu i podrum
Zvuk
licni beatboxer
PSU
jok, macki
Kućište
Ei Nis
Monitor
crt gorenje tv bez daljinca
Miš & tastatura
comodore + mis sa 386 kompa sa jednim dugmetom
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
pozz ljudi,

sa ovom strujom koja ko zna kakva ce biti preko zime, i cenom i dostupnoscu novog hardvera, razmisljam da nabavim neki pouzdan UPS.

• dakle budget bi bio tu do 200 evra mada bih prebacio i to ukoliko postoji nesto sto se isplati za tu razliku;
  • jako mi je bitna dostupnost baterija u buducnosti. koliko sam video APC je jako dobar u tom segmentu;
  • jacina bi trebada da bude oko 1000W, da ima bar 4 uticnice (ove nase shuko ili kako se vec zovu) i da ne bude glomazan UPS.

u principu meni bi sasvim odgovarao cyber power 1600ELCD ili slican, mada nista nisam mogao da nadjem dostupno od baterija, ili nisam znao da nadjem kod nas.
slobodno predlozite neki slican.

The FSP FP2000 UPS has a single AC input port.

A treba mi bar 4

Dobra tema, jurim i ja neki UPS za Synology NAS.

Bacio oko na ova dva modele:

Easy UPS BVX Series BVX1600LI - UPS - 900 Watt - 1600 VA - 203e kod Iraca.

Back-UPS BX Series BX2200MI - UPS - 1200 Watt - 2200 VA - 300e.

Poslednja izmena:
Sve ih razmotrio. Nekoliko sati se vec cujem sa komsom koji vodi vrlo uglednu prodavnicu racunara i moja naveca dilema oko dostupnosti baterija je uslišena za CyberPower 1600VA 960W VP1600EILCD.
Hvala svima na predlozima 🙂

Trebalo bi da bude dobro. Zato i ne kupujem preko KP vec preko komsije koga znam i koji ce da mi sredi sve u slucaju da ne budem bio zadovoljan.
Prenosim utiske sledece nedelje kad ga budem testirao na iznenadni "nestanak" energije (skljocnem iz uticnice) 😆

Ok je, testirao sam ga malo ovih dana pod lakim opterecenjem od 125-170W (kuciste i 32` oled monitor samo zakaceni za njega) i neprimetno prebaci napajanje kada se iskljuci iz struje na bateriju. Autonomija je oko 35 minuta, sto se bas ne uklapa u onaj chart koji imaju na sajtu gde bi trebalo da bude oko 40 minuta pri vecem opterecenju odnosno 200W.
Ali dobro, pokrili su se , to su laboratorijski uslovi, konstantno opterecenje, nove baterije...

U svakom slucaju spasice masinu i rad dok ne sacuvate pri nestajanju struje.
Uredjaj je necujan pri punjenju i dok ne aktivira baterije, a kada je samo na baterijama cuje se malo konvertor kako pretvara rezerve u neizmenicnu struju cak i sa 2 metra daljine.
No veci problem su notifikacije koje dave i iskacu na svakih par minuta u windowsu podsecajuci na nesto sto se ionako cuje (a i vidi kad vam nista po kuci ne radi sem kompa).

Oni koji razmisljaju da ga nabave bi trebali da znaju da stize samo sa jednim kablom i to ona euro uticnica (zenska) u euro (musko)
dakle taj kabl ce vam biti posrednik izmedju napajanja kucista i UPS-a.
Kabl koji bi isao od uticnice do UPS-a ce sada biti taj kabl od napajanja kompa koji ste koristili , dakle muski Shuko u euro.
Za sve ostale uredjaje cete morati da dokupite one adaptere - zenski Shuko na muski IEC C14, i kostaju oko 300 din komad.
1766743965038.png

...ili da prosto umesto verzije UPSa koju sam ja kupio (VP1600EILCD) , uzmete VP1600ELCD dakle samo Shuko verziju (ima nekoliko prikljucaka manje do duse) kod koje vam nece trebati adapteri sa ovim nasim utikacima.

Vidim da si pominjao dostupnost baterija, nemoj da te to brine. Možda nećeš naći cyberpower baterije, ali to je ionako preskupo.
Skoro sigurno da koristi dve baterije 12V 7Ah. Standard je od 7Ah-9Ah. Dimenzija je ista.
Ja sam u CP1500EPFCLCD imao 2x9Ah. Takav akumulator košta 2000rsd komad, dakle 4k za dve. Bukvalno se odlepi nalepnica i prevežu se kablovi.

Ja uzeo 2 komada polovnih (1500 i 750) APC i ubacio nove baterije , prve koje sam dohvatio....Sljaka to sasvim korektno. Napravio sam produzni za one APC prikljucke i vozi 🙂
Oba imaju displej, pokazuju sta znam, voltazu potrosnju , nivo baterije......

Kontam zatrebace kada krenu havarije usled ovog blata kojima loze elektrane 🙂
A komponente nikad skuplje.

Realno, sada ti se isplati da kupis po jedan ups za svaki stap RAMa.

Nazad
Vrh Dno