Šta je novo?

Koji uninstaller?

Nekoliko godina koristim Revo Uninstaller Free, i vrlo sam zadovoljan, nikada nije napravio bilo kakav problem, naprotiv ako se pogleda sta sve ostane posle klasicne deinstalacije (gomila smeca) postaje jasno da je ovo vrlo koristan alat. Posle njega pokrenem i Eusing Free Registry Cleaner i kada on zavrsi, sistem ostaje skoro kao da nije ni bilo (instalacije) nekog programa, ugalavnom moje tople preporuke za Revo,

poz

Koja je razlika izmedju Reva free i premium verzije ?

A ko toliko instalira programa koji mu realno ne trebaju, nek mu praksa bude i cesta reinstalacija sistema, po principu ne moze da skodi a i zdravo je po racunar uopste. :)
Pa recimo JA. Dnevno isprobam poneki program bar, 90 % deinstaliram jer mi se ne svidjaju ili ne rade sta treba. Upotrebljavam Revo Pro. Hunter mode je vrlo interesantan, specijalno kad se program lose instalira. Pre sam morao da kopam po Registry-ju ali sad vrlo retko. Nije problem kod lose deinstalacije samo zaostali fajlovi nego i ciscenje Shared DLL-a. Neznam zasto bi neko kopao lopatom kad ima buldozer ? Neki programi upisuju neke vrednosti u registry koje ne lice imenom na program pa ako onda da ih nades i izbrises ? Da bi sigurno mogao da bas sve izbrises Revo om mozes da instaliras program preko njega, onda zapise sve dependancies tog programa.

+1 za Revo free.

A sta mislite o ovom programu?

regcleaner 4.3 by jouni vuorio

Ima i nas prevod

Probao i to, radi otprilike kao i CCleaner samo sa manje komplikacija, Registry nije baš mnogo potrebno čistiti a ti čistači ionako ne skidaju legittimne repove. Kada baš treba da se otarasim nekih stavki onda upotrebim RegSupreme pro, ukucam šta tražim i vrlo brzo nadje, daleko brže i temeljnije nego windows Regedit, takođe pokazuje vezu između stavki i programa ili fajlova.Takođe mogu da se obeleže više stavki odjedanput.

Pa recimo JA. Dnevno isprobam poneki program bar, 90 % deinstaliram jer mi se ne svidjaju ili ne rade sta treba. Upotrebljavam Revo Pro. Hunter mode je vrlo interesantan, specijalno kad se program lose instalira. Pre sam morao da kopam po Registry-ju ali sad vrlo retko. Nije problem kod lose deinstalacije samo zaostali fajlovi nego i ciscenje Shared DLL-a. Neznam zasto bi neko kopao lopatom kad ima buldozer ? Neki programi upisuju neke vrednosti u registry koje ne lice imenom na program pa ako onda da ih nades i izbrises ? Da bi sigurno mogao da bas sve izbrises Revo om mozes da instaliras program preko njega, onda zapise sve dependancies tog programa.

Posto vidim da imas iskustva sa Revo Uninstalerom objasni mi kako on resava sitaucije kada prati (loguje) instalaciju nekog programa, a program trazi restart da zavrsi svoju instalaciju ? Zar to onda nece ubiti Revo monitor ?

Ko god je naleteo na uporan program koji nece da se deinstalira klasicnim putem, Windows-ov uninstaler izbacuje gresku, ovi slicni programi resavaju problem.

Posto vidim da imas iskustva sa Revo Uninstalerom objasni mi kako on resava sitaucije kada prati (loguje) instalaciju nekog programa, a program trazi restart da zavrsi svoju instalaciju ? Zar to onda nece ubiti Revo monitor ?

Zapisuje sve dok se instalacija ne završi i onda ti da report šta je urađeno. Imaš takođe i ˝hunter mode˝ gde kad želiš da nešto uninstaliraš samo postaviš nišan na njega.

Zapisuje sve dok se instalacija ne završi i onda ti da report šta je urađeno. Imaš takođe i ˝hunter mode˝ gde kad želiš da nešto uninstaliraš samo postaviš nišan na njega.

Pa u tome i jeste problem, što se instalacija završi tek posle restarta, a tada više nema Revo uninstall monitora. Umro je tokom restarta. Kad se računar podigne, nema više monitora i nema šta da ti da "report". Probao sam ovo i nije radilo, pa sam batalio taj program. Jedino je rešenje da se snimi log file pre restarta. Samo to onda nije potpuni log instalacije.

BTW, nema tj. ne sećam se nikakvog reporta. Jedino ti nudi da snimiš log instalacije ?. Njega ne možeš da čitaš kao tekst file. Nijedan uninstaller ne može da snimi izmene koje se rade tokom restarta.

Neznam sada, ja upotrebljavam pro verziju i kada i posle restarta završi instalaciju izađe prozorčić i kaže da je završeno i da potvrdim. Kad na glavnom ekranu klikneš desnim dugmetom na određeni program možeš da nađeš Install Location i još raznih podataka ali nije uvek isto na svim programima, tj. neke opcije nisu dostupne. Racimo Alcohol traži restart i tako mi pokazuje 2 puta za završetak instalacije, prvi put za drajvere a drugi za sam program. Za office 2010 piše za svaki posebni deo a za 2013 samo ceo office.

Total uninstall nastavlja monitoring i posle restarta, za Revo ne znam, nisam ga koristio.

Posle instalacije Windowsa , prvo sto instaliram je Your uninstaller!7 .
posle toga Advances system optimizer , pa norton ghost ( disk to image ).

Dalje je sve jedno...

Ne znam,ja sam koristio u skorije vreme par programa(ACDSee 12) koji su bili jako tvrdoglavi u registrui u windows uninstall meniju,pa sam stavio Revo Uninstaller i sve mi je odradio kako treba za uninstall tih tvrdoglavih programa. Tako da je moja preporuka za Revo ponovo,znam da sam se ponovio,ali da opet napisem svoje misljenje

Da ne otvaram temu, obrisao sam program TuneUp Utilities 2013 iz računara ali uninstalacija očigledno nije prošla kako treba i ostalo je još po nešto u registry-iju jer ne mogu da instaliram stariju verziju istog programa a ni novu (da pregazim). Da li postoji neki pouzdan program koji može da obriše te "ostatke" iz sistema i sredi to?

Probaj neki registry cleaner, CCleaner recimo.

@skyw@lker reinstaliraj taj tjun ap opet,pa kroz Revo Uninstaller ga obrisi,pa posle instaliraj sta 'oces

Total Uninstall i/ili RevoUninPro

Revo Unistaller Pro 3, mnogo je bolji u odnosu na dvojku, koja je vec bila dobra.

@skyw@lker reinstaliraj taj tjun ap opet,pa kroz Revo Uninstaller ga obrisi,pa posle instaliraj sta 'oces

Pa to je fora sto ne moze da se reinstalira uopste, ostali su neki "repovi" ocigledno...

Grrrr, to nešto kao Adobini, Nero i AcDs , teško ih se otarasiti. Ti, ˝do it all ˝ programi su takva teška s$$$$a ama baš uvek više pokvare nego što poprave.
RegSupreme pro ili Registry Workshop u ruke pa kopaš po registriju. takođe je verovatno instalirao i nešto po AppData, Aplication Data itd, Documents and Settings pa sve to mora da se izbriše.

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno