Od predloženih, nijedan.
🙂
Philips je slidan, čini mi se da je VA (barem u toj veličini), Android je, i meni se uvek dopadao njihov ambilight, ali lično mislim da previše košta za to što nudi.
Hisense 55A7GQ je relativno ok, ali je IPS panel, što nije sjajno za filmove. Svakako ima boljih za taj novac.
Taj Samsung bih preskočio, mali, skup, i slab sa funkcijama.
Pošto ti treba i za gaming, ja bih išao na TCL
55C728 (ili
55C729, isti je TV koliko vidim, samo je oznaka druga u FR).
Ima odličan panel (120hz, quantum dot filter, full array local dimming, kao i, za gaming bitan, HDMI 2.1 (4K 120hz, VRR), a prednost mu je i sistem (ima Android, i sve mogućnosti koje idu sa tim). Mana mu je slabije osvetljenje (350 nita).
Koliko vidim, TCL trenutno ima i
promociju u FR, vraćaju 100e pri kupovini ovog TV-a (ne znam jezik, pa ne znam detalje
🙂 ), pa je i cena odlična.
Ako su filmovi prioritet, a HDMI 2.1 nije presudan, onda bih predložio neki od Hisense U serije.
Ako je do uštede, tu je odličan
55U7QF za 585e ((QLED, VA panel od 700 nita i pravi hdr prikaz, full array local dimming).
Za 707e tu je
55U8QF (do 1200 nita osvetljenja, bolji dimming). Ako njega nema, i ako IPS panel nije problem, tu je i
55U8GQ za 699e (ali bih ipak pre išao na prethodnika zbog VA panela, bolji je).
Njima je mana nedostatak HDMI 2.1, kao i slab OS (VIDAA, ima ono najosnovnije, ali nije ni približno upotrebljiv kao Android. To se, naravno, može rešiti kupovinom Andorid box-a, ali je dodatni trošak).