Ja imam Celija 1.0A koji hoce da radi na default naponu na 133 na ASUS TUSL2 sa Promise RAID, ali ponekad malo brljavi. Sa dizanjem napona na 1,525 stabilan do 137 fsb. Sa dizanjem napona na 1,625 (koliko sam maksimalno probao) stabilan na 141 fsb. Medjutim, sve to radi sa 133:100:33.
Na 133:133:33 ponekad prodje i radi bez ikakvih probelma, ponekad ne. Naime, kod resetovanja racunar se ponekad zaustavi i javi gresku u sekciji Hardware monitoring - Power. U toj sekciji BIOS prikazuje da je temepratura procesora otisla na 65C i polako se spusta do 46,5C (kuler SPIRE Big rock) . Nakon toga izadjem iz BIOS-a i racunar se normalno digne i normalno radi. Kad ga spustim na 133:100:33 to se ne desava. Inace temepratura u toku rada nikad ne prelazi 48C po PCProbe cak i kad radi DivX.
Medjutim, ono sto me zbunjuje je da se i na default naponu desava isto. Naime, mislio sam da je do napona i oborim napon na default, kad ono i na default naponu pri setovanju 133:133:33 dolazi do povisenja temperature procesora kod resetovanja (ponekad). Kao da kuler ne stigne da ga ohladi u tom trenutku ili kao da procesor pruza otpor tom setovanju (memorija 1x128 Kingmax i 1x128 Crucial, oba modula izdrze CAS 2-2-2). Sve to toliko kratko traje da PCProbe ne uspe da registruje povisenje temerature procesora (otprilike 7-8 sekundi), odnosno dok traje dizanje sistema procesor se ohladi, tako da PCProbe prikazuje normalnu temperaturu.
Inace u toku rada na 133:133:33 ne pokazuje nikakve anomalije niti nestabilnosti. Sve benchmark testove iz Sandre izvrsi bez ikakvih problema.
Elem, da ga ne bih sj***, ostavih ga na 133:100:33, fsb 135 i naponu 1,525V, ali i bez valjanog objasnjenja zasto nekad prodje, a nekad ne. Od Broza dobih par korisnih saveta, ali ne pomaze.