Ja sam prošle godine tražio to isto, pa sam posle duže pretrage kupio SAMSUNG T32E310EW preko KP (tada je imao samo Stanković iz Subotice, sad vidim na KP da ga ima na više mesta od 240 e - ja platio 265 tada).
Tražio sam po netu, nema baš mnogo informacija, ali sam na nemačkom Amazonu u komentarima našao kako da se podesi ovaj TV da daje vrlo zadovoljavajuću sliku u funkciji monitora.
Računar najviše koristim u radu sa tekstom (prevodilački alati i sl.), a onda ide multimedija - filmovi i sl. Igre nisam imao prilike da isprobam, jer sam (još uvek) na integrisanoj grafici u ovom slabašnom Celeronu koji nikako da zamenim. Mogu ti reći da je kao monitor sasvim upotrebljiv i ne verujem da bih se vraćao na nešto manje sada, čak se razmišljam da pređem ev. na ~40" UHD, kad izvršim ugprade ili zamenu konfiguracije. Ako se ne baviš obradom slika i videa i sličnim vizuelno zahtevnim poslovima, mislim da ćeš biti sasvim zadovoljan.
VA je panel, dobar je kontrast, uglovi su zadovoljavajući, pozadinsko probijanje nije preterano ispoljeno, PWM postoji, tj. nije flicker free, ne znam kakav mu je odziv, ali za office i multimediju je odličan, 1080p jeste na granici za ovu dijagonalu, ali je zaista upotrebljiv. E da, poželjno je da sediš na udaljenosti od barem 60-70 cm od njega, a može i većoj.
Samo još da naglasim da sam pre ovog Samsunga koristio lg 204wt i prvi utisak, kako sam otpakovao ovaj novi je bio - zaje*o sam se! Tekst krzav, blješti brightness, ubija kontrast. Onda sam podesio HDMI2 konekciju na PC, po uputstvima sa Amazon.de, smanjio osvetljenje i kontrast i nakon tih 15ak minuta shvatio da sam napravio odličan potez i pitao se šta mi je toliko trebalo da se mučim na onoj 20ici. A sećam se koliko sam bio oduševljen 15" DTK svojevremeno...

Raspisao sam se, ali eto, hteo sam da iznesem svoje utiske, jer ovde na forumu preovlađuje opšte mišljenje da je čak i 27" preveliko za FullHD, a uopšte nije. Naravno, sve zavisi od namene. Takođe, pozdravio bih još jednom i zahvalio se članu @Duke of Serbia koji mi je svojevremeno mnogo pomogao savetima. :wave: