Šta je novo?

Koji tv do 80 000din

Studentbg

Slavan
Učlanjen(a)
19.02.2008
Poena
320
Koji koji televizor da uzmem i zasto?:) ako neko moze da me uputi razmisljao sam o lg 42le4500, ono sto me mami jeste led bolja tehnologija novija itd. ali ono sto kvari utisak jeste osvezenje i sto ne znam bas koliko je dobar doticni televizor. Pa vas molim ako neko zna nesto vise o modelu i da li je isplatljivija kupovina. I ako znate za neki dobar model tv koji se uklapa u cenu i velicinu(42") . Da tv bi se koristio i kao monitor znaci i ta stvar mi je bitna. Unapred hvala.

Koliko ja znam taj LG-jev LED je jako los, to im je entry-level model i ja bih to izbegao u sirokom luku. Ja sam za 70.000 uzeo Samsung 40C550 i zaista sam prezadovoljan, tv ima sve sto je potrebno osim 100Hz.

Led je precenjen, bolje uzmi dobar LCD. A plazme ne dolaze u obzir ako ces ga koristiti i kao monitor zbog image burna itd(mada za to treba bas dugo vremena da ga koristis kao monitor) ali generalno za takvu upotrebu se ne preporucuju plazme. A ako samo nameravas da ga povezes povremeno s kompom da odigras koju igru ili pogledas film onda mozes i plazmu, problem je samo u obicnom radu kad konstantno vidis taskbar npr. Mada i te price o image burnu su naduvane malo, radili su test gde su morali da drze plazme upaljene 4 dana na jednoj konstantnoj slici da bi dobili image burn. Ako negde gresim iskusniji neka me isprave, ovo sam procitao pre kupovine svog tva nedavno :)

Image retention i burn in manje vise, ali plasma ekrani nisu namenjeni desktop upotrebi zbog nesto manje ostrine prikaza i tamne bele boje koja je uveliko prisutna. Koliko god je model plasme otporan na image retention i burn in, svakodnevno izlaganje ekranu staticnoj slici u trajanju od cetiri sata dnevno ili koliko god ste za kompom, doprinece da se ekran drugacije formira u tom predelu gde je staticna slika. To se nece primetiti u pocetku, ali ako se svakodnevno izlaze na istom mestu, videce se promena za mesec, dva, pet meseci. Plasma nikada nece moci da menja monitor kao sto to LCD televizor radi i to je to.

Kao sto su ti rekli vec za te pare dobar LED LCD televizor jednostavno neces naci, tako da bolje da gledas u pravcu CCFL osvetljenih LCD televizora. Preporucio bih ti vec ovde dosta popularni samsung 40C530 za 70k dinara, posto ne verujem da ti treba DLNA koji ima C550 jer ce svejedno televizor biti povezan sa racunarom.

Ja bih uzeo neki 32 lcd u istom rangu cene, da li mozes da preporucis best buy? Razmisljao sam o c650 ali mi ne treba internet tv a opet bih zadrzao 100 Hz...da li je to model c630 ili mozda nesto potpuno drugo?

Da ali meni je potreban tv od 42" u najgorem slucaju uzeo bi taj samusng.

Ma da znam to sam skontao, ja bas nisam ljubitelj samsunga jer sa njim je uvek lutrija kakva serija zapadne(bar je tako bilo). Zna li se ko ima najvecu garanciju koji proizvodac? Isao bi na garanciju da bude sto duza...

Ma da znam to sam skontao, ja bas nisam ljubitelj samsunga jer sa njim je uvek lutrija kakva serija zapadne(bar je tako bilo). Zna li se ko ima najvecu garanciju koji proizvodac? Isao bi na garanciju da bude sto duza...

Pa u tom slucaju ako ti je bitno da bude 42'' i samsung ti nije najomiljeniji brend uzmi LG42'' LD650 ili LD750 oba televizora su odlicna imaju 100hz i mozes ih naci za oko 75k.

Uzeo sam LE32C630 za 63.000 u Tehnomarketu sa Samsungovim panelom.
TV je odlican ima sve osim internet@tv a sve ostalo je kao u C650 osim ultra cistog panela koji ima C650 ali ja nisam primetio razliku.
Sa 2,5 metra uglovi su dovoljno vidljivi za trosed u dnevnoj sobi.
Slika je fenomenalna, dovoljno je da se podesi na movie mode i parametri su vec idelano postavljeni bez potrebe da se kalibrise.
HD prikaz je fenomenalan.
Player pusta mkv sa titlom bez problema. Podesite Central European za subtitle i imacete nasa slova.
SD kablovska izgleda odlicno obzirom na kvalitet snimka. Blur se postavlja na 20 u movie setovanju tako da se dobija meksi prikaz i nema izrazito naglasenih nazubljenih ivica.
Sve u svemu super TV!

Nazad
Vrh Dno