Šta je novo?

Periferni uređaji Koji UPS?

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

whis

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
12.05.2019
Poena
145
Danas mi je nestajala struja najmanje 5x zbog ovog nevremena sinoc. Nesto se sjebalo ili sta vec ali su gasili struju kao nenormalni. Ajd sto ugase nego posle 2-3 sekunde puste opet. Resio sam da uzmem UPS koji ce makar i 10 minuta da radi kada nestane struja.

Da li neko ima neki savet koji da uzmem?

Imam 2 philips monitora 24 inca, konfiguraciju PC-a mozete videtu u "My gear"

Dajte neku preporuku za UPS do 30.000, vasa iskustva...

Dižem temu iz mrtvih ali da ne otvaram novu, planiram da kupim UPS koji je ovde preporučivan, APC BX950MI-GR.
UPS mi treba da bih u slučaju kratkih nestanaka struje koji se u poslednje vreme dešavaju bar jednom dnevno imao vremena da isključim računar i sačuvam započeto. Znači dovoljno mi je 2-3 minuta da drži.
Nego slučajno naleteh na recenzije sa Amazona i Schneider-ovog sajta gde se mnogo korisnika žali na neugodne mirise iz UPS-a, tipa sagorele plastike, neki čak i prijavljuju miris sumpora. Dosta njih se žali na preterano zagrevanje uređaja. I to prijavljuju za nove uređaje, stare mesec-dva a ne neke stare par godina...
Ima li neko ovakvih iskustava?

Imao sam APC sa neugodnim mirisom, zamenio sam ga za drugi isti model koji nije imao taj miris. Navodno je do antikorozivnog premaza na konektorima koji se oseti. Neki kazu da miris nestane posle par nedelja, al to kod mene nije bio slucaj, samo zamena je pomogla.

Vezano za zagrevanje, preporuceno je da bude postavljen tako da ima dosta prostora iznad uredjaja, kako se topao vazduh ne bi akumulirao kod uredjaja.

Imao sam APC sa neugodnim mirisom, zamenio sam ga za drugi isti model koji nije imao taj miris. Navodno je do antikorozivnog premaza na konektorima koji se oseti. Neki kazu da miris nestane posle par nedelja, al to kod mene nije bio slucaj, samo zamena je pomogla.

Vezano za zagrevanje, preporuceno je da bude postavljen tako da ima dosta prostora iznad uredjaja, kako se topao vazduh ne bi akumulirao kod uredjaja.
Znači zamenio si za drugi, nov?

Zamolio bih te ili nekoga ko ima APC UPS da samo izmeri koliki napon daje kada nema struje i radi na bateriji, tj. da izvuče APC-ov utikač iz utičnice iz zida i da onda unimerom izmeri koliki napon daje?

Meni oba APC uređaja kada izmerim daju niži napon, na starom BK500EI (baterija zamenjena novom pre mesec dana 12V 9Ah) merim 178V, dok na ovom novijem UPS-u BX1600MI-GR merim 184V, pa da li je to OK?

Inače kada se napajaju preko mreže onda oba uređaja daju OK napon od 230V.

Poslednja izmena:
Evo izgleda da sam pronašao odgovor i rešenje:

Za to merenje ipak mora da se koristi True RMS voltmetar, a inače kada gledam u HWiNFO kada UPS radi na bateriji pokazuje OK napon i problem je izgleda samo u instrumentu što nije True RMS... ;)

APC.jpg

bolje ista nego nista

za male pare fortron fsp, za vecje apc.

blica mnogo struja u zadnje vreme pa reko da li je pasent :unsure:

Vrh Dno