Šta je novo?

Kućna multimedija Koji TV 65 inca do 1000€ oktobar/nov 2022

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

NjegovaWisost

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2008
Poena
395
Koji televizor kupiti preko KP ili eventualno domace radnje?

Budzet 1000€ (necu da stekam 300-400€ za OLED, a ocigledno ne moze). Igram PS5 pomalo.

Bilo koja marka solazi u obzir.

Sta je sada aktuleno u oktobru/novembru?

Philips 65" 65OLED706 je oko 1200e na KP. Odlican za sve namene. Mislim da za 1000e ne mozes uzeti ni neki kvalitetniji 65" LED tipa X90J.

Gledajući test na Benchu Fox 65WOS600A obećava.

Samo napomena, kupio sam 55 model i odlican je, ali ima fabricku gresku tj hladan lem, prvih 20-30min ima neke artefakte koji traju po 2-3s. Ovo je krenulo da se ispoljava tek nakon 2 nedelje koriscenja. Posto je u drugoj kuci, a glomazan je, jos nisam reklamirao (2god garancije), a trebao bih a ne stizem, imajte u vidu da im je QC los. Svakako je odlican, narocito magic remote. Ja sam za 45k uzeo 55", cenim da je 65 i bolji i svetliji.

E to je vec druga prica, za 500-800e vec moze da se uklopi nesto sigurno :D

Ovo je bas izvan budzeta, 160k skoro. Mislim da je onaj FOX 65 webos pun pogodak, 550e je bukvalno, a vredi.
Budzet je 1000€, mogu dva da kupim 😆

Lepo neko iznad rece. Od 800-1000€ u 65 kategoriji teska konkurencija - nema je.
Pogledaj ovaj Samsung:

trabalo bu da je 950tak EUR. Ja imam Q70R iz 2019te, kupio sam nov, i jako sam zadovoljan.
Na KP je 1200€ :/ Toliko je Philips OLED

Kakav crni Fox. WebOS je pusten kao OSE (open source) te se taj Fox zove LG za sirotinju. Salu na stranu, ako mozes neki QLED ili NanoCell, ali NanoCell da je Direct LED, nikako Edge LED.

Mislim da ti je 55NANO763QA direct led. A 65 ti je neki 50-70 evra skuplji od 55, lupam sad, ali negde je oko 125 ljadi na popustu. E sad, pogledaj da li ke i 65 direct led.

Drugar je pre dva meseca kupio hisense 65U8QF na nekom dobrom popustu za nekih 7590 eura.Nisam jos bio do njega da vidim tv,ali on kaze da je odlican tv.Va panel,120hz osvezavanje slike.
On za te pare prezadovoljan.To je valjda model za 2020-tu pa je zato tada bio na nekom ekstra popustu.
Ne znam za koju se cenu sada moze naci.
Pa eto baci pogled i na njega.
Ovaj model je u pitanju

7590 eura je bas dobar popust :ROFLMAO:

Ja takodje imam samo reci hvale za Hisense, a nikad to ne bih ocekivao... doduse 55 je ovaj kod moje bake ali su utisci jako pozitivni...

7590 eura je bas dobar popust :ROFLMAO:

Ja takodje imam samo reci hvale za Hisense, a nikad to ne bih ocekivao... doduse 55 je ovaj kod moje bake ali su utisci jako pozitivni...
Sorry moja greska.
Skliznuli prsti sa tastature sto se kaze.:D
Htedoh napisati 750 eura.I za tu cenu on kaze da je tv top.Verovatno ima boljih, ali 65-ca za 750 eura sa va panelom i 120hz mislim da nema.

Pozdrav dugovi, u Gigatronu su se pojavili Panasonic modeli LX 650E vrlo povoljne cene ali se nešto više o ovom TV ne može apsolutno nigde naći. Nema informacija o korištenom panelu, svetlini, kontrasu a ni koji je procesor slike. Ja sam negde video da od skoro Panasonic većinu svoje proizvodnje jeftinijih modela ostvaruje u TCLu pa nešto mislim da ovo mora da je neki TCL TV samo rebrendiran. Ako neko nešto vidi ili čuje neka podeli... Ovo bi mogla biti opcija do 1000 evra ako se ispostavi da je OK.

SONY KD65X89JAEP koja je razlika izmedjo ovog i XR65x90j

Hvala
У принципу главна разлика је да Х89Ј нема FALD(full array local dimming) илити локално затамљивање...

У принципу главна разлика је да Х89Ј нема FALD(full array local dimming) илити локално затамљивање...
Hvala na odgovoru.
Gledam neki tv do 130-140k 65" vidim da je taj oko X89J ispod 130k zato sam i pitao. Trazim X90J ali ga nema nigde...
Jel imate jos neku preporuku u tom cenovnom rangu - TV ce da se koristi za najvise za filmove, serije, utakmice.

Hvala na odgovoru.
Gledam neki tv do 130-140k 65" vidim da je taj oko X89J ispod 130k zato sam i pitao. Trazim X90J ali ga nema nigde...
Jel imate jos neku preporuku u tom cenovnom rangu - TV ce da se koristi za najvise za filmove, serije, utakmice.
Колико сам видео слаба је понуда скроз, а модели од прошле или пре 2 године су се углавном распродали, или да чекаш ако буде неки Oled на акцији(иде црни петак), или да идеш на неки Самсунг QLED типа Q60, 75,80...Видим да њих има скоро свуда.

Philips 65" 65OLED706(ako možeš da se protegneš) ili pomenuti Hisense .

SONY KD65X89JAEP koja je razlika izmedjo ovog i XR65x90j

Hvala
Ako se ja dobro secam glavna razlika izmedju ova dva modela je u procesoru. XR je najnoviji tip "kognitivnih" procesora, dok je KD starija generacija procesora, tako da bi razlika izmedju ovih modela trebala biti znacajna u korist XR, bez obzira na tip panela i pozadinsko osvetljenje.
E sad, o detaljima u vezi ova dva tipa procesora malo proguglaj pa ce ti biti jasnije.

Prethodnih godina su svi proizvodjaci imali po 1 ili 2 modela velicine 65' na BF akcijama.

Koliko se secam, gotovo po pravilu, nisu vazile petogodisnje garancije vec standardne dvogodisnje.

Takodje šacujem 65 dijagonalu, doduše budžet mi nije limitiran na 1k eur, ali ne bih ni da platim nešto tipa duplo toliko. Od 2017te posedujem Sony KD-55XD7005 i prilično sam zadovoljan svime što mi je pružio. Međutim, pošto je preseljen u veću sobu u međuvremenu, otuda bih prelazio na 65... ali, vidim da je Sony trenutno u nekom raskoraku sa modelima, odnosno kapiram da se očekuje nova serija (nisam fanboy, samo gotivim dobre izvedbe proizvoda).

Neki moji prohtevi su bili IPS panel, jer neretko gledamo iz nekih kosih uglova TV (naročito klinac), što moderniji/bolji tip osvetljenja panela i generalno navikao sam na Android (EON korisnici). Za igre ne bih koristio TV, barem ne za sada, potencijalno neka konzola narednih godina. Pošto mi "ne gori" za kupovinu, da li ima nešto smisleno sada pazariti, kod nas u radnjama, ili da pričekam još malo? Gledao sam Rtings, razne testove, poredio domaće radnje i cene... ali cenovno primamljivjiji modeli uglavnom nisu dostupni kod nas (tipa Hisense 65U8H). Otvoren sam za neki word of advice. :)

Hisense 65U8QF bez dileme...

Nazad
Vrh Dno