Šta je novo?

Koji TV kupiti?

OK. nas nekolio smo culi ali 99,9% ljudi nije culo za Loewe i B&O.

Samo kada bi nasao nacin da ih prebacim preko grane pazario bi neki Loewe ali sam zato ogranicen na Sony Samsung Lg.
Kod nas bi po meni neko trebao ozbiljno da uvozi bar Philips pa da sem ovih firmi pomenutih imamo bar 4 brand name kompanjije kao izbor(uf ...da li sam dobro formulisao)

Stefan1 je napisao(la):
...
Pazi ja potpisujem da Loewe,B&O i Philips imaju bolju sliku od Sony-a,steta sto kod nas nema neka prodavica gde ima i ovih modela pa da to i proverimo

Philips ima gde da se overi ovde.

Ja znam samo da Eltim ovde prodaje Philipse ali njihove cene su sve samo ne realne.

@vlasta
Postoji li mogucnost da se na Sony-u sa 1 tunerom koji podrzava PIP/PAP da se ugradi 2 tuner naknadno(mislim na modele FX 66 i FQ 85)
Uopste mi nije jasna Sonyjeva teorija da u 4:3 TOP modele neugradjuje 2 tuner
Ima li neko neku teoriju

Pazi FQ 75 i 76 su bili strasni modeli otprilike ja tako zamisljam idealan tv (2 tunera,more funkcija i sl.)ali tada nisam imao kintu da ih uzmem(2000/2001 godina).

Prosto mi nije jasno zasto se sony iz tog trzista (top modeli 4:3)povukao.
Neka moja teorija je billa da bi ljude naterali da uzimaju 16:9 prijemnike.

Pre neki dan u Eltimu vidim Sony 29 FQ 85,i taman se obradujem mislici da je to naslednik fq75 ali daleko od toga,nema ni drc ni 2 tunera.

Zato za tv sa 2 tunera ostaje Samsung 29CW 68 P,i neki LG model(neznam koji)

Neznam sta da radim posto meni iskljucivo dolazi uobzir tv sa 2 tunera,jedino po meni je resenje gore pomenut Samsung pa posle ako Sony u dogledno vreme izbaci 4:3 model sa 2 tunera da se ovaj proda i uzme taj Sony(potencijalni).

Meni taj 2 tuner treba iz sledeceg razloga :ako gleam nesto sto necu da prekidam da mogu da ubacim malu sliku drugog kanala i da vidim kada mi pocne emisja koju cekam da prebacim na taj drugi kanal.
E sada verovatno cete mi reci da povezem video pa da tako gledam taj drugi kanal sa PIP funkcijom kod fx 66.Sve bi to bilo uredu ali se moj video se automatski iskljucuje u stand by mod ako se nijedan taster ne pritisne u roku od 3 min.sto bi znacilo da bi svaka 2-3 min morao da pritiskam neki taster na daljincu za video kako bi to izbegao da mi se iskljucuje(upitanju je Philips osnovni model sa 2 glave iz 99 godine).Ako neko zna kako da mu iskljucim to da se automatski iskljucuje neka kaze.(ili da povecam na pola sata sat)

Eto to je jedini razlog zasto mi treba tv sa 2 tunera i zasto sam u kupovini unapred iskljucio Sony nazalost,a sigurno bi vise voleo da mi je u regalu Sony 29 FQ 85 nego Samsung 29 CW 68p

Da nemislite na osnovu predhodnih postova da mrzim Sony

Philips ima i u Tehnomarketu, kao i u Philips radnji kod Slavije. Sto se tice PIP-a kod Sony-ja sa 1 tjunerom, tu je filozofija da jedna slika bude sa tjunera a druga sa nekog od 4 aux ulaza. Meni to odgovara, a PIP je ionako poprilicno malo prozorce za neko ozbiljnije gledanje.

Ljudi, treba da pazarim TV danas ili sutra i u opticaju je oko 700-800€ mogu i da dodam "koji €" ali ne bash puno jer mislim da je preterivanje. Recite GDE i KOJI tv po vama da pazarim? Znam da i nije bash u vezi sa temom ali treba mi bash hitno a ovde se pricha o TV-ima.

Genghis Khan je napisao(la):
Ljudi, treba da pazarim TV danas ili sutra i u opticaju je oko 700-800€ mogu i da dodam "koji €" ali ne bash puno jer mislim da je preterivanje. Recite GDE i KOJI tv po vama da pazarim? Znam da i nije bash u vezi sa temom ali treba mi bash hitno a ovde se pricha o TV-ima.

Sony 72-jka, ili jos bolje skokni do Sony world-a pa pogledaj koji ti se najvise svidja. pozdrav.

Uzmi sony kv-29fx66, neces pogresiti, defifnitivno najbolja kupovina za te pare (ako uzimas za kes, ja mislim da moze da se nadje vec za 800 evra, max. 900).

Pozdrav

Misko je napisao(la):
...

Sony 72-jka, ili jos bolje skokni do Sony world-a pa pogledaj koji ti se najvise svidja. pozdrav.

Samo videti,jer su kod njih cene nenormalne

Stefan1 je napisao(la):
...

Samo videti,jer su kod njih cene nenormalne

OK, ali gde naci TV koji vidim u SONY World-u? Video sam neku 72jku (ne znam model) koji je na 100Hz, 1 tuner (mada mislim da imam i PIP) ravan naravno i malo ne kockastiji (s nekom sjajnom policom koja mi je trenutno preskupa jer mislim da je ipak bolje kupiti vec/bolji tv za te pare)! Znachi pitanje je GDE KUPITI PO NORMALNOJ CENI?

...

OK, ali gde naci TV koji vidim u SONY World-u? Video sam neku 72jku (ne znam model) koji je na 100Hz, 1 tuner (mada mislim da imam i PIP) ravan naravno i malo ne kockastiji (s nekom sjajnom policom koja mi je trenutno preskupa jer mislim da je ipak bolje kupiti vec/bolji tv za te pare)! Znachi pitanje je GDE KUPITI PO NORMALNOJ CENI?

Jer to onaj sto je drugi od ulaza,ako je to taj tv ,onda je to i ono sto sam ja gledao- FQ 85 takav je kao sto si opisao i meni se svidja.U soy worldu su stavili neku nad****u cenu od 102000 za kesh.
A ja gledam po netu u Nemackoj i svugde po Evropi je ispod 1000 eur(od 850 pa navise)
Probaj u Tehnomaniji i City Shopu

Ne, nije to taj. U pitanju je model koji ima svoju policu i nije u tom redu vec je malo napred (odmah ispred ovoga shto ti mislish) Ima oshtrije ivice shto meni uz enterijer ide super. Polichica ima staklena vratanca i otvaraju se mnogo gotivno-nagore. Taj shto si ti video je mnogo gotivan ali je ipak preskup (treba da pazarim josh tehnike :(). Isti ovaj sam nashao i na terazijama - pored meka i koshta nekoliko hiljada manje ali tamo nisam video postolje. Ali kao shto rekoh nisam siguran da ima PIP ali mislim da je tako. Ajd baci mi na Pm da ne bude kom. gde se nalaze tehnomanija i CS ;) Hvala :cheers:

Ko ne pati za 100Hz, ima Samsunga 72/flat/50Hz za oko 400e, dok je stotka nekih 200e vishe, i on je najblizi Soniju od svih...Shto neko reche, sada su to sve ista *****, sonijeva je tu cevka, ali chije je sve ostalo ? nece ekran da ti rikne za 5 godina, ima tu i skupljih delova, a to nishta nije uradjeno na Okinawi :D...
Ja inache imam 3 Grundiga u kuci, 25, 21 i 15 godina i svi savrsheno rade, najveci kvarovi su prskanje osiguracha i dugmeta za paljenje....

driver je napisao(la):
Ko ne pati za 100Hz, ima Samsunga 72/flat/50Hz za oko 400e, dok je stotka nekih 200e vishe, i on je najblizi Soniju od svih...Shto neko reche, sada su to sve ista *****, sonijeva je tu cevka, ali chije je sve ostalo ? nece ekran da ti rikne za 5 godina, ima tu i skupljih delova, a to nishta nije uradjeno na Okinawi :D...
Ja inache imam 3 Grundiga u kuci, 25, 21 i 15 godina i svi savrsheno rade, najveci kvarovi su prskanje osiguracha i dugmeta za paljenje....

A gde si video te zamzunge ? Moze i na PM. Ja sam danas gledao u ELTIMU (mislim) ali sam samo video na 50Hz 72. Znash shta mi je mnogo chudno. Kod SONY-ja je razlika izmedju ISTIH TV-a na 50 i 100 HZ oko 2000-3000 din (znachi oko 40€) a kod samsunga kako ti reche oko 200€ ? U chemu je fora?

Ne, nije to taj. U pitanju je model koji ima svoju policu i nije u tom redu vec je malo napred (odmah ispred ovoga shto ti mislish) Ima oshtrije ivice shto meni uz enterijer ide super. Polichica ima staklena vratanca i otvaraju se mnogo gotivno-nagore. Taj shto si ti video je mnogo gotivan ali je ipak preskup (treba da pazarim josh tehnike :(). Isti ovaj sam nashao i na terazijama - pored meka i koshta nekoliko hiljada manje ali tamo nisam video postolje. Ali kao shto rekoh nisam siguran da ima PIP ali mislim da je tako. Ajd baci mi na Pm da ne bude kom. gde se nalaze tehnomanija i CS ;) Hvala :cheers:

To je FX 66 stvarno mu je gotivan nacin za otvaranje onih vratanca(na gore jer tako)

Ima ovde likova koji ga imaju da ja nemudrujem mnogo

U medjuvremenu sam iskristalisao da cu verovatno uzeti neki polovan TV sa ravnim ekranom na 100Hz do 3 godine starosti. Cena je oko 250 eura i u obzir dolaze Sony, Philips, Grundig, Loewe...

Jedino me muci izjava jednog majstora koji kaze da to kad se pokvari moze odmah da se baci.

Ima li neko iskustava sa ovim TV aparatima, njihovom trajnoscu i eventualnim kvarovima? Ocekujem da mi taj TV radi bez problema bar 5-6 godina.

Jedino ako kupis nov TV, onda verovatno neces imati
problema sa njime bar 5 do 6 godina, a ako i imas postoji
garancija dok kod polovnog toga nema.
Po meni TV se uvek kupuje nov jer polovan uvek
izadje skuplje. :mrgreen:

Ja sam se toliko premishljao da sam na kraju uzeo Sony 54 stereo sa ravnim ekranom (mislim da je najjachi 54 model)! Shvatio sam da bi mi 72 pojeo sobu a 63 je jednostavno nemoguce naci! I bio sam upravu! 54 mi je idealna velichina u sobi a kvaliet slike i zvuka je super! Ja sam PREZADOVOLJAN! Ipak sam se setio da za filmove imam projektor ;)

OK.nije ni 54 lose,ja koristim tv ekrana 54,ali mi vise dosadio.
S`proleca uzimam Sony 29 FQ 85,cena ce mu biti oko soma eura(uodnosu na 102000 din koliko je trenutno "jeftino")

Evo sta mi se desilo danas desilo.

Bio sam u WEG-u u Bulevaru Revolucije.Pricam sa nekim somom(citaj.prodavcem)lik se pravi da sve zna i objasnjava mi kao nekoj babi koja u zivotu nije cula za ravan ekran i tako to.
Kazem mu ja sve to stoji ali na ovim Samsung-ima slika neprihvatljivo dishe.Kaze mi :"kako dishe sta je to",onako ironicno.
Pokazujem mu konkretno na primeru...prilikom menjaja svetlih i tamnih povrsina,na slici logotip televizije se pomera cak i za 2 prsta...(ko zna zna sta je to)
Kaze mi budala"ne to je do televizije a ne do tv-a".Kazem ja njemu da taj problem nemaju samo Toshiba televizori dok svi pa i Sony imaju to izrazeno u vecem ili manjem obimu....lik `ladno poceo da se svadja samnom ,i da me ubedjuje u suprotno...razmisljam i sta da se svadjam sa budalom,diskretno i kulturno sam ga odje**o i izasao
Toliko o strucnosti prodavaca

Nazad
Vrh Dno