E super, da te sluzi dugo. Inace da, cuje se odredjeni zvuk kada rade, ali to je totalno normalno, kao i npr graficka kartica u odredjenim radovima ima [coil whine]. Recimo kada dodje "prenapon" [meni je stavljeno iznad 252v] upali se AVR kako bi regulisao to, i svo vreme dok radi cuje se isto kao kada je na bateriji kada nema struje npr, ali taj zvuk nije previse iritantan zato jer ga ne slusam 24/7. Meni 3 kucna servera imaju oko 26-30min uptime sa jednim 750va[675w] Dok drugi taj isti model koji je samo za glavni/gaming PC, 2 monitora, ruter, switch, POE switch koji napaja antenu, oko 15-22min varira, u semi idle je ovo. Kada ugasim PC, ruter moze da napaja 3-4h.
Jedina "mana" UPS-a je da ces morati da menjas baterije svake 1 do 3 god zavisno koliko su kvalitetne baterije[akumulatori] i takodje koliko si stavio tvoj UPS da bude senzitivan pa zavisno od toga ce se paliti vise puta u jednoj godini, samim tim to gura cikluse baterijama.
Takodje evo ti ovaj forum i post sa zanimljivim informacijama koje sam pronasao u vezi discharge ciklusa u vezi baterija i koji je "sweet" spot. Zato jer sam trazio nesto, pa me je zanimalo da li ima neke povezanosti izmedju telefonske i UPS baterije, zato jer obicno je preporucljivo da telefon drzimo izmedju 20-30% / 70-80%. I svaki/svaka dva meseca pustimo da se baterija na telefon nacisto isprazni i onda da ostavimo da se napuni do 100% kako bi se uradio "refresh" seljacki da kazem. Inace ovo NIJE TOTALNO isto kao i za UPS baterije, ali ima odredjene slicnosti.
Na ovoj slici mozemo da vidimo [SOURCE
https://superuser.com/questions/744...es-to-help-end-user-keeping-batteries-classic] kada recimo nestane struja i UPS bude na battery-mode dokle bi trebali da dozvolimo da se baterije isprazne kako bi one najduze trajale TJ kako bi imale najvise ciklusa. Znaci po ovoj slici "sweetest" spot je nekih 30% i posle toga ne koristiti vise ako zelis da izvuces max iz tvoje baterije, e sada ako je takva situacija da svaki put moras 100% da iskoristis bateriju onda ce u teoriji imati oko 6 puta manji zivotni vek nego neko ko je samo iskoriscavao do 30%. Ako recimo budes do 50% onda je to isto ok posto ces ponovo imati oko duplo vise ciklusa nego kada bi svaki put iscedio po 100%.
Pogledajte prilog 400411
Inace samo skroluj malo dole na onaj link [
https://superuser.com/questions/744...es-to-help-end-user-keeping-batteries-classic] i videces sve o tome, malo dugacak post, ali informativan. U slucaju da sam negde pogresio, slobodno me ispravite i dodajte jos informacija ako imate.