🪂 jel ok ?
NJOY Keen 1000 USB 600W UPS (UPLI-LI100KU-CG01B)
Mislim sluzice te okej, samo zavisi koliko ti treba da drzi.
Ja sam pre nekih 20-tak dana kupio sebi agregat koji je spreman 24/7/365 u slucaju nestanka struje dok radim.
UPSovi su tu da zadrze 5-10 min dok se agregat ne zagreje za sta mu treba nekih 2-3 min max.
Takodje sam pre 2 meseca promenio 2 baterije na jedan od glavnog UPS-a.
Jedan od nacina kako da znate kada UPS-u pocne da oslabljuje baterija je kada se prebacuje na AVR mod ili slicno, zvuk "kliktanja" pocinje da se cuje kao slabasno, kao da gubi snage i nije onako cist klik nego kao da je usporeno sa cudnim zvukom, bas se primeti, to je znak da je vreme promeniti baterije.
Druga stvar koja mi se dogodila [Posle toga] kada mi je nestala struja UPS se nasumicno ugasio odjednom kao da si mu skinuo kleme sa baterija.
Posle drugog dogadjaja sam znao koliko je sati i shvatio sam zasto je zvuk kliktanja poceo da se cuje malo drugacije.
Sada za sledeci put znam sta mi je ciniti kada krenem da cujem da UPS "oslabljuje".
Inace imam monitoring za struju i otprilike je proslo oko 3835 kWh pre nego sto sam promenio baterije, UPS je bio kupljen sredinom 2023 sa novim baterijama.
Mogu reci da mi je UPS spasio dupe mnogo puta i samim tim mogu da kazem da mi je ovo jedna od najboljih kupovina sto se tice osiguranja oko struje, a druga agregat.
Ako nekog zanima kupio sam 2 CSB HR1234W koje sam zamenio.
Imam jos jedan UPS koji ima oko 3351 kWh.
Jos jedna stvar, UPS su bili podeseni na high sensativity i slicno tako da su se relativno cesto palili AVR itd, sada sam ta podesavanja malo otpustio tako da se sada retko retko pale, jedino kada nestane struja ili ako se desava neki katastrofalni otkaz.
Imam 2 modela PR750ELCD od CyberPower..