Šta je novo?

Koji TV kupiti?

Pigeon

Čuven
Učlanjen(a)
19.08.2003
Poena
610
Ovih dana nameravam da kupim TV dijagonale 70+cm. Na našem tržištu, pored dobro poznatih Sony, Samsunga, Panasonica... prisutni su i neki novi 'brendovi' kao sto su NEO, Venus, Elinlux... sa cenama koje su dosta niže od varijanti sa poznatim brendom. Napr. NEO dijagonale 74cm sa teletekstom i skoro ravnim ekranom i slikom koja je sasvim OK, možda čak i bolja od nekih 'originala' košta oko 18000din (i kažu da ima Philips ekran), dok Samsung sa slicnim opcijama i ekranom 72cm košta oko 22000din.

RTV mehaničar mi je rekao da je to sve isto i da ce svaki trajati oko 5 god. i kraj i da je onda bolje uzeti taj NEO nego dati više para za neki Samsung. Napomenuo je i da zbog toga uskoro zatvara radnju jer je posla sve manje. :(

Treća mogućnost je kupiti nešto polovno 1-3 godine starosti, sa imenom (Sony, Toshiba, Grundig...) za nešto manje para.

Interesuju me Vaša mišljenja, iskustva, saveti, preporuke, gde kupiti i šta...

Pa ovo je prezvakano xyz puta, koristite malo search, btw samo Sony ako mene pitas.

Sony definitivno, uzeo sam pre mesec dana sony kv-29fx66, 74cm, ravan trinitron ekran, dolby, 100hz, slika u slici sa dodatnim tjunerom, 3x skarta, 1x s-video, 1x cinc, slika savrsena, jednom recju vrhuski tv. Jedina mana je to sto mu je i cena vrhunska, ~1000 evra, ali ce ti zato trajati sigurno vise od tih 5 godina koliko po recima tvog prijatelja servisera traju neo i ostali manje poznati proizvodjaci. Znaci, ako imas para, definitivno sony, ako ne, da sam na tvom mestu, uzeo bih samsunga.

Pozdrav

2 generacije u mojoj porodici, 3 Sony-ja, svi rade.
Jedan star 21 godinu, drugi 19, treći nov:)

Ako kupuješ TV da ti traje 5 godina, slobodno uzmi NEO:)

@Misko: Pretrazio sam forum i sve procitao, ali slozices se da je sve sto je 'zvakano' bilo davno i da su se u medjuvremenu stvari promenile (cene, radnje, marke, kvalitet...).

Inace, ovih 5 godina koliko je majstor rekao da traju danasnji TV aparati, odnosilo se i na Sony, i rekao mi je covek da nema velikog smisla dati duplo vise para jer je i on u radnji imao kao primer nekoliko Sony-ja starosti do 6-7god. Nije ni Sony sto je nekada bio :( .

Imam i ja Sharp-a u boji od 27 godina starosti i ima i dalje fenomenalnu sliku i radi odlicno. Imam i Toshibu od 13 godina, ali se na njoj izgubila skoro potpuno crvena boja jer je ekran oslabio. Poenta je po mom majstoru, da su televizori nekada pravljeni da traju 20 god., devedesetih je rok trajanja pao na 10-tak godina, a danas je rok trajanja oko 5 god. Zalosno, ali je tako.

Cuo sam i za slucaj da je covek kupio Panasonic sa ravnim ekranom na 100Hz i dao 35000din. i posle 7(sedam) dana je TV pukao kao kokica i zamenili su mu ga za novi kome daljinski nije bio ispravan. Desava se i Panasonic-u.

Mislim da bi optimalna suma za TV od 70+cm u ovom trenutku oko 300eura i mislim da cu toliko i da dam.

Ako hoccess jedini pravi televizor, koji nije budzevina za istoccno trzzisste, dakle ne pravi se divcca tipa Sony (made in Latvia i Poland u najboljem slucaju, a od onog made in Europe se najezzim) onda Toshiba. Problem je ssto ih nema, tj. morass da kopass oglase ne bi li natrccao na nekog ko ga je doneo iz inostranstva. I ja ccekam da se isti pojavi, mada razmisljam o onoj kombinaciji: naruccis od tipova koji donose iz Nemacke po sistemu, cena iz kataloga+30%.
Sve ostalo je krssina ogavna, prossli put sam se zeznuo sa smrdljivim Samsungom, slika ok, ne kvari se, ali zato kad komsija ukljuci bilo ssta od kuccanskih aparata ili ne daj bozze ulicom prodje fikus ili tako neka krssina, na kanalima sa slabijim prijemom nastane haos u vidu linija, krccanja i totalnih nebuloza. Istovremeno na staroj Toshibi i joss starijem Sony-u (naravno Japanci s kraja 80-ih) nema naravno ni traga smetnjama. Od sada samo ccekam pravi, original firmiran sa zapada, a ovu djubretinu ssto se uvaljuje jadnom narodu za sitne pare treba zabraniti. Skupiss pare, kupiss skuplje i na kraju vidiss da si mnogo usstedeo.
U medjuvremenu sam video ovaj post na drugom forumu, pa treba proveriti poreklo te "Toshibe", bitno je da ih ima u BG, ali odakle?

Sledi citat:
"Pogledao sam jako veliku kolicinu televizora ,sto u eltimu,bg electronicsu-,tehnikomu,ITM-u Genelu i Merkator ,Tehnomarketu i mnogo sam razocaran ,jedino sto bi moglo da vredi a kosta 43000 je neka Toshiba 28 ili 29 incha 100hz flat slika ne dishe medjutim slika joj je pomalo blurovana(sharpnes do kraja) i nekako izgleda genericki kao da joj je los dekoder"

Posto pretpostavljam da je cena jedna od bitnih faktora po meni je najbolji izbor samsung sa ekranom od 70 cm , koji otprilike kosta oko 280 evra u radnji.Ja sam ga kupio , zadovoljan sam , a sad dokle ce da radi to niko ne zna.Nemoj da mislis da si Sony-jem resio problem za narednih 20 godina.Sa strujom kod nas se nikad ne zna,nijedan televizor nije otporan na strujne udare i slicne gluposti...

Misko je napisao(la):
Pa ovo je prezvakano xyz puta, koristite malo search, btw samo Sony ako mene pitas.

Sta Sony!!!!!
Pa imam 2 tv-a u kuci i oba su za 3 god. bili isto toliko puta u servisu!
Sto se mene tice Grundig je najbolji TV koji postoji.
:boom: Ovo sony,sony me podseca na ono "ma nike tike su najbolje....ustvari za druge ni ne znam!!!! :mrgreen: "

PoZ

Pa majstor mi je rekao da radnju jos nije zatvorio upravo zbog Elektrodistibucije, jer mu je 80% musterija nabacila EPS. Samo se zlokobno nasmejao i rekao:

'Pre neki dan su u jednoj ulici nesto radili pa su pogresno spojili nulu i fazu... Hi-hi-hi!!!' :happy:

Zato i ne mislim da dam velike pare za TV...

Pigeon je napisao(la):
@Misko: Pretrazio sam forum i sve procitao, ali slozices se da je sve sto je 'zvakano' bilo davno i da su se u medjuvremenu stvari promenile (cene, radnje, marke, kvalitet...).

Koje davno, pa Puki je uzimao TV pre nekih mesec dana, i bas smo se bili raspricali na tu temu. Inace radio sam u jednom jacem servisu, tj. bio na praksi dok sam isao u srednju i svi serviseri su kod kuce imali Sony, pitam se zasto?

Misko je napisao(la):
...

Koje davno, pa Puki je uzimao TV pre nekih mesec dana, i bas smo se bili raspricali na tu temu. Inace radio sam u jednom jacem servisu, tj. bio na praksi dok sam isao u srednju i svi serviseri su kod kuce imali Sony, pitam se zasto?

Ako samo malo pazljivije procitas uocices da se na tom postu govori o aparatima koji su u cenovnom rangu 1000 eura, dok je ovde uglavnom rec o nekim 3 puta jevtinijim aparatima.

bobiska je napisao(la):
Ako hoccess jedini pravi televizor, koji nije budzevina za istoccno trzzisste, dakle ne pravi se divcca tipa Sony (made in Latvia i Poland u najboljem slucaju, a od onog made in Europe se najezzim) onda Toshiba. Problem je ssto ih nema, tj. morass da kopass oglase ne bi li natrccao na nekog ko ga je doneo iz inostranstva. I ja ccekam da se isti pojavi, mada razmisljam o onoj kombinaciji: naruccis od tipova koji donose iz Nemacke po sistemu, cena iz kataloga+30%.
Sve ostalo je krssina ogavna, prossli put sam se zeznuo sa smrdljivim Samsungom, slika ok, ne kvari se, ali zato kad komsija ukljuci bilo ssta od kuccanskih aparata ili ne daj bozze ulicom prodje fikus ili tako neka krssina, na kanalima sa slabijim prijemom nastane haos u vidu linija, krccanja i totalnih nebuloza. Istovremeno na staroj Toshibi i joss starijem Sony-u (naravno Japanci s kraja 80-ih) nema naravno ni traga smetnjama. Od sada samo ccekam pravi, original firmiran sa zapada, a ovu djubretinu ssto se uvaljuje jadnom narodu za sitne pare treba zabraniti. Skupiss pare, kupiss skuplje i na kraju vidiss da si mnogo usstedeo.
U medjuvremenu sam video ovaj post na drugom forumu, pa treba proveriti poreklo te "Toshibe", bitno je da ih ima u BG, ali odakle?

Sledi citat:
"Pogledao sam jako veliku kolicinu televizora ,sto u eltimu,bg electronicsu-,tehnikomu,ITM-u Genelu i Merkator ,Tehnomarketu i mnogo sam razocaran ,jedino sto bi moglo da vredi a kosta 43000 je neka Toshiba 28 ili 29 incha 100hz flat slika ne dishe medjutim slika joj je pomalo blurovana(sharpnes do kraja) i nekako izgleda genericki kao da joj je los dekoder"

Da i meni je rekao jedan serviser da su Toshiba najkvalitetniji televizori,gledao sam ih u Italiji,strasni su i dizajn i slika..ali kod nas ima par uglavom osnovnih modela.

A sto se tice Samsunga i Sony-a,voleo bi da svako ko misli ozbiljno da diskutuje u radu foruma da i navede neki objektivan razlog za ono:samo sony.

Pre nedelju dana u prodavnici(da ih ne reklamiram )gledam Samsung 29 CW 68P(Samsung top model)i Sony 29FX 66 da vidim svarno uporedno kvalitet slike.
I evo realnih rezultata,sve je to isto!!!,MISLIM STAJALI SU JEDAN PORED DRUGOG isti tv kanal(digitalni satelitski)po defaultu podeseni,u sustini kao da gledam 2 ista televizora ko nevreuje moze i sam da proveri,ali tako je kako je.
Samsung 750 eur,Sony 1000 eur sta reci dalje,pa i ovlascen Sony serviser kaze da je novim televizorima vek 5-7 godina bez kvarova,mada ja televizor ionako menjam na 6-7 god,zato sada i gledam da nesto dobro uzmem.

Ljudi pa nemojte samo da pomislite da nevolim Sony pa skoro svi uredjaji u stanu su mi Sony,ali volim da budemo realni,Sony je bio lider,verovatno je i sada,sigurno bi u cenovnom rangu iznad 2000 eura (znaci neki dobar 16:9 model)uzeo samo Sony tv (tipa 36FQ 80)ali za cenu od 700 eur Samsung 29 CW 68 P je best buy

Znaci da uzimam neki top model(citaj da novac nije ogranicavajuci faktor)uzeo bi Sony ,ili da uzimam plasmu u najuzi krug bi stavio Sony-a.

Jedan Baja je napisao(la):
Sa strujom kod nas se nikad ne zna,nijedan televizor nije otporan na strujne udare i slicne gluposti...

E protivu toga se kupi zastitna naprava, i poveze sve sto vredi :D

Stefan1 je napisao(la):
...
Pre nedelju dana u prodavnici(da ih ne reklamiram )gledam Samsung 29 CW 68P(Samsung top model)i Sony 29FX 66 da vidim svarno uporedno kvalitet slike. I evo realnih rezultata,sve je to isto!!!,

Ne moze da bude isto. Drukciji je ekran: staklo, fosfor itd. I ja sam ih gledao - razlika postoji i bez dvoumljenje se opredeljujem :D

vlasta je napisao(la):
...

Ne moze da bude isto. Drukciji je ekran: staklo, fosfor itd. I ja sam ih gledao - razlika postoji i bez dvoumljenje se opredeljujem :D

Samo mi reci molim te koju si razliku uocio ,ostavimo na strani to sto im je fosfor i staklo razlicito,razlika se vidi izmedju Sonya FX 66 i Sonya LS 60 iako im je ekran isti
Ok.necu da se svadjamo,meni se kod Sony-a nesvidjaju prejarke boje dok samsung 29 cw68p nema taj problem po meni je bolje uzeti njega pogotovu sto time stedim 300 eur.

I na testovima uostaslom sve su te firme manje vise ujednacene.Kvalitet slike na Samsungu A108 i Sonyu FQ 76 je ocenjen istom ocenom u uporednom testu nemackog casopisa "Video"iako sony se hvali drc-om i sl.stvarima.
Ispred gore pomenuta 2 tv-a u klasi televizora 4:3 su bili Loewe,Bang Olufsen,Toshiba i Philips.Ako cemo o tome ko je najbloji..Sony definitivno nije

Druga stvar da li su kod nas ljudi culi za vrhunske televizore marki Loewe i Bang&Olufsen ja sam u Italiji imao priliku ne samo da ih vidim uzivo vec i da duze vreme na Bang Olufsenu gledam tv i mogu da kazem da je strasan...!!!odlican je futuristicki izgled i mnostvo funkcija utisak samo dopunjuju(recimo fabricki se nalazi na pokretnom postolju,okreces tv pomocu daljinca...)

Stefan1 je napisao(la):
...
Druga stvar da li su kod nas ljudi culi za vrhunske televizore marki Loewe i Bang&Olufsen

Za to smo culi pre 20+ godina, samo sto te robe nema ovde, a za B&O navedi cene :mrgreen:

Pigeon je napisao(la):
...

Ako samo malo pazljivije procitas uocices da se na tom postu govori o aparatima koji su u cenovnom rangu 1000 eura, dok je ovde uglavnom rec o nekim 3 puta jevtinijim aparatima.

Da to sam prevideo :d. U pravu si ovakve teme nije bilo skoro.

Evo i cena(EU naravno)

4:3 29"
Loewe Vitros 6372 ZP 1400 eur
B&O Beovision MX 8000 AR 2525 eur

16:9 32"
Loewe Aconda 9381 HDD 3000 eur
B&O Beovision Avant 32 DVD 3800 eur

Nisu jeftini ali ovo su top modeli,ima i jeftinijih idi na ebay,kelkoo i sl.pa ces videti

Za Sonyste:Ko hoce da kupi FX 66,bolje da za malo vise para uzme FQ 85(nazalost ni on nema 2 tunera)

U svakom slucaju bi pre Sonya bilo fx 66 bilo fq 85 uzeo Loewe Acondu ili sl.model

I ja dok sam bio u Italiji videh 30 marki poredjanih jedan pored drugog i zakljucih da Sony,Philips pa i Grunding(bivsi valjda) imaju sliku za kojom drugi mogu samo da sline.Kakav crni Samsung,pa ono je mutno ko Dunav,B&O-ok. ima futuristicki dizajn i sve to stoji ali slika nije nikako za porediti je sa lider-trojkom.E sad sve ovo vazi za crt tehnologiju,dok kod lcd i plazmi drugacije stoje stvari.

cholak je napisao(la):
I ja dok sam bio u Italiji videh 30 marki poredjanih jedan pored drugog i zakljucih da Sony,Philips pa i Grunding(bivsi valjda) imaju sliku za kojom drugi mogu samo da sline.tehnologiju,dok kod lcd i .

Pazi ja potpisujem da Loewe,B&O i Philips imaju bolju sliku od Sony-a,steta sto kod nas nema neka prodavica gde ima i ovih modela pa da to i proverimo

Stefan1 je napisao(la):
...

Pazi ja potpisujem da Loewe,B&O i Philips imaju bolju sliku od Sony-a,steta sto kod nas nema neka prodavica gde ima i ovih modela pa da to i proverimo

A mene zanima cije ekrane "srafe" B&O i Loewe posto sumnjam da ih sami proizvode.

pozdrav

mishkooo je napisao(la):
...

A mene zanima cije ekrane "srafe" B&O i Loewe posto sumnjam da ih sami proizvode.

pozdrav

Sumnjas zato sto ih stavljas u isti rang sa Neo,Sky,Onyx i sl.
Daleko su oni od toga,ekrane prave sami i kao i uostalom ceo tv kod nas ih prodavci neuvoze bas iz razloga sto vecina ljudi za te marke nije nikda cula,misle da je to radjeno po nekoj licenci i zamisli onda u nekoj prodavnici Loewe Acondu od 2500 eura,pored Sony-a 32 FQ 85 od 2000 eura,bilo bi ono:`de da dam tolke pare za ovo s**nje kada je Sony bolji i jeftiniji.A naravno nit je bolji sony nit je Loewe s**nje

Sony FX 66 je strasan TV; Pogotovo za ~780€ za koliko se sada vec moze naci. Dakle ni govora o 1000€.
Sa druge strane, zanima me ako je neko probao LG 29FA33 (100Hz, PiP, 2 Tunera ...). U NS se prodaje po 760€ i ne deluje lose.

valek je napisao(la):
Sony FX 66 je strasan TV; Pogotovo za ~780€ za koliko se sada vec moze naci. Dakle ni govora o 1000€.
Sa druge strane, zanima me ako je neko probao LG 29FA33 (100Hz, PiP, 2 Tunera ...). U NS se prodaje po 760€ i ne deluje lose.

Pa pazi, ja sam ga uzeo na 12 rata, tada ti ispadne ~1000evra, za kes je ~800-900. Slazem se sa tobom da je strasan tv.

Pozdrav

Stefan1 je napisao(la):
...

Sumnjas zato sto ih stavljas u isti rang sa Neo,Sky,Onyx i sl.
Daleko su oni od toga,ekrane prave sami i kao i uostalom ceo tv kod nas ih prodavci neuvoze bas iz razloga sto vecina ljudi za te marke nije nikda cula,misle da je to radjeno po nekoj licenci i zamisli onda u nekoj prodavnici Loewe Acondu od 2500 eura,

Odakle ti ideja da nisam cuo za B&O i Loewe?Nekada davno sam bio vlasnik B&O video rekordera (koji je btw bio Panasonic inside).Sve sto hocu da kazem je da je tehnologija razvoja i proizvodnje sopstvenog ekrana izuzetno skupa a te dve firme sigurno nemaju masovnu proizvodnju poput ostalih vecih igraca koja bi im isplatila razvoj istih i da potpisujem da rade sa nekim velikim proizvodjacem tipa Philips etc...

pozdrav

Moj stari tv Loewe Opta Studio Art 1 70 cm ekran,
trajao mi je dobrih 14 godina i onda sam ga zamenio
sa Sony Kv 29FX30E sa kojim sam prezadovoljan.

Inace u Loewe tv su stavljali ekrane Euro Valvo Color,
a takve iste ekrane ste mogli da nadjete i u Philips televizorima.

Nazad
Vrh Dno