Šta je novo?

Koji TV kupiti do ~500 eu kod "Madjara"?

One2One

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
28.11.2008
Poena
169
Resio sam da ovih se ovih dana pocastim novim TV-om i gledajuci cene odlucio sam se da ga kupim preko svercera (od poverenja) iz Madjarske. Posto sam tek nesto upoznat sa ponudom molim za pomoc prilikom izbora. Televizor bi koristi za "digitalnu" povremen gaming i "surf" netom znaci nesto tipa "all-around" :) naravno nisam gadljiv ni na 3d i to je jedna od stvari koju zahtevam od tv-a. Dijagonala 39-42' jer vece nemam gde da stavim, takodje ne bi bilo na odmet da tv poseduje wifi. Jedini model koji sam primetio a da "zadovoljava" kriterijume je samsungov 40h6400/6500 e sad zanima me ima li nesto "bolje" u tom cenovnom rangu ili je navedeni model pun pogodak?

Vredi li da dodam jos 50-tak eu na ovih 500 i uzmem LG 42UB820 koji ima 4k Ultra HD (3840 x 2160) rezoluciju? ima li neko iskustva sa navedenim modelom?

Možda ovaj?
LG 42LB670
(700Hz, model za 2014-15, slim, smart,3D, Wi-fi, magic remote) 480e

ili

LG42LB650v - 420e

Poslednja izmena:
Pa naveo sam i povremen gaming usput sam nabavio novu graficku koja moze to da izvede na 4k cisto da se nadje :) Pa kupujem tv i ne planiram da ga menjam u narednih 5-10god, valjda ce u tom periodu se omasovniti 4k.
@br@nco - a vidim da ima i model LG 42LB671 kakva je razlika u odnosu na 670?

Radni vek svih ovih "modernih" Tv-a je max 5 god aktivnog korišćenja.
Nikako ih ne treba kupovati kao zalogu za budućnost već samo ono što sada i odmah koristiš.

...i ne planiram da ga menjam u narednih 5-10god...

Tako su pricali i za CRT u boji, pa evo rade vec 20+ godina.

Daj Boze da potraje 5-6g .
Pa "javna tajna" je da se prave svi da rade 3-5m duze od garancije (najduze koju daju). to je 2 ili 3g.

U mene evo LCD radi vec 3g.
Da li su mu stavili "vremenski" chip, da li su mu fw programirali da crkne na broj paljenja ili nakon nekog vremena u radu ne znam ali ne sumnjam da ce crci kad mi dzep bude najprazniji ili kad mi bude najnezgodnije da odem u obilazak prodavnica i potragu za drugim tv.
Ne nadam mu se da ce vise od 5g raditi, ni u snu...

Ako radi u optimalnim uslovima, znaci ne u sobi gde je temperatura preko 30C ili ispod 5C, i da radi 6-7h dnevno ne bi trebalo da bude problema da radi duze od tih 5-6 godina, jedino znam pouzdano da je kod stampaca napravljeno da na broj istampanih strana prijavljuje gresku da je kertridz prazan dok ima 50% u njemu a i to se lako resetuje sa iglom, uvek kada tako neko prica da ima uredjaj vremensku bombu pitam se da li ce kroz 10 godina iko imati taj uredjaj koji radi :D

Tako da opusteno i kupujes TV, nadas se najboljem, a i da se nesto desi, lako se popravi kod TV majstora, kod mene je na monitorima dva puta crkavalo svetlo zbog losih kondenzatora, sve se za 1000-1500 popravilo, a to najcesce i biva ako se dobro cuvaju uredjaji.

Nazad
Vrh Dno