Šta je novo?

Kućna multimedija Koji TV sa najmanjim "Radio televizija Srbije" efektom

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Boris Lozac

Uticajan
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
1,505
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x + Arctic Freezer 36 Black
Matična ploča
ASUS Prime B-450 Plus
RAM
32GB (2x16GB DDR4 3200mhz dual channel)
GPU
GIGABYTE AMD Radeon RX 7600 8GB 128bit GV-R76GAMING OC-8GD
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500gb + 870 EVO 1tb
PSU
520W Seasonic MII Evo Bronze
Kućište
NZXT H500
Monitor
Gigabyte GS27F
Miš & tastatura
ROG STRIX Impact II wireless / Keychron V2
Ostale periferije
Driving Force GT
Mobilni telefon
Pixel 6
Nikad nisam koristio televizor za sebe, uvek sam sve gledao na monitorima, ali sad je vreme da se ima i jedan TV, ali jedan od glavnih razloga zasto nisam imao je i onaj "efekat" na televizorima gde sve izgleda kao da je domaca produkcija, bukvalno sta god da pustim izgleda tako "jeftino", da li je to onaj true motion ili sta, svuda se drugacije zove, i da gasio sam to kod drugih cisto da testiram (gde sam mogao da nadjem), i nekako nikad nije to to, uvek vidim tu neku jeftinocu gde i najskuplji film deluje kao da je zikina sarenica ili kao da je sniman telefonom. I sto je najgore samo ja to primecujem od svih mojih poznanika.

I ne ne zelim da se naviknem na to. I nikad to na bilo kakvom monitoru nisam primetio, samo na televizorima.

Da li postoji neki TV koji je kao "uvecan monitor", da moze potpuno da se ugasi "Radio televizija Srbije" efekat/motion.. molim vas recite mi da postoji tako nesto.

Tehnologija nije toliko bitna, voleo bih da dugo traje, verovatno ispod 50" ne bi isli.

Mozda glupa preporuka, ali ako je vec tako sto onda ne ciljas samo monitor te velicine, pa spicas nja njega direkt sadrzaj sa nekog iptv i slicno?!...imas par komada pa spram zelja, preferencija i mogucnosti (ovako na prvu okacih jedan flat i curved)...

edit: iz nekog razloga nece link da okaci pa ti pisem imena modela a ti udri google...

SAMSUNG Business QE55T 55-inch 4K UHD 3840x2160 LED​

SAMSUNG 55" Odyssey Ark 2nd Gen 4K UHD 1000R Curved Gaming Monitor​

Relativno skoro sam uzeo novi 27" monitor.. Ipak je dosta jeftinija varijanta TV, ali mi je nerealno da TV koristi potpuno neku drugaciju tehnologiju? Pa trazim neki gde se taj efekat ne primecuje. Recimo keva ima neki stari LG TV od 32" (preko 10 god star) i on nema taj "motion" uzasni efekat, sve izgleda normalno.

Vidi link koji je hsv.stoned okačio, sećam se da sam i ja čitao taj tekst kada sam kupovao tv.
Mogu da ti potvrdim da na TCL 635 seriji sigurno može da se isključi. Tv koristim za filmove tako da mi je to bila jedna od bitnih stavki jer znam koliko me je to nerviralo kada sam kod prijatelja gledao neki film, a znam da ne treba da izgleda kako je izgledao.

Probao na par, valjda sam dobro ugasio, i kao da nikad nije bilo full ugaseno, uvek sam malo osetio to :D
Kao što reče kolega može da se ugasi na skoro svakom tv-u, a često ima više od jedne opcije koja služi za "poboljšavanje" slike i treba ih sve isključiti.

Nazad
Vrh Dno